lauantai 5. joulukuuta 2009

Ramen passiohedelmällä - pikaruokaa valmisnuudeleista


Ramen on kaikessa yksinkertaisuudessaan vain pitkässä liemessä olevia nuudeleita. Silti se on yksi kylmien päivien suosikkiruoka. Kuuma ja vahva liemi lämmittää ja pinnalle voi lisätä jotain jos tahtoo - tai olla lisäämättä.

Olin ostanut Tokyokanista siellä käydessäni suosikkinuudeleitani, Undoneita. Undonit ovat pehmeitä, paksumpia nuudeleita, joissa on tosi ruokaisa fiilis. Siksipä ehkä niistä pidänkin. Tässä Miyakoichi Undon Tanuki - versioissa oli valmiskastikkeet, mausteet ja muut mukana. Pinea tuolla kommenttiloodassa jo sanoikin, että ramen - nuudelit ovat sitten erikseen. Mutta tein näihin undoihini vain vähän pidemmän liemen ja söin tyytyväisenä.

Hyvän liemen tavallisillekin nuudeleille saa kyllä vaikka misokeittotahnasta- vähän soijaa ja halutessa chiliä lisäämällä.

Joskus pikaruoka on parasta mitä on. Keitin vedenkeittiellä kuumaa vettä, tyhjensin nuudelit ja soosit kattilaan ja kaadoin kiehuvaa vettä päälle. Keitin n. 3 min. Ramen olisi valmiina. Tunetin ramenia lisäämällä "pari kourallista" maustamiani katkarapuja. Pannulle puolet chilistä ja iso valkosipulin kynsi. Vähän öljyä ja 1/2 tl inkivääritahnaa, ravut perään ja nopea kääntely pannulla.

Sitten kaavin katkojen päälle vielä 2 passionhedelmää, kääntelin seoksen kuumaksi ja kippasin koko komeuden nuudelisopan päälle. Tulista, hyvää ja passiohedelmä toi makuun mukanaan auringon.

Joskus pikaruoka on juuri se, mitä tarvitaan.

5 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Meilläkin syödään (sokuseki- eli pika-) ramenia ja udonia! Parasta tulee, kun tekee liemen itse, ja lisää sitten nuo aineet lisämakua antamaan. Ja lisäilee muutenkin vihanneksia, yksinään nuudelit ovat vähän tylsiä.

Passionhedelmä udonien kanssa on kyllä aikamoinen kokeilu :D Vaan mikä jottei, jos maistuu. Itse pilkoin päärynää okayu-riisipuurooni, mikä suuresti kummastutti miestäni, mutta oikeasti, se oli hyvää...

(Varmuudeksi vielä, ramen- ja udonnuudelit ovat eri asia, kirjoituksessasi ne kuulostivat samalta?)

Nelle kirjoitti...

Pinea: Olisiko sinulla hyvää liemireseptiä nuudeleille? Olisi kiva tehdä itse joskus, kun noissa pusseissa on varmaan vaikka mitä lisäaineita. Onneksi en ymmärrä sanaakaan, mitä pussin kylkeen on kirjoitettu :)

Usko tai älä, se passion sopi siihen hyvin. Tuossa setissä liemessä oli vähän savuisuutta niin että passio putosi siihen hauskasti. Itsekin mietin, että näinköhän tästä tulee hyvää, mutta joo :) Maistoin ensin varovasti yhden ravun kanssa lientä :)

Korjasin kirjoitukseen huomiosi ja häpeillen tunnustin, että meillä kyllä saatetaan laittaa undotkin pitkään liemeen - kiireestä ja mielihaluista riippuen. Pidän niistä joka tapauksessa.

Jael kirjoitti...

Minäkin rakastan noita nuudeleita ja kylminä päivinä myös keittoja,jossa niitä on. Jännää lisätä passionhedelmää keittoon,siinähän on happoisuutta,joten varmaan aika mielenkiintoinen kokeilu!

pinea kirjoitti...

Nelle, vanhasta blogistani löysin yhden ohjeen pikaramenille; yleensäkin teemme (= mies tekee) sen kanaliemeen (ja käytämme myös ne pussin mukana tulevat liemimausteet), vihannekset vaihtelevat sen mukaan mitä sattuu olemaan. Purjo sopii hyvin, samoin endiivi (nopeasti pannulla paistettuna) ja idut, ja uppomuna tai raaka kananmuna. Ramen on kiinalaistyyppisiä kellertävän värisiä nuudeleita, udon paksuja valkeita vehnänuudeleita, jotka nekin tarjotaan liemessä (en ole ihan varma, mitä tarkoitat pitkällä liemellä?). Udon on ihanaa myös naben lopuksi (kun ensin on syöty sattumat soijapohjaiseen liemeen dipattuna, ja kun jäljellä on enää pelkkä naben liemi). Sori, voi olla sekavaa...

Mutta totta, onhan niissä pikanuudelipakkauksissa lisäaineita, mutta jos niitä ei joka päivä syö, niin tuskinpa mitään kauheaa vahinkoa sattuu.

Nelle kirjoitti...

Kiitos Pinea, tuo nabe näyttää aivan jumalaiselle. Sitä pitää kokeilla tässä vielä jonain kauniina päivänä kun madeaika koittaa. :)