tiistai 24. helmikuuta 2009

Päättämättömän köksän herkullinen laskiaispullatäyte hiirille
Voihan vinkaus sanoi hiiri ja pakeni kakkukuvun alta kun nostin sitä. Oma mokahan se oli, mitäs jätin laskiaispullani huonosti peitettynä terasille. Leikkuulaudan ja kuvun väliin oli jäänyt hiiren mentävä rako ja opportunisti oli heti käyttänyt tilaisuuden hyväkseen. Nyt on harmittanut kuin vähemmän pientä, ilman laskiaispullaa jäänyttä nisäkästä...


Ja pettymyksen kirvely ei vaan ota laantuakseen - mies jo huolestuneena kyseli tietokoneen hiiren kuntoa, kun napsutin sitä ja manasin, että helkkarin hiiri... Sijaiskärsijäksi joutui, raukka. Olen mököttänyt myös lapsen leluhiirelle ja harmaille pörrösukille. Olisi noita voinut tänäänkin pari syödä, kunnolla maustuneena! No, ehkä se otus vielä joskus saa tyypin 2 diabeteksen mun sijaan.

Olivat nimittäin hyviä. Paino siis imperfektillä. Huoh. No, rypemisestä ja henkisestä ruoskinnasta ohjeeseen:

Tee laskiaispullat vaikka mimmun tapaan. Jos et osaa päättä onko se nyt sitten hilloa vai mantelimassaa niin voit kokeilla tätä.

Ostin kaupasta purkin säilöttyjä mansikoita ihan perusuteliaan luonteeni ohjaamana, mutta sulatetut pakastemansikat käyvät hyvin. Laita vaan enempi hunajaa sitten mukaan.


Mansikka-mantelimassatäyte laskiaispulliin
1 limen kuori hienoksi raastettuna
1 prk säilöttyjä mansikoita tai n. 150g pakastemansikkoja sulatettuna + sokeria tai hinajaa
3-4 oksaa timjamia riivittynä
1/2 pötköä mantelimassaa (koko pötkö n. 100g)
1-2 tl juoksevaa hunajaa (mulla oli akaasiahunajaa)

2 dl kermaa vaahdtettuna
2 tl vanilijasokeriaViipaloi mansikat ja sekoita mansikka, timjami ja limen kuori hunajan kanssa. Laita jäähtyneen pullan sisään 1 tl mansikoista irtoavaa lientä ja sen päälle littanaksi painettu kiekko mantelimassaa. Laita jokaiseen pullaan mantelimassan päälle mansikkatäytettä ja kehystä koko komeus kermavaahdolla. Jos mansikan lientä jäi, voit kostuttaa myös kannen sisäpinnan yhdellä teelusikallisella lientä.

Laita kansi päälle, tomuta tomusokerilla ja syötä hiirille.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanalta kuulostava täyte...kai nyt teillekin jäi eikä vain hiirelle;-)

Nelle kirjoitti...

no yhdet pullat syötiin heti kun tein ne, mutta eihän niitä enää voinut syödä sen jälkeen kun hiiri oli nitä maistellut. Typerä tuholainen. Muh! :)

Mimmu kirjoitti...

Voi teitä. Ilkeä hiiri kerta kaikkiaan! :)

Ketsuppi kirjoitti...

No jopas. Varsin kekseliästä, ja ilmeisen herkullista kans! On muuten kummaa, kuinka vähän laskiaispullien sisältöä on tähän mennessä varioitu. Ei kai ne pullat nyt niin pyhiä oo...?

Nelle kirjoitti...

ketsuppi, totta. Aika vähän näkee ,itään muuta... tuosta mantelimassastakin voisi jossain kohtaa luopua ja kokeilla vaikka hasselpähkinöistä ja voista tehtyä, hieman espressolla maustettua kreemiä :)

Toisaalta laskiaispulla on niin herkkua sellaisenaankin - just todettiin että se on näistä "juhlapullista" melkein se suosikki meillä; joulutortut ja ruuneperit jää kyllä tämän taa.

Anonyymi kirjoitti...

En yhtään ihmettele, ettei hiirulainen on käyttänyt kaikki järjenhivenensä ja vallannut laskiaispullaparat hiirulaisen hampainensa kaikkineen. Olisin minäkin mennyt sinne kuvun alle, tosin en olisi ollut niin vikkelä kuin hiiri...

Anonyymi kirjoitti...

Niin, piti vielä kirjoittamani, että laiskiaispullat saavat minut ilmeisen sekaisin, kun suomen kielikin on jotain sinnepäin :)

Nelle kirjoitti...

ei hätää, hiirimäinen viesti vastaanotettu ja ymmärretty ;)