perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kiitos, että käytte kylässä, eli siskotkokkaa rikkoi juuri 300 000 käynnin rajan.

raparperisiirappia ja kuohua

Te olette tulleet tänne nyt yli 300 000 kertaa. Se on jo kyllä minusta pienen muistamisen paikka. :)

Se vajaa 2 vuotta, jonka aikana olette löytäneet tienne tänne, tulleet uudelleen ja jättäneet kommenttejanne on ollut ainakin minulle ihan tavattoman riemukasta aikaa. Olen ilahtunut jättämistänne kommenteista: siitä, että joku on kokeillut ruokaamme toisaalla ja onnistunut. Olen hämmästellyt miten eri puolilta te tulette ja lopulta ollut vain iloinen siitä, että te tulette takaisinkin. Kommentteja oikein odottaa ja hassua kyllä, melkein tuntuu kuin pidempään kommentoineet olisivat jo vanhoja tuttuja.

Uusia juttuja ja niksejä on itsellekin tarttunut mukaan toisista blogeista ja olen huomannut että ruokaan hurahtaneet ovat mukavaa porukkaa. Suhdetta ruokaan ja sen tuotantoon on ehkä pysähtynyt miettimään useammin ja tietysti tästä on tullut myös paikka jakaa arjen ajatuksia ja tapahtumia teidän kaikkien kanssa.Paljon makuja, paljon muistoja ja ilon hetkiä. Se on kuulkaas meikäläisellä tosissaan kiitoksen paikka.

Mietin pitkään, mitä muuta kuin kauniita sanoja voisin teille kiitokseksi antaa. Lopulta tulin siihen tulokseen, että voisin järjestää pienen arvonnan jossa jakaisin kolme pientä muistiaista, yksi jokaiselle sadalle tuhannelle. Mutta mitä ne voisivat olla? Jotain pientä ja omaa haluan laittaa mukaan, kyllä... Mutta...


...Tuota Riedel - juttua kirjoitellessani mieleen hiipi ajatus, että kun meitä Mimmun kanssa on nyt muistettu tässä lähiaikoina niin monilla mukavilla asioilla, mietin löytyisikö joltain hyvinä pitämiltäni firmoilta halua antaa jotain pientä hyvää lukijoillemme, eli juurikin sinulle. Ja ryhdyin sitten tuumasta toimeen.

Keräsin ylös muutamien sellaisten yritysten nimiä, joissa olen tykännyt/tykkään asioida tai joiden tuotteita olen tilannut. Sitten karsin listaa sillä kriteerillä, että mahdollisten muistiaisten pitäisi olla helposti lähetettävissä, eikä se oikeastaan voi olla ruokaa.

Valitsin listalta muutaman yrityksen alustavan kyselykierroksen vastaanottajiksi ja lähetin näille viestiä varovasti tiedustellen haluaisiko joku heistä kenties lahjoittaa pieniä palkintoja lukijoillemme tähän suunnittelemaani 300 000 kävijän arvontaan.

Olin henkisesti varautunut siihen, että saisin kohteliaita kieltäviä vastauksia tai -vaikenemisia. En arvannut, että jo parilla ensimmäisellä viestillä saisin myöntäviä ja innokkaita vastauksia! Parin tunnin sisään viestien lähettämisestä kahdesta yrityksestä ehdotettiin tarvittavaa määrää palkintoja. Kun tarvitut kolme lahjaa olivat kasassa, kiitin muita viestini saaneita kauniisti ja totesin että toiseen kertaan, ehkä. Mainittakoon nyt tässä etten ajatellut alkaa arvontoja kovin tiuhaan järjestämään, mutta sen lupaan, että jos seitsennumeroiseksi kävijälaskuri kääntyy, niin jotain on viimeistään silloin keksittävä. Tänään olette kuitenkin käyneet siskoskeittiössä kurkkimassa 300 000 kertaa ja se on mielestäni oikein hyvä syy pieneen ilakointiin, eikös? :)

Mutta ketkä sitten olivat listani nopeimmat, suurimmat ja kauneimmat? :) ...Jännittääkö yhtään? Minä olen ainakin odottanut ihan innoissani, että saan kertoa tämän teille. :)

Tänään hemmotellaan vaihteeksi teitä, ehkä juuri sinua :) Tämän arvonnan palkinnot nimittäin lahjoittavat Decanter ja Chez Marius! Minusta on tosi, tosi kivaa, että tällaiset ainakin minulle ensisijaisesti laatua edustavat yritykset lähtivät mukaan niin innolla. Ilolla ja hyvillä mielin siis laitan arvontaan teitä varten saamani palkinnot ja kiitän kauniisti niiden lahjoittajia. On mukavaa voida antaa teille jotain kivaa. :)Ja palkinnot ovat juuri sellaisia iloisia ja kesäisiä kuten tähän aikaan vuodesta kuuluukin.

