lauantai 9. tammikuuta 2010

Uudenvuoden menyy ja sisäfile Nigelin tapaan (taas)
Kun tässä nyt tuli tuosta Bistecca Fiorentinasta puhuttua, niin puhutaanpa nyt sitten sellaisesta ruhon kappaleesta, jota Suomessakin saa ja josta tuli ihan taivaallisen hyvää.

Uudenvuoden menyytä sekoittivat jossain määrin Sellon tapahtumat. Seisoin lopulta keskellä Espoon keskuksen S-markettia ja mietin mitä voisin keksiä pääruuaksi. Siellä kala ja liha löytyy lähinnä valmiiksi pakatuista pakkauksista. Lisäksi uudenvuoden illanistujaisiin oli saapumassa ruokatottumuksiltaan vaihtelevampaa seuruetta. Ihan tarkkaan en pystynyt arvioimaan, mistä kukakin tykkää tai haluaa syödä ruokavalionsa puitteissa.

Lihapääruuaksi päädyin ostamaan kotimaisen tarjoussisäfileen ja valmistamaan sen Nigel Slaterin jo aikaisemminkin hyväksi havaitulla reseptillä. Tällä kertaa vain lisäsin pippurin ja suolan sekaan sitruunan kuorta ja käytin suolana chilisuolaa. Se chilisuola muuten alkaa loppua niin, että jotain tarttee kohta keksiä ;)Snacks -pöytä

Pekoniluumuja
Pinaatti-mustapekkatäytteisiä voitaikinasarvia
Nachoja, salsaa ja creme fraichea
lahjaksi saatuja marinoituja oliiveita
rypäleitä
Alkupala

Brie-juustokeitto
luumu-aprioosileipä

Pääruoka
Sisäfilettä Nigel Slaterin tapaan (melkein)
Papulisäkettä Glorian (r&v) ohjeella (tästä pari sanaa sanottavana)
Kana-pastasalaattia

Jälkiruoka


... ja se joululta jäänyt ihana suklaapanettone...

Drinkkejä illan mittaan
chili-kuohuviinidrinkki
karpalolla maustettu gin&tonic

... ja muutama muu...Muista ruuista jotain lisää myöhemmin, mutta tässä Nigelin sisäfileen valmistus kuvina. Se oli ihan hirvittävän hyvää... :)

Ensin pippurit, chilisuola ja sitruunan kuori murskataan morttelissa.


Sitten lämminnyt sisäfile pyöritellään murskassa niin, että kaikki tarttuu fileen pintaan.


Paistetaan fileeseen pinta pannulla ja laitetaan file uuniin 220 asteeseen 10 minuutiksi.


Annetaan vetäytyä ja leikataan ihan melko ohuiksi siivuiksi (n. 1/2 cm), jotka asetellaan tarjoilulautaselle. Päälle puristin sitruunan mehua ja pirskotin hieman parasta oliiviöljyäni. Niin hyvää, kun sisäfile nyt ylipäätään voi olla.

Ai niin. Yksi vieraista ehdotti, että tarjoilulautasen päälle olisi ripoteltu tuoretta korianteria ja granaattiomenaa... Aika ihana idea, kokeilen seuraavalla kerralla ihan taatusti...

Ei kommentteja: