keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Vuohenjuustorullia voitaikinasta


Tähän väliin tämmöinen välipala, jonka pykersin kiireessä, joulun alla. Tämän tyyppinen rulla voisi hyvin mennä myös uudenvuodenjuhliin, jos rakettien jälkeen haluaa jotain napsia glögin kanssa. Täytettähän voi sitten varioida. Yksi omista suosikkimauista on se pippurinen mustapekka - juusto. Sen kanssa sopii tosi hyvin pinaatti, joka on kuullotettu shalottisipulin kanssa. Eikä asiaa ainakaan pahenna, jos sekaan lorauttaa vähän valkkaria ja paahdettuja pinjansiemeniä... Sitten vaan maustaa suolalla ja pippurilla, murustaa juuston päälle ja rullailee. Hm. Pitäisiköhän vääntää sellainen muunnelma huomiselle...


Jotain nämä vuohenjuustoiset rullat minusta olisivat vielä kaivanneet - ehkä reilummin mustaa pippuria (joka oli minulta lähes loppu) ja sipulisilppua, kevätsipulia tai vaikka purjoa, joka on varsinainen voitaikinan klassikkokaveri. Jotain ryhdikästä makean hillon ja juuston seuraan. Tässä kuitenkin reportaasi näistä rullista.


Vuohenjuustorullat (valmiiksi kaulitusta levystä tulee 2 rullaa, määrät noin - arvoja yhdelle levylle)

1 valmiiksi kaulittu voitaikinalevy
1-1,5 tl punapippurihilloa
2 säilöttyä peppadew - paprikaa
1-2 rkl vuohenjuustoa tai maun mukaan
ripaus pinjansiemeniä
silputtua lehtiperisljaa
(sipilisilppua, kevätsipulisilppua tai purjosilppua)
mustaa pippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Anna levyjen sulaa ennen täytteiden laittamista. Sitten sivele punapippurihillo voitaikinalle, murusta päälle vuohenjuusto, mahdollinen purjosilppu jos käytät sitä, suikaloitu peppadew ja silputtu yrtti. Ripottele sekaan pinjansiemeniä ja päälle mustaa pippuria.

Katkaise sitten voitaikina keskeltä kahdeksi neliöksi ja rullaa neliö aloittaen toisesta kulmasta. Aseta rulla uunipellille ja viillä siihen pari viiltoa vetisellä.

Paista uunissa n. 7-10 min tai kunnes ovat kohonneet ja saaneet väriä.

2 kommenttia:

HannaJ kirjoitti...

Heissan, mainitsit postauksessa pippurisen Mustapekka-juuston. Olen lähes kasvanut sillä. Nyt iski himo!

Nelle kirjoitti...

HannaJ: En yleensä syö valmisruokia, mutta joskus kun sorrun, niin Dr Oetkerin pinaattipizzan päälle kun murustaa tuollaista mustapekkajuustoa niin se ei ole pahaa :)