maanantai 30. huhtikuuta 2012

Mini-madeleineja goudalla ja kuminalla

Yhteistyössä Pyrex

silikonivuoka, juustomadeleinet

Meillä on ollut aika moinen vapunalusviikko akuutin kurkunpäätulehduksen merkeissä. Kaikki vappusuunnitelmat menivät kertaheitolla uusiksi, kun ei uskallettukaan lähteä kovin kauas Jorvista... No, onneksi tulehdus alkaa hellittää niin lapselta kuin nyttemmin äidiltäkin ja pääsemme ehkä sittenkin ihan kohta munkinpaistopuuhiin. Simaa sentään sain tehtyä tuossa viikolla :)

Näitä minimadeleineja saatan myös pyöräyttää toisenkin kierroksen! Vaikka rakenne ei ole pikkuleipämäinen se on tosi kiva. Nämä olisivat loistavia tuorejuustojen kanssa tai vaikka päällystettynä tuorejuustosipauksen lisäksi katkaravulla. Lisäksi ohje on tosi simppeli - kaikki vaan sekoitetaan keskenään ja tahnaa laitetaan silikoniseen minimadeleine - vuokaan uuniin. Jos ei nyt semmoista vuokaa ole (meidän tuli lahjana pyrexiltä) niin kuvittelisin, että nämä voi tehdä kakkusiksi vaan nostamalla pieniä taikinakekoja teelusikalla pellille. Tosi kuohkeita ja helppoja :) Ohje tuli sen vuuan mukana olleessa pyrex - kirjasessa. Lisäksi näihin nyt voi mielestäni käyttää melkein minkä vaan muunkin kovahkon juuston jämät - jos jollakulla sellaisia sattuisi kaapissaan olemaan. :)

Hyvää vappua!

Goudamadeleineja (n. 40 sanoo ohje, minä sain ehkä 30?)

50g jauhoja
1 iso muna
1 rkl notkistettua (juoksevaa) creme fraichea
40g raastettua goudaa
1/2 tl jauhettua jeeraa
suolaa
pippuria

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa kaikki aineet tahnaksi.

nostele teelusikalla massaa muotteihin tai leivinpaperille. Paista uunissa n. 15 min tai kunnes ovat kohonneet ja kauniin värisiä.

Tarjoile vaikka vappupiknikillä tuorejuustojen tai dippien kanssa.

4 kommenttia:

miira kirjoitti...

Iloista vappua sinnekin!

Reseptistä: Tuohonko ei tarvita mitään nostatusta, soodaa tai leivinjauhetta?

Menee kyllä kokeiluun. Madeleinet ovat makeina superherkkua, mutta nämä goudaiset versiot kuulostavat melkein vielä herkullisemmilta!

Nelle kirjoitti...

miira: ei, tosiaan kaikki aineet ovat tuossa! Itsekin ihmettelin nämä uunista nostettuani, miten rakenne oli tuollainen - se kananmuna riittää tekemään niistä kuohkeita mikä on hämmentävää :)

inni kirjoitti...

Hyviä tuli, superhelppo piknikeväs vappuaaton jämistä pikaisesti tehtäväksi! Tein vaan kekoja pellille ja hyvin toimi, juustona oli kovaa vintage cheddaria ja creme fraichen sijasta kermaviiliin tehtyä dippikastiketta, toi hauskan makuvivahteen. :) Sitä en kyllä tajua, miten tosta taikinasta saa 30 kakkusta - mulle tuli yhdeksän! :D Ilmeisesti ne minimadeleinet siinä vuoassa tehtynä on oikeesti tosi pieniä?

Nelle kirjoitti...

Inni: joo, se vuoka on kuin paistaisit massaa teelusikoissa - matalia pikku painaumia. Niistä kakkusista tulee semmoisia peukalonpään kokoisia. Joo, juustoja ja mausteita voi hyvin vaihdella sen mukaan mitä juustoa on. Cayanne esim. tuo hauskaa lisäpotkua vaikka tavalliseen edamiin.