Arvottavaksi tulee Decanterilta Peugeotin 200v juhlaväreissä julkaistu ihana pippuri- ja suolamyllysetti vadelman värisenä. Nämä "pösööt" ovat minulle annettujen todistajalausuntojen mukaan oikeasti tosi hyviä myllyjä ja koneistolla on elinikäinen takuu. Ja uutuusväreissä ovat vielä tavattoman sieviä. (arvo 43, 80 eur)Lisäksi Decanterilta vielä Küchenprofin 3-teräiset yrttisakset, joilla yrttien silppuaminen käy näppärästi suoraan pihalta kerätystä kimpusta. (arvo 14 eur).

Chez Marius taas lahjoittaa arvontaan hyväntuulisen kesän hittituotteensa, hymyilevän rikkalapion ja luudan, jolla kesäkeittiön pöytäliinalta voi helposti pyyhkiä pois muruset. Tälläisen tarvitsisin varmaan itsekin mökille!
Ja minä, minä lupaan lähettää palkinnon voittajalle sinne, minne posti sen vain suostuu kuljettamaan. Kyllä, tarvittaessa myös ulkomaille. Kaikkiin paketteihin koitan vielä keksiä mukaan myös jonkin pienen tervehdyksen omasta puolestani. (Jos voittaja on ulkomailla, täytyy sitten katsoa mitä se ylipäätään voi olla)

Tässä arvonnan yhteydessä ajattelin, että olisi mukavaa saada jotain kommenttia tänne näppiksen toiselle puolelle, joko kommenttiloodan kautta tai jos ette halua laittaa julkista kommenttia, laittakaa vaikka viitsiessänne sähköpostia. Pakko ei tietenkään ole, mutta jokainen joka kirjoittelee asioita blogiin on aina tavattoman kiinnostunut kuulemaan mitä ihmiset toivoisivat enemmän/vähemmän ja mikä erityisesti on kiinnostanut aikaisemmin?

Ja olisi tietysti mukavaa kuulla keitä te oikein olette? ... ja milloin löysitte tienne tänne (ja miten).

Lopuksi, tai oikeastaan uuden siemeneksi haluaisin kuulla toiveitanne tulevaan: vaikka tämä onkin harrastusblogi, olen kiinnostumut siitä onko teillä mielessä kenties ihan jokin kehitystoive tai aihe/aihealue, josta toivoisitte meidän kirjoittavan enemmän. En lupaa mitään, mutta palaute ainakin itselleni antaa joka kerran paljon mietittävää mökkimatkoille ;) Se luo uutta intoa miettiä asioita toiseltakin kantilta ja ehkä päätyy myös lopulta keittiöön kun sopiva inspiraatio löytyy.

Laittakaa mahdolliseen viestiinne selvästi esille, jos ette halua osallistua arvontaan. Arvontaa varten kommenttiin tavitaan ainakin jokin nimimerkki, nimi tai muu tunniste, jonka voin raapustaa arpalippuun. Anonyymit huom, varmin tapa hoitaa tunnistaminen (niin että minäkin tiedän kuka kukin on) on laittaa mahdollisen julkisen kommentin lisäksi sähköposti-ilmoittautuminen arvontaan. Kun en ole aikaisemmin arvontaa järjestänyt, en tiedä miten usein joku ilmoittaa virheellisesti olevansa joku muu kuin on.

Osallistumisaikaa on n. viikko ja mukaan arvontaan otetaan kaikki ne vastaukset jotka ovat tulleet kommentteina tähän postaukseen tai sähköpostiimme viimeistään 25.6.2010 klo 23:59 Suomen aikaa.

Mukaan ei tietenkään oteta niitä kommentoijia, jotka haluavat jäädä arvonnan ulkopuolelle, perheenjäseniämme (sori V! ) ja juhannusvieraitamme - jääviyssyistä...

... Koska juhlallinen arvonta suoritetaan juhannuksena 26.6.2010. Mikäli mitään kummallista (esim. netti ei toimi juhannuksenviettopaikassa) ei tapahdu, tulokset julkaistaan samana päivänä. Voittajilta tarvitsen sitten sähköpostilla tarkempia tietoja siitä, mihin osoitteeseen paketti lähetetään. Toivon, että onnettaren suosikit laittavat yhteystietonsa minulle juhannusjuhlista palattuaan, viimeistään viikon sisällä arvonnasta. Näin saan paketit lähtemään vielä hyvin ennen lomani alkua. Saamiani tietoja ei luovuteta eteenpäin minnekään, minä hoidan postituksen itse.Siltä varalta, että joku voittajista ei ilmoittaudu tai muuten etukäteen toimita osoitettaan nostetaan arpakulhosta valmiiksi yksi ylimääräinen, neljäs arpa. Tuo arpa jää salaisuudeksi jos kaikki 3 pakettia saadaan lähtemään hyvässä järjestyksessä. Mikäli kaikkia osoitteita ei toimiteta tai tulee kiistaa siitä, kuka oikeastaan voitti jonkin palkinnon, ylimääräinen arpa avataan ja kiistakapulaksi muodostunut tai lunastamatta jäänyt palkinto lähtee tälle onnekkaalle. (eiköhän nyt ole kaikki speksattu vähintään riittävästi?) * :)

Ja ettei se tärkein unohtuisi markkinahumun alle; koko tämän touhun tarkoituksena on siis sanoa konkreettisesti: kiitos teille uusille ja vanhoille, tutuille ja tuntemattomille. Ilman teitä ja kommenttejanne tämä blogi olisi vain reseptivihko ja itseni tuntien se olisi varmaan jäänyt kaiken kiireen jalkoihin. Sillä, että tulette takaisin, osallistutte ja kommentoitte on oikeasti suuri merkitys sille, että istun alas ja alan kirjoittaa. Se tekee blogista elävän.

Kiitos siis teille - ainakin 300 000 kertaa.

Arvontapäällikkönne (monessakin mielessä),

Nelle*Osallistuminen arvontaan ei sitouta teitä siskoskeittiön kestotilaukseen. Ei ostopakkoa!

50 kommenttia:

Anna-Maria kirjoitti...

Hei!

En olekaan aiemmin kommentoinut, mutta kilpailun innoittamana ajattelin pari riviä kirjoittaa.

Pidän bloginnne hauskoista, värikkäistä ja kokeilevistakin resepteistä. Kasvissyöjänä kasvispainotteisuun on kiva juttu, mutta luen myös hauskuuden takia olutgrillikanojen valmistuksesta =)

Seuraavana kokeilussa on sireenituorejuusto, nam.

Ihanaa kesää!

pinea kirjoitti...

Onnittelut :)
Ja kiitokset hienosta, idearikkaasta blogista, tänne on aina kiva palata!

(Jään poist arvonnasta, halusin vain onnitella)

Miltsu kirjoitti...

Löysin tänne varmaankin vuosi sitten ja monia reseptejä olen kokeillut ja niihin ihastunut :) Tykkään erityisesti kaikista lammas- ja nautaresepteistä ja erikoisuuksista. Inspiroidun aina suunnattomasti kun täällä käyn :) Toiveena voisi olla ehkä enemmän tapoja valmistaa kalaruokia ja niitä vähän erikoisempiakin kaloja.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Olette linkkilistallani. Täällä on monipuolisia juttuja mukavan rennolla otteella. Käyn usein, vaikka nykyisin harvoin kommentoin, sorry.

Osallistun mieluusti arvontaan.
Hauskaa kesää toivottaa
Omenaminttu

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole minunkaan ennen tullut tänne kirjoitettua vaikka jo ehkä vuoden verran olen kylässä käynyt.
Arvostan eniten teidän ihania uusia ideoita ja välillä aikas yllättäviäkin yhdistelmiä.
Olen itse töissä isomman kaupan lihatiskillä joten minusta on hienoa että tuotte esiin ruoan alkuperän tuntemuksen tärkeyttä ja kotimaisen ja lähiruoan merkitystä. On surullista kuinka monet ihmiset eivät nykyisin ymmärrä ruoan alkuperää tai sitä miten se tulee "pellolta pöytään" asti.

Kiitokset viihdyttävästä blogista!

Annika

Merituuli kirjoitti...

Paljon onnea ihanat Siskot! Kävijämäärä on upea - ajatelkaapa kuinka moni on saanut vinkkiä ja iloa näpyttelystänne ja keittelyistänne.

Minusta tuntuu etteivät elämämme olisi ehkä koskaan kohdanneet ilman tätä yhteistä harrastusta. Olen siis omasta ja perheeni puolesta iloinen, että tapasimme näin, eikä pelkästään netissä.

Kehitystoivetta ei oikeastaan ole. Toivon että jatkossakin blogistanne saisi vinkkejä kokkailuun, tyyliin "voitaikina tarvitsee aina kovan lämpötilan lehtevöityäkseen eikä taikinakerroksia saa liimata yhteen sivulta kananmunalla". Villiyrttien käyttö aina kiinnostaa.

Voi miten hauska idea tämä sponssattu arvonta! (täytyy pistää vastaavantyyppinen mietintään sillä perässä tullaan kävijämäärissä ;)

Maiju kirjoitti...

Onnittelut suuresta kävijämäärästä! Piipahdan täällä blogissanne haistelemassa uusia tuulia. On mukavaa, kun ruokablogissa uskalletaan rohkeasti kokeilla erilaisia, uusia juttuja.

Aurinkoista kesää!

Maija kirjoitti...

Onnittelut upeasta kävijämäärästä!

Löysin bloginne vasta kevään aikana jonkin toisen ruokablogin kautta, mutta olen jo nyt aivan rakastunut! Ihanaa lukea todella erikoisistakin ruokaideoista joita itselle ei muuten tulisi mieleenkään kokeilla. Jatkakaa samaan malliin :)

Jael kirjoitti...

terveisi' täältä Helsingistä tällä kertaa ja isot onnittelut mahtavasta kävijämäärästä!
Olen tainnut käydä blogissanne melkein alusta saakka,ja pitänyt blogista tosi paljon;taidan olla ihan vakikommentoija.En keksi mitään parannettavaa,tämä on hyvä just näin!

Nelle kirjoitti...

Anna-Maria: hieno juttu :) Ja on kiva kuulla, että kasvissyöjänäkin löydät täältä kokeiltavaa itsellesi. Sireenisyreenituorejuusto oli kyllä hauskaa:) Jopa miehet tykkäsivät siitä viikonloppuna.

Pinea: kiitos, kiva kun palaat. Ja tarkoitan sitä. :)

Mila: aika kiva kun kerroit nuo lammasjutut - lampaasta ei hetkeen olekaan tehty mitään... hmm :) Ja kaloista pitäisi tehdä enemmänkin. Mun kokeelliset kalakokkailut sai vaan tuossa kevään kiireissä takapakkia kun yritin tehdä kahta mielenkiintoista kalajuttua - toista makrillista ja toista silakasta. Kirottu kiire vaan ehti väliin niin, että valmistettu makrilli ehti pahaksi ennenkuin sitä päästiin syömään ja silakkoja ei uskaltanutkaan raakakypsentää enää parin päivän jälkeen. Ehkä kesälomalla olisi vähemmän kiire ja ehtisi kaloihin kiinni! V ainakin tykkäisi.

Omenaminttu: kiva kuulla erityisesti sinulta, minä käyn aina blogissasi tunnelmoimasa ihanien kuvien parissa.

Annika: minusta taas on ihana kuulla äänestäsi sitä ammattiylpeyttä ja asiantuntemusta mikä on aina niin ilahduttava juttu kun siihen lihatiskillä törmää. Mahtavaa, että löydät täältä ideoita.

Merituuli: samat sanat. Olet niitä harvoja blogisteja joihin olen saanut paremmin tutustua - mutta se on ihan omaa syytäni kun olen vähän hidas tälläisissä asioissa :) Joka tapauksesa mahtavaa että teidän kanssanne on ollut ihan superhauskaa kun on nähty! :) Ja niinpä, teilläkään ei ole enää kauan samoihin lukuihin. Ehkä juuri parasta tuossa käyntimäärässä on juuri se mitä sanot: että niin moni on löytänyt idean ja vinkin, ehkä tullut joskus hyvälle tuulelle. :) Siitä tulee pakostakin hyvä mieli.

Marjorie: tervetuloa vaan, toivottavasti kun kesäloma tästä alkaa on taas aikaa ja energiaa kehitellä kaikkea vähän jännempääkin. Vaika siitä Milan ehdottamasta kalasta!

Maija: Kiitos, ihana kuulla! Sydämellisesti tervetuloa jatkossakin keittiöömme :)

Nelle kirjoitti...

Yaelian: ehdit juuri väliin:) Sinä kyllä olet ollut tällä ihan alusta asti. Muistan kyllä ne ekat postaukset kun löysit tänne. Ja kiva, jos et ole vielä kyllästynyt - ei me varmaan niin hurjan erilaisia osattaisi ollakaan - tälläsiä innostujia ja kokeilijoita me ollaan, ihan oikeastikin. :)

Virpi kirjoitti...

Minäkin onnittelen mahtavasta kävijämäärästä! Tykkään lukea tätä blogia, koska täällä asuu kokkaamisen perimmäinen ilo; halu kokeilla uutta, uskaltaa yhdistää kummallisempiakin aineksia toisiinsa, sellaista mahtavaa kokeilevaa, uteliasta kokkaushenkeä josta väkisinkin inspiroituu (ja oppii myös uutta)!

Kiitos siis ja jatkakaa samaan malliin :)

Susanna kirjoitti...

Ihanat onnittelut! ;) Ihana yhteinen tuttava vinkkasi ehkä noin vuosi sitten ihanan vanhan ystävän ihanan blogin pariin. On niin mahtavaa että joku (no tässä tapauksessa jotkut siskoa unohtamatta ;) malttaa käyttää aikaa ruokaan niin paljon, omassa elämässä kokkaus on vielä vähän vain useimmiten välttämätön paha, leipomienen sen sijaan on kivaa - no etenkin niiden ihanien leipomusten syöminen.. ;) En ole vielä oppinut samaa intoa oikeaa ruokaa kohtaan. Mutta ehkäpä joku päivä yllätän ja kokeilen jotain täältä ainaisen ihastelun sijaan kun kuitenkin teen vaan aina tyyliin makaronilaatikkoa..

No meillä pakastin pursuaa talvisin hirveä vähän joka muodossa, jos joskus innostut hirvestä niin kerropa hyvä hirveä resepti ainaisen perinteisen lihapadan ja paistin sijaan ;)

Ai niin - kuvatkin on aina niin kauniita. Ihanaa kesää, toivottavasti nähdään joskus tässä!

Krista kirjoitti...

