perjantai 6. helmikuuta 2009

Perjantai-illan pasta



Tämä ruoka syntyi eräänä perjanai-iltana iltatentin jälkeen messengerkeskustelun yhteydessä. Se meni niin, että olin lopen uupunut 10 tunnin koulupäivän jälkeen, nälkäkin oli. Ensimmäinen ajatus kotiin päästyäni oli käydä makaamaan eteisen lattialle ja jäädä siihen. :)

No sisko auttoi hädässä ja potkaisi interaktiivisen potkun takapuoleeni. Niin sitten aloin tekemään lihapullia sillä välin kun "V" kävi kaupassa.

Perjantai-illan pastaan tuli seuraavia aineita

Lihapullat

400-500g jauhelihaa
1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
1prk kermaviiliä/ruokakermaa/2dl vettä
1 dl korppujauhoja tai muutama siivu vaaleaa leipää palasina
1 muna
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria
sinappia
yrttiä

Silppua sipulit ja halutessaan niitä voi vähän kuullottaa ennen taikinan tekemistä. Laita kermaviili/neste kippoon ja lisää leivän palat/korppujauhot sekaan ja anna niiden imeytyä hetki, jos taikina tuntuu lopuksi liian löysältä lisää joukkoon vielä vähän korppujauhoja tai jauhoja tms. Lisää muut aineet mukaan ja sekoita. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne paistinpannulla tai uunissa uunipellillä. Itse paistoin lihapullat paistinpannulla ja laitoin ne sitten uuniin lämpimään.

Kastike
2-4 valkosipulin kynttä
1 prk ruokakermaa
1/2-1 mustapekkajuusto
1 prk tomaattipyrettä
tilkka oliiviöljyä

Laita pannu kuumenemaan. Pippua valkosipulin kynnet ja lisää ne oliiviöljyn kanssa pannulle. Pyörittele muutaman kerran, älä ruskista. Lisää joukkoon ruokakerma, juusto palasina sekä tomaattipyre. Keittele kastiketta niin, että juusto on sulanut.

Lisäksi
Pastaa, esimerkiksi spagettia
Suolaa ja vettä keittämiseen
tuoretta yrttiä, esimerkiksi basilikaa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Tarkoituksena on saada lihapullista, kastikkeesta ja pastasta lautasellinen ruokaa, joten lisää lihapullat kastikkeeseen, tai kastike lihapulliin, tai kastike ja lihapullat pastan sekaan, aivan kuinka haluat. Raasta päälle vielä vähän parmesan-juustoa (ei pakkolinen) ja lisää koristeeksi ja mauksi muutama lehti basilikaa. Tarjoa ja nauti heti.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

hei, hauskaa - saadaan vähän vaihtelua mun lohen kanssa kamppailuun :)

Mimmu kirjoitti...

Kiva jos tykkäät :) Vaikka noi lohijutut onkin tosi kivoja mun mielestä!