torstai 26. helmikuuta 2009

Matcha - löysinpäs kokkaukseen käyvää vihreää teetäBella vanilla -blogissa oli jossain vaiheesa keskustelua vihreästä teestä ja joku ehdotti, että pääkaupunkiseudulla kannattaisi käväistä théhuone -kaupassa. Tämä Eerikinkadulla Helsingissä sijaitseva kauppa osoittautui loistavaksi matcha - teen etsintäpaikaksi.

Eilen siis kävelin (taas) kaupan ohi ja pistäydyin sisään ensimmäistä kertaa. Tuoksu oli mieletön - ihanat erilaiset teelaadut tuoksuivat melkein huumaavalle, mutta jollain hassulla tapaa pehmeälle. Tuli hurja hinku käydä siellä joskus oikein ajan kanssa.

Kiireestä huolimatta onnistuin kuin onnistuinkin ostamaan sieltä pienen purkillisen leivontaan soveltuvaa luomu matchaa. Ihan halpaa se ei ollut (reipas 11e), mutta tuota luokkaa matchan oletinkin maksavan. Minulle myös asiantuntevasti ja ystävällisesti neuvottiin, että avaamisen jälkeen purkki on hyvä säilyttää pakastimessa. Se ei jäädy, mutta maut säilyvät näin paremmin.

Matchan käyttöohjeena teessä on 2/3tl 1 desilitraan vettä. Näin saatu tee on kuitenkin myyjän mukaan varsin vahvaa, joten hän ehdotti että mikäli matchaa haluaa käyttää ihan juomiseenkin leivonnan lisäksi, sitä voi sekoittaa hieman muihin teelaatuihin.

Nyt olen ihan innoissani tästä uudesta teepurkista, katsotaan mitä kaikkea siitä syntyy!

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minäkin odotan mitä siitä teet, itse olen käyttänyt jäätelöön ja muffineihin kerran,niin ja muffinikuorrutukseen. Enpä tiennytkään, että se pitää säilyttää pakastimessa, omani on jääkaapissa, pitää kai pika pikaa siirtää pakkaseen...

aleksi kirjoitti...

kauppahallin parhialaltakin luulisi myös saavan, ainakin se esittei matcha suklaakakku reseptejä viimeksi.. ja saahan sieltä herkku suklaat ja kahvit.

Anonyymi kirjoitti...

mainio vinkki, tuota löytyy näköjään myös netistä
http://www.teekauppa.fi/Matcha-1-picking-pieni-purkki-20-g

Nelle kirjoitti...

anonyymi: joo, itse kauppa on tosi kiva. Weba on musta vähän ahdistava, en millään jaksa selailla tuollaisia animoituja sivuja kun on pakko vaan klikuttaa kaikki läpi, että löytää jotain. Mutta kaupassa on mukava myyjä, jos sinne asti pääee. :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.thehuone.com/

On ainakin firmalla tosi paskat sivut. Täyttä Flash-sontaa joka karkoitti ainakin munut heti mahdollisena asiakkaana. Eihän tuolta saanut mitään tietoa näkyviin, pelkästään kannujen kuvia:(
Kun pitää olla liian tekotaiteellista niin ei voi mitään. Taidan itse alkaa tuoda tuota Matcha vihreää teetä suomeen, katteet on erinomaiset vaikka myyn puolet halvemmalla samaa tavaraa.

Nelle kirjoitti...

Anonyymi: Täytyy tunnustaa, etten minäkään ole suuri flash - fani. Ahistaa aina kun sellasille sivuille eksyy kun sieltä on nimenomaan vaikeaa löytää yhtään mitään! Mutta tosi mielenkiintoista että tuot itse maahan matchaa - jos sinulla on jokin verkkokauppa laadukkaalle teelle niin jaa ihmeessä url - mielellään käyn itsekin tutustumassa hintoihin ja tarjontaan! :)Vauvan kanssa kun on niin kovin hankalaa muutenkaan päästä keskustaan käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin huuto netisstä matcha teetä 70g 14e : )

Nelle kirjoitti...

Anonyymi: toivottavasti se on vielä kunnossa -muistan lukeneeni jostain että matcha pitäisi kai säilyttää pakastimessa ettei aromi mene pilalle!