torstai 5. huhtikuuta 2012

Ravintola Spis - hienoja makuja välittömässä ympäristössä

turkinpippuria ja punajuurta, spis

"Olen Sinulle paljosta kiitollisuudenvelassa" Sanoin Merituulille kun istuimme alas ravintola Spisin pöytään. Se, että Merituuli tuli pyytäneeksi minua kanssaan tutustumaan uuteen suomalaista, puhdasta ruokaa tarjoavaan ravintolaan sai aikaan sen, että I on vihdoin opetellut menemään unille myös isin kanssa. :) Suomeksi: äiti voi joskus päästä illalla omille teilleen :) Ja tämän parempaa karkumatkaa olisi ollut vaikeaa kuvitella avausmatkaksi ;) 


On se vaan joka kerta niin älyttömän elähdyttävää kun ruoka on ihan erinomaisen hyvää, palvelu toimii ja koko homma on mietitty alusta loppuun asti tekemättä silti mitään numeroa siitä, että jokainen yksityiskohta lautasia myöten on tarkkaan mietitty. Kyllä, jos ravintolan taso pysyy sellaisena kuin eilen illalla Spis on ennen pitkää pitkähkön pöytävarausjonotuksen vaativa illalliselämys.

