perjantai 2. tammikuuta 2009

inkivääri-aprikoosileivät, otto II

aprikoosi, inkivääri
Ne inkivääri-aprikoosileivät joita tein taannoin olivat kyllä niin hyviä, että pakko oli tehdä uudelleen. Nyt käytin pelkkiä vehnäjauhoja 350 g niinkuin ohjeessa speksailin jo aikoinaan.

Nyt kun ei sattunut olemaan macadamia - pähkinöitä kehittelin myös vähän pikkuleipien ulkonäköä. Minusta näistä tuli oikeastaan söpömpiä kuin alkuperäisistä. Lisäksi suutuntuma oli parempi ja ylipäätään olivat jotenkin sivistyneempiä :) Laitoin myös melkein tuplasti inkivääriä alkuperäiseen reseptiin verrattuna ja paahdoin inkiväärejä ensin sokerissa ja voissa, ennenkuin lisäsin pilkotut aprikoosit.


joulupikkuleipä, inkivääri
Piparin ulkomuoto tuli kivampi kun alkuperäisessä. Tähän pääsee kun jäähdyttää taikinan oikeastaan melkein jäiseksi ja leipoo n. 3 cm halkaisijaltaan olevat pöykylät lähes kovasta taikinasta tai tekee ensin pötkylöiksi ja pistää ne pakkaseen tunniksi. Sitten leikkaa terävällä veitsellä pötkylästä ohuita siivuja n. 4-5 mm ja laittaa ne sellaisinaan uunipellille. Vähän saatoin reunusta pyöristää jos leikatessa tuli vahinkoa, mutta juurikaan en siivuihin koskenut. Tykkäsin, että tuli söpöjä kun aprikoosit pääsevät oikein näkymään leikkaupinnassa. :) Paistoaika näille oli 7 min 200 asteessa. Näin nämä kehittyy kerta kerran jälkeen... :)

Ei kommentteja: