sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kuohuviiniä, chiliä ja tequilaa - loma alkoi


Loma alkoi. Luonnollisesti siis satoi viikon vaakatasossa ja tuuli kuin sotahenkisissä itäisemmän tuotannon elokuvissa. Kun sitten aurinko viimein näyttäytyy tehdään lasiin virkistävä juoma ja siirrytään ystävien kanssa terassille.

Käydessämme Hill Countryssä Nykissä vetäydyimme ruokailun jälkeen ravintolan baariin. Heillä oli hurja määrä erilaisia tequiladrinkkejä ja tämä kyseinen jäi mieleen yllättävyytensä takia. Ehkä hieman yllytettynä ja luontaisen uteliaisuuteni ohjaamana onnistuin tilaamaan tequila-kuohuviini-chilidrinkin baarissa. Kuohuviini keventää tequilan hauskasti ja chilipalon palaa voi heilutella drinkissä kunnes tulisuus on sopivalla tasolla. Oikein kiva kesädrinkki.

Tähän kelpaa halvempi, kuiva kuohuviini. Me kaadoimme tequilamme päälle Santa Julia kuohua. Alkuperäisessä drinkissä oli käytetty Don Julio Blancoa mutta sitä ei nyt sattunut olemaan. Otimme sitten toisen, vähän miedomman makuisen tequilan Sauza Hornitos jota pitäisi saada myös alkosta. Todistetusti drinkki toimii myös Olmeca - tequilalla.... :)


Kuohuviinidrinkki chilillä (1 annos)

3 cl teuilaa
1/2 vihreää chilipalkoa
n. 1 dl kuohuviiniä (tai drinkkilasi täyteen)

Poista chilistä siement ja kaada juomat coktail - lasin puuttuessa vaikka on the rocks lasiin tai muuhun juoma-astiaan. Anna chilipalon maustaa drinkkiä kunnes tulisuus on sopiva. Muista käyttää aurinkorasvaa terassilla.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

HYvää lomaa! Mulla muuten on tequilapullo kaapissa, joten tuota drinksuohjetta voiskin joskus kokeilla...

Nelle kirjoitti...

kiitos kiitos. Blogikin varmaan päivittyy ihan miten sattuu kun on loma :) Mutta eiköhän sitä aina jotain ehdi väleissään naputella!