Mahtava kaväjämäärä, enkä yhtään ihmettele!
Mikään toinen lukemani blogi ei varmasti päivity yhtä usein eikä ainakaan yhtä innovatiivisesti ja monipuolisesti. Tätä blogia on ollut ilo kyllä seurailla ja varmasti myös on jatkossa :)

Elina kirjoitti...

Onnitelut suositusta blogista! Olen seurannut blogianne aika alkuajoista saakka. Löysin tänne silloin jonkin toisen blogin kautta, enää en muista minkä.
Tämä on lemppari ruokablogini kaikin puolin; mukavat jutut, ihanat kuvat ja hyvät sekä maukkaat ohjeet! Itsekkin olen innokas kokkailija ja teiltä löytää aina hyviä ohjeita, oli kyse sitten makeasta, suolaisesta tai siltä väliltä olevasta syömisestä ;)
Eniten minua on miellyttänyt erilaiset vhh-reseptit, sillä itsekin sillä linjalla menen.

Aurinkoista kesää!!

Unknown kirjoitti...

Voi -pitkään olen seurannut blogianne, mutta kommentoimaan olen aika laiska. On mielettömän hienoa, että hankitte vaikkapa siansorkkia ja sitten mietitte, mitäpä näistä tekisi! On suht helppoa postata perus- tai trendiruokia, mutta omaperäinen linja on todella hatunnoston arvoinen!

Jaana kirjoitti...

Löysin blogin tänä keväänä ja siitä lähtien olen säännöllisesti käynyt ihastelemassa.

Aurinkoista kesää!

merikukka kirjoitti...

Paljon onnea! Tykkään seurata blogianne, koska teette nii jännää ruokaa aika erikoisistakin raaka-aineista. Usein yllättätte, esim. sireenilevite.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon olemme saaneet ideoita täältä, niin arkeen kuin juhlaankin. Täällä päässä myös kokkailevat siskokset! =)
Kiitos paljon ja onnea!

Maria

-S- kirjoitti...

Ciao! ONNEA, IHAN HUIPPU SUORITUS!!!!!
Minà kirjoittelen Italiasta. Joskus olet kàynytkin blogissani kommentoimassa esim jos olen reseptià kokeillut.
Taisin eksyà blogiin vahingossa ihan silloin alkuaikoina pari vuotta sitten, kun itse tutustuin muiden blogeihin ja harjoittelin oman blogin pitàmistà.
En aina tykkàà resepteistà niin paljoa ettà kokeilisin sità, mutta kirjoitatte, mutta kirjoitustyyli on niin hauska ettà resepti on luettava alusta loppuun.
Jossakin vaiheessa koneeseeni tuli tiltti ja monet blogit eksyivàt listaltani. Nyt muutama kuukausi sitten olen lòytànyt tànne takaisin, mutta en valitettavasti ehdi kommentoimaan kovin usein. On tuo pikkuinen tissitakiainen joka haluaa niin mahdottomasti aikaani.
Haluan ehdottomasti osallistua kilpailuun ja VOITTAAkin vielà, heh! Mà en oo ikinà voittanut yhtààn mitààn. Noh, peleissà epàonni, rakkaudessa onni vai mites se meni....en silti halua sanoa tuota toisinpàin, jos vaikka arpaonni tàllà kertaa osuisi kohdalleni ;)
Apua...pitkà viesti :-o Ihanaa viikonloppua :)

Mari kirjoitti...

Onnea huikeasta kävijämäärästä!

Löysin itse tieni tänne viime syksynä jonkin blogitapaamisen jälkeen, kun en tiennyt yhtään, mistä sisko-blogista muut tuolloin puhuivat. Ja koukussa ollaan!

Parannustoiveita ei ole, mutta haastan sinut Nelle valmistamaan joskus täysin vegaanisen aterian :).

satunnainen vierailija kirjoitti...

Onnea huikeasta kävijämäärästä. Blogissanne olen vieraillut melkeimpä päivittäin varmaan jo toista vuotta. Blogin kauniin ulkoasun lisäksi viehättää kirjoituksista läpipaistava rakkaus ja kunnioitus ruokaa ja eri raaka-aineita kohtaa. Kuinka rohkeasti käyt vieraidenkin raaka-aineiden kimppuun. Lisäksi pidän myös omista mielipiteistänne valmistamaanne ruokaan kohtaan, vaikkei aina ihan nappiin menisikään. Myös välitön ystävällisyys paistaa teksteistä läpi. Monet ohjeet kokeiltuina ovat onnistuneet loisteliaasti.
Aurinkoista kesää ja pitkää blogi-ikää.

kittyfane kirjoitti...

Onnittelut Siskoille!

Bloginne on ollut sen alkutaipaleesta saakka suosikeissani ja uudet päivitykset tulee katsottua saman tien.

Teillä on mukava tapa jutustella lukijan kanssa ja postauksia on viihdyttävää lukea, vaikkei kaikkia reseptejä aikoisi itse kokeillakaan. Syy jälkimmäiseen ei missään tapauksessa ole itse resepteissä, jotka ovat poikkeuksetta herkullisen kuuloisia, vaan puhtaasti allekirjoittaneen keittiölaiskuudesta johtuvia. Kun omassa keittiössäni kokkaillaan lähinnä salaatteja, keittoja ja muita helppoja perusruokia, on ihanaa käydä vilkaisemassa mitä mielikuvituksellista ja hauskaa Siskot ovat tahoillaan kehitelleet.

Kehut myös hienoista kuvista!

Nelle kirjoitti...

Virpi: kiitoksia, eiköhän me samanlaisina pysytä täällä päässä :)

Suki: pitää miettiä tuota hirveä, jossain näin kuurapaistin ohjeen ja sitten tuli mieleen, että saoiskohan siitä hyvää currytyyppistä juttua... tai sellasta pitkään kypsytettyä tahmaista juttua kuin häränhännistä...

Krista: Nyt on ollut niin hullun kiireinen kevät, että mulla on päässyt kertymään hurja kasa juttuja joita en ole ehtinyt julkaista. Mutta toivottavasti syksyä kohden vähän helpottaa taas!

Elina: pistetäänpä korvan taakse, meillä on nyt syöty kyllä viimeaikoina ihan liikaa sokeria ja jauhoa. Kesällä salaatit ja vihannekset on niin ihania, että voisi taas yrittää lisätä niiden määrää.

Mari: Kiitos! Mukavaa, että pidät köksäilyistämme:)

Jaana: ihanaa kesää sinulle myös!

Merikukka: minusta on kivaa joskus yllättää itsensäkin; tai yhdistää vaan johonkin arkiseen aamupalaan jokin yksi jännä juttu. Herättää perheen ihan toisella tavalla kun makunystyrät saa haastetta heti aamutuimaan ;)

Maria: siskon kanssa kokakilu on niin kivaa. Ja siinä on ihan oma fiiliksensä jos jonkun kanssa kokkaapaljon - toinen tietää jo melkein otsaluun asennosta mitä seuraavaksi tarttee tehdä. :)

S: Kyllä minä teitäkin aina välillä käyn moikkaamassa, aina ei vaan keksi mitään sanomista ja muistan kyllä focacciakokeilusi:) Toivotaan, että arpaonni suosii kaikesta huolimatta! :)

Mari pumpkin jamista: aikamoisen haasteen heitit! Mahtaisinkohan minä selvitä tuosta... Mitäs jos heitän vastapalloa: jos minä kokkaan kokonaan vegaanisen aterian, tuletko sinä syömään sitä?:) (kutsu on avec, ajankohta auki!)

Satunnainen vierailija: Kylläpä kauniita asioita keksitkin sanoa - lisäksi on tietysti mahdottoman mukavaa kuulla, että olet onnistunut täällä annetuilla ohjeilla:) Ihanaa ja lämpimämpää kesää sinnekin!

Nelle kirjoitti...

Kittyfane: tiedätkö, se jutusteleva ote on kyllä jotain, mikä on minusta syntynyt vähitellen. Tai siis... olenhan minä nyt semmoinen jutustelevainen muutenkin - mutta se, että huomaa samojen ihmisten palaavan takaisin varmaan lisää sitä jutusteluhalukkuutta :) Kuten sanoin, tulee olo että ihan kuin ihmisen tuntisi vaikkei suurinta osaa ole koskaan edes tavannut.

Satu kirjoitti...

Ihanaa lukea blogia jota päivitetään niin usein! Tähän blogiin olen eksynyt muistaakseni Pastanjauhajien kautta. Useita reseptejä olen menestyksellä kokeillut :) Kunnia ja kiitos kaikille jotka näitä ruokablogeja pitävät ja osaavat ottaa myös upeita kuvia tuotoksistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Olet kyllä kävijämääräsi todellakin ansainnut.
Itse löysin sinut talvella ja olen totaalisen kokuttunut. Niin kuin muistat jopa taannoisella Italian reissulla mietin sinua ;)
Mitään parannettavaa en todellakaan keksi. Olet paras juuri tuollaisena.
Parasta jatkoa!

t.baijerilainen

Annis kirjoitti...

Onnittelut..=)

Löysin tänne alun perin pinean kasvimaalta keittiöön blogin kautta tehtyjen tutkimus retkien kautta.

On ollut mukava seurata reseptien kokeilua ja kehittelyä. Moneen itseänkin askarruttavan kysymykseen olen löytänyt vastausken täältä. Blogin monipuolisuus on sen ehdoton valtti liki jokaiselle löytyy jotakin.

Toinen asia mitä olen mielelläni seuraillut on keittiö puutarhan pitonne... Muka huomata ettei ole ainoa jolle myyrät ja muut ystävät tekevät Yllätyksiä aina välillä.

Ms. K kirjoitti...

Satuin tänään monen mutkan kautta ensimmäistä kertaa blogiinne ja luin kertaistumalta lähes kaikki merkinnät(loput jätin huomiselle). Ihania ohjeita ja suunnaton valinnanvaikeus, että mitä reseptiä sitä ensimmäisenä kokeilisi. Onnea huimasta käyntimäärästä ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

Kata kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogistanne! Olette kyllä huiman kävijämäärän todella ansainneet..:) Olette vakiluennassa Google readerin kautta, joskus reilu vuosi sitten löysin bloginne muistaakseni jonkun muun ruokablogin kautta.

Seuraavaksi kokeiluun pääsee todennäköisesti nuo olutkanat, senverran paljon ukkokultani niistä innostui!

EJ kirjoitti...

Eksyin blogiinne ensimmäistä kertaa eräänä kovin tylsänä työiltana "sillä sipuli" -blogin kautta ja sille tiellä sitten jäinkin. Joka päivä viikko käyn katsomassa vähintään kerran kahdessa päivässä, että onkohan mahdollisesti uutta päivitystä tullut tänne. Hauska että blogiinkin voi addiktoitua. :)

Lähinnä pidän blogistanne sen elämän asenteen vuoksi, reseptejä tietenkään unohtamatta. Asun itse toooodella rajoittuneen syöjän kanssa joten on hauska lukea edes jonkun muun mahtavia ruokakokeiluja. Muutama resepti on jopa kokeiltu niin, että herra rajoittunutkin on löytänyt uutta syötävää!

Toivottavasti jatkatte samaan malliin, kiitos inspiraatiosta ja lämpimyydestänne.

Anonyymi kirjoitti...

Insipraatiota käyn hakemassa kotikeittiöön, kiitos teille!

--Linni

Emma kirjoitti...

Onnittelut merkkipäivänä! Ihana arvonta, tietenkin osallistun, vaikka arpajaistuurini on akuankan luokkaa :)

Bloginne on aina päivän piristys ja jään toiveikkaana odottelemaan, josko teitä näkisi livenä taas mökkikauden loputtua!

Sari kirjoitti...

Löysin bloginne vasta pari viikkoa sitten jonkun toisen blogin linkin kautta. Kiilasitte heti suosikkilistani kärkeen! Innostavien ruokaohjeiden lisäksi sopivasti muuta tarinaa. Eläväistä ja ihanaa tekstiä, kiitos koko katraalle!

Rijope kirjoitti...

Onnittelut!

Itse Googlettelin talvella jotain reseptiä ja löysin bloginne. Jäin heti koukkuun mukaviin teksteihin ja ihaniin kuviin ;)

Kaikki reseptit luen vaikka vain kasvisreseptejä kokeilen.

Leppoisaa kesää!

Inez kirjoitti...

Hei!

Onnea teille isosta kävijämäärästä!

Minä osuin joskus vahingossa sivuillenne, jotain ohjetta netistä etsiessäni, luin ja ihastuin. Saman tien bloginne pompsahti suosikkilistoilleni, perustinpa erikseen "ruokablogit"-kansionkin sinne :)
En edes osaa kaivata mitään lisää ihanaiseen blogiinne mukavien ja hauskojen juttujen, maukkaiden ruokaohjeiden ja upeiden valokuvien lisäksi!

Reseptejänne olen kokeillut todella usein, joitakin vain yhden kerran, ja joitakin vähän enemmän. Mm. täytetyt portobellosienet olivat käsittämättömän hyviä ja meillä talven suuri herkku!

Mukavaa jatkoa teille, sekä tietysti erittäin maukasta juhannusta!

Taina kirjoitti...

Ooh, onnittelut hurjasta kävijämäärästä! :)

Riepu kirjoitti...

Kaikenmaailman kakkublogit kolunneena noin vuosi sitten keskustelin Kokkipuodissa Helsingissä näistä mainitsemistani kakkublogeista, niiden kakuista ja ammattitaitoa vaativista koristeluista. Kokkipuodin myyjä kehoitti kokeilemaan tätä teidän blogianne, että ihan oikeesti hyviä ruokia, ettei vaan upean näköisiä. Koukussa ja joitain kokeiltukin :-).

Ansku kirjoitti...

Puoli vuotta olen blogia lueskellut ja aina odotan innolla uutta blogitekstiä :) Ihanasti kirjoitettuja tekstejä, upeita kuvia ja todella kivoja reseptejä! Kevään aikana olen tekstejä lukiessa välillä nauranut ääneen, välillä tullut tippakin linssiin (häät saa sen aina aikaiseksi...). Ei ole kyllä mitään parannusehdotuksia, blogisi on jo nyt niin hyvä!

-jenni- kirjoitti...

kiitos teille kivasta blogista. en ole varmaan niitä säännöllisimpiä vierailijoita, saatika kommentoija, arvonta rohkaisee kummasti ;) mutta aina kun poikkean, löydän jotain kivaa ja inspiroivaa. löysin tänne aikoinaan pienten fetapiirakoiden ohjeen perässä. ihana idea ja ulkonäkö täys kymppi. se on siis se suola ja pippuri mulle, ihanat, erilaiset, inspiroivat, kauniit ruoat. samalla reseptillä vaan eteenpäin!
onnea!

anelma- kirjoitti...

En yhtään muista, miten päädyin tänne, mutta kivat reseptit ja hyvä kieli saavat minut aina palaamaan tänne. :)

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään enää muista, mitä kautta sivuillenne löysin/eksyin
-- mutta suosikkeihini päädyitte heti.
Kiitos hyvistä resepteistä ja ideoista!

Arpaonnea toivoen -- Manna

ekku kirjoitti...

No jopas on kivat palkinnot niin pakkohan se on osallistua.Ihanan kokeilunhaluinen blogi mun mielestä.Olen seurannut.

Petra / Patalintu kirjoitti...

Mun on just nyt pakko jättää kommentti ennen kuin menee ohi. Sä tiedät (toivottavasti) että käyn täällä säännöllisesti aina uusimmat postaukset kurkkimassa, mutta kommentointi on usein melko mahdotonta kun tuo yksi (ihana) pikkutakiainen roikkuu hihassa kiinni. Tänään paistaa aurinko, eikä ole hihoja, joten... ;D

Mä olen nauttinut eniten teidän matkatarinoista, ravintolakuvauksista, "opetushetkistä" ja kuvista. Parhaiten on mieleen jäänyt ehkä ne sun eräät appelsiininkuoret :) Suoraan teidän ohjeita ei olla kokeiltu montaakaan, mutta tosi paljon hyviä vinkkejä on saatu omiin virityksiin. Kiitos siis kovasti niistä ja uusia odottelen innokkaasti!

Onnittelut hurjista kävijäluvuista ja mukavaa kesää!

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis kiitos ihanasta blogista. Vielä en ole törmännyt postaukseen, joka ei olisi antanut jotain uutta. Jatkakaa samaan malliin! :)

Kissaemo kirjoitti...

Hei!

Teillä on ruuanlaittoon ihanan utelias asenne ja blogin jutuissa on yhdistetty tekemisen meininki että estetiikan arvostus. Kuvia katsellessa tulee vesi kielelle ja hauskan rupatteleva kirjoitustyylinne tekee jokaisesta blogivierailusta kaikin tavoin herkullisen kokemuksen.

Olen aika satunnainen kommentoija vaikka olenkin jo pitkään lueskellut kaikki postauksenne. Muistaakseni löysin tänne alunperin Ketun keittiön kautta.

Onnittelut bloginne mahtavan kävijämäärän johdosta!

liisa kirjoitti...

Hip!

Löysin (meinasin ensi kirjoittaa, että eksyin mutta löytöhän tämä ennen kaikkea on!) tänne vasta muutama viikko sitten jonkin toisen ruokablogin kautta. Vai oliko se sittenkin, kun googletin tartar-pihvejä..

Ei sen niin väliä, sillä tästä tuli kertaheitolla yksi suosikeistani. Pidän tavastanne kirjoittaa (pitkästi) ja ihailen selkeää luontaista kykyänne yhdistää makuja ennakkoluulottomasti. Hyvät kuvat ovat myös mainio lisä.

Tuoksurikasta juhannusta ja oikein ihanaa kesää!

Venla kirjoitti...

Hei!
Luin tuossa keväämmällä muita ruokablogeja google readerin kautta ja sitten ehdotti myös tätä. Siitä lähtien olen kuulunut vakiokävijöihin.

Musta kivoimpia juttuja - ja joita aina toivon myös lisää - on meneillään olevan sesongin aineksiin liittyvät ruoat. Mielellään vielä vähän erikoisemmasta näkökulmasta. Tällä sellaisia on ollutkin :)

Nelle kirjoitti...

Nonnniiin... :) Arpaliput on kirjoitettu ja kohta taittelen ne arpakippoon. Arvonta varmaan päivemmällä, jahka juhannuksen juhlijat heräilevät.

Kirjoittassani arpalippuja luin läpi vielä kaikki loput kommentit. Kiitos hurjasti kaikille. Tosi kiva kuulla onnistumisistanne ja siitä, että lukijoiksemme on valikoitunut tämmöisestä vähän kokeilevammastakin kokkauksesta kiinnostuneita ihmisiä. Ja kieltämättä mieltä lämmittää, että meitä on suositeltu kokkipuodissa:)

Minusta on hauskaa, että kun luen kommenttejanne, tavallaan löydän niistä samoja asioita joita itse pidän tärkeänä ruuanlaitossa.

Mutta nyt roikun puhelimen internetyhteyden varassa ja amupalan laittaminen alkaa kutsua. :) Eli: kiitos ihanista kommenteista. Avonnan tuloksiin myöhemmin... :)

Mari kirjoitti...

Heh, voisinhan minä tullakin! :). Sovitaan ajankohdasta vaikka sähköpostitse, mutta miulle nyt yleensäkin sopii aika vapaasti arki-illat sekä viikonloput tulevaa lauantaita lukuunottamatta. Tuon avecin puolesta en osaa sanoa vielä juuta enkä jaata, kun sillä on niin kummat työajat, mutta ainakin yritän puhua sitä mukaan.