maanantai 8. joulukuuta 2008

Punajuuri-possupata


Jääkaapin edessä vietetyn hetken jälkeen päätimme valmistaa punajuurista ja possusta pataa. Maukastahan siitä tuli. :)

Ainekset

n. 1 kg porsaan kasleria tai etuselkää
6 porkkanaa
6 isoa punajuurta
perunoita (perunoita voi laittaa maun mukaan, pata ei välttämättä edes kaipaa niitä)
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 oksaa rosmariinia (mieluusti tuoreena tai pakastimesta)
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (ei pakollista, mutta jos niitä löytyy kaapista
kuivattuina niin kannattaa laittaa)
2 laakerinlehteä
Pippurimix pippureita
mustapippuria
2-3 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
1 tl hunajaa
1-2 lasillista punaviiniä
vettä (lisää vettä niin että aineet lähes peittyvät padassa)

Paloittele liha sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihoja öljyssä pannulla. Kun lihat ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaansa lisää hunaja pannulle ja pyöräytä lihat vielä siinä. Laita lihat pataan ja huuhtele pannu. Kuullota nopeasti pilputtuja valkosipulin kynsiä ja laita ne lihojen seuraan. Pidä pannu kuumana edelleen ja lisää siihen kuoritut ja paloitellut sipulit, punajuuret, porkkanat sekä perunat, kaikki palat saavat olla reilun kokoisia. Kuullota aineksia hetkinen ja laita ne sitten pataan.
Lisää mausteet, murenna suppilovahverot, lisää viini ja vettä sen verran että ainekset melkein peittyvät. Paista uunissa 150° n. 3 tuntia. Ruuasta tuli herkullista ja liha oli ihanan mureaa.













Huom! Älä laita pataa liian täyteen, me teimme kaksi padallista ruokaa, osittain kyllä siitäkin syystä, että toiseen pataan emme laittaneet niin paljon mausteita, isi kun ei kovin mausteisesta tykkää ;)

Ei kommentteja: