tiistai 16. joulukuuta 2008

Suklaamuffinssit vaaleanpunaisella mansikkakreemipäällisellä

Mansikkainen voikreemi, muffinssi



Noniin, pakkohan se oli. Näin tässä joskus selaillessani upean kuvan suklaamuffareista, joissa oli vaaleanpunainen herkkä mansikkakuorrutus. En enää etsinnöistä huolimatta löytänyt blogia uudelleen... Enkä ohjettakaan - niin että eikun soveltamaan. En muuten käyttänyt mitään keinotekoista väriainetta tähän ohjeeseen. Kreemin väri on todella tosi punainen ihan vaan pelkän siirapin voimalla. Olin vähän yllättynyt, mutta tyytyväinen :) Vähempikin siirappi riittää, jos haluat vaaleamman punaisen sävyn - tosin tuo siirappi maistuu niin hyvälle, että sitä kyllä maun puolesta kannattaa laittaa kreemiin :)

Vein näitä viemisinä kun kävin kyläilemässä perheessä jossa löytyy yksi pikku prinsessa ja kaksi prinssinalkua... Mutta maistuivat nämä myös meille aikuisille:)

Suklaamuffinssit (n. 2 muffaripellillistä)

200g voita
200g sokeria
3 munaa
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
30 ml espressoa
2rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

sekoita sulanut tai hyvin pehmennyt voi ja muut aineet kulhossa taikinaksi. Kun aineet kunnolla sekaisin, jaa muffinssivuokiin. Tähän reseptiin kannattaa tehdä pieniä muffinsseja, eli laitoin leivosvuokia muffinssipeltiin ja jaoin taikinan niihin. Koska vein vaan viemisiksi tein taikinan puolikasannoksena.

Mansikkainen koristuskreemi
mansikkasiirappi:
5 pakastemansikkaa
2 -3 rkl vettä
½ dl sokeria
sitruunan kuorta


Keitä kaikkia aineita kunnes liemi on muuttunut aivan siirappimaiseksi. Kaada seos mukiin tai muuhun pieneen astiaan(kaadoin muumimukiin, sitä oli n. ½ mukillista) ja soseuta mansikat sauvasekoittimella. Voit puristaa sekaan lopuksi vielä n. 1 rkl sitruunan mehua, jos haluat raikastaa makua.



Kreemi kannattaa tehdä kaksinkertaisena, tämä annos riittää yhteen peltiiin muffareita. Toisaalta jos haluaa tehdä erilaisia päällisiä, niin tekee yhden annoksen tätä ja toisen annoksen voi maustaa vaikka pelkällä sitruunalla ja värjätä keltaiseksi... muhveleissa luovuus on valttia!

Itse kreemiin tarvitset lisäksi:

100g tomusokeria
150g pehmeää voita
2 tl vanilijasokeria
3 rkl mansikkasiirappia hyvin jäähtyneenä

sekoita kaikki aineet tehosekoittimella tasaiseksi. jos kreemi on kovin löysää, jätä se ulos tai jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Halutessasi tarkista maku ja lisää raastettua sitruunan kuorta jos haluat.

Pursotuksen kanssa vähän kädetin. Raastoin sitruunan kuoren mukaan sitrusraudalla, joka tekee pitkää suikaletta. Sitten valitsin pursotukseen kierteisen tyllan ja katastrofihan siitä tuli - pitkät sitruunan suikaleet tukkivat tyllan koko ajan. Eli jos aiot käyttää kierteistä tyllaa, tai tyllaa jossa on pieni reikä raasta sitruuna tosi hienoksi.


Anna muffinssien jäähtyä rauhassa ennen koristelua. Pursota jokaisen muffinssin huipulle keko kreemiä ja halutessa ripottele päälle sokerihelmiä. Jos näitä pitää kuljetella, laita ne viileään jähmettymään vielä ennen kuljetusta. Sokeri-voikreemi jäähtyessään kovettuu melko kestäväksi. Prinsessaunelma on valmis.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hyvän näköiset muffinit,ja tuo kuorrute kuulostaa tosi ihanalta!

Nelle kirjoitti...

siitä kuorrutteesta tuli hyvää. Pusersin siihen vähän sitä sitruunan mehua kanssa, se taittaa hyvin rasvan makua ja kyläilyperheessä herätti ihmettelyä mitä siinä on, kun oli hyvää :)

Virpi P. kirjoitti...

Näitten on pakko olla aivan sairaan hyviä! Ulkonäkö kertoo , että taidat olla ammattilaistasoa :-)

Nelle kirjoitti...

höpsis pöpsis :) Paljon vaan kaikkee ihanaa nii hyvä tulee! :) Mutta kiitos. Nöyränä kiittää hän.

Merituuli kirjoitti...

ihanan näköisiä muffineita.

mun kompastukseni on tuo päällinen. tein viimeksi myös rotinoiksi hyvänmakuisia muffineita, mutta kreemi ei ollut yhtään pursotettavaa vaan ihan löllöä. lisäilin tomusokeria ihan tajuttomsti ja pidin kylmässäkin, mutta aina sama löllöys. sapetti kyllä koska ohjeen kuvassa muffinit olivat upeita...kuten sinullakin.

Nelle kirjoitti...

Hyppysellinen: Mä en anna sen voin sulaa ihan löllöksi, vaan sen verran että se pehmenee jsut sen verta et sen saa vatkattua sokerin kanssa. Sitten vatkauksen jälkeen nostin sen _varmuudeksi_ ulos vielä puoleksi tuntia ennen pursotusta, vaikka se oli ihan suht ok näköstä jo tekovaiheessa. Sitten vaan pursotinpussiin ja tekemään. Ja mä en tosiaan ole mikään pursotuskuningatar, niin et jos mä pystyn niin pystyy muutki ;)

Katinka kirjoitti...

Voin suositella! Muffinssipellillisestä, jonka meille toit taitaa olla jäljellä muutama hassu yksilö. Ja niistäkin yhden nappaan iltateen kaveriksi. Luksusta.

Nelle kirjoitti...

Kiva kun tykkäsitte :) Muffinssit on kyllä vähän luksusherkku... ja mun suosikki kautta vuosien :)