keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Kyllä, pipareista voi saada rakkoja ja mitä tapahtui pipareille


Mietin pääni puhki, mitä voi antaa joulumuistamiseksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Tuntui jotenkin persoonattomalta kirjoittaa miljoona samanlaista joulukorttia ja lisäksi minusta oli vielä hankalaa mitenkään eritellä kenelle haluaisin joulukortin laittaa. Sitten keksin ratkaisun, jossa ei tarvitse valita.Äidin kaupassa aina juhlapyhien edellä pitämistä kahvitteluista sain idean: mitäs jos annan ihmisille joulukortin sijaan pienen lämpimäisen, jonka leivon ihan itse? Ja tuumasta toimeen. Päätin leipoa kolmenlaisia pikkuleipiä: taatelipikkuleipiä, inkivääri-aprikoosipikkuleipiä ja valkosuklaa-karpalo-mantelipikkuleipiä. Hervottomia määriä joka sorttia :)

Sitten ostin isoja, jouluisimpia löytämiäni rasioita ja askartelin nihin sinisestä kartongista ja pergamiinipaperista osastot eri pikkuleiville, jos joku vaikka on allerginen pähkinöille. Vähän silkkinauhaa ja ripaus salaperäisyyttä.


Sitten lajittelin kaikki pikkuleivät laatikoihin, kirjoitin mukaan kortin ja vein laatikot töihin. Jaoin ne kahvihuoneisiin ja vinkkasin kiittämään tulleille, että reseptit löytyvät täältä, heti kun ehdin ne kirjoittaa. Ehkäpä jo illalla. :) Vaikka joulunalusaika on kiireistä, se on aika ihanaa lopulta. Joulufiilis tulee siitä, että saa ihan luvan kanssa hippasen hössöttää :) Ainakin lahjan antajalle tästä jäi hyvä mieli. Tuntui, että voi antaa jotain ihan oikeasti ajatuksella tehtyä.


Ai niin, ja vaikka minusta olikin loistava arvaus, että rakon voi saada pikkuleipiä paistaessaan uunista, tällä kertaa sain sen ihan veitsestä, jolla leikkasin pikkuleivät melkien jäisistä pötköistä. Niitä oli kumminkin useampi sata, lopulta...

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana lahjaidea! Tuollaisesta varmaan oltiin tosi iloisia:-)

Virpi kirjoitti...

Varmasti ovat lahjan saajat olleet iloisia, kun ovat saaneet jotain ajatuksella ja omin käsin tehtyä :) ihana idea!

aleksi kirjoitti...

korvapuusteistakin voi saada rakkoja.. tai ainakin sormet menee ihan koukuiksi :)

hirveen määrän oot kyllä tehnyt

pinea kirjoitti...

Kauniita paketteja ja ajatuksella tehty! Vaihtelua joulukortteihin, ihan varmasti :)

Heli kirjoitti...

Olen kyllä 100% samaa mieltä, on itsellänikin aika lähellä ollut juuri noita liki umpijäisiä pötköjä leikatessa :) Mutta kyllä niistä varmasti toisille saa hyvän mielen ja idea on loistava! :) Omia lahjuspussukoita jakelen perjantaista lähtien..

-S- kirjoitti...

Oi kuinka ihania keksilaatikoita ja hyvà idea. Varmasti ilahtuvat enemmàn tuosta kuin perus hyvàà joulua -kortista.
Rakkoja voi saada ihan mistà vaan ja minne vaan kun keittiòssà ahertaa. Itse sain mahaani kun olin viimeisillàni raskaana. Jotenkin se maha oli vain tiellà kun yritti ottaa peltià pois uunista, eh :S
Ihanaa joulumieltà :D

Merituuli kirjoitti...

ihana lahjaidea! kauheasti väkästämistä, mutta lahjojen antaminen on kyllä ihanaa. varsinkin noin kauniisti pakatut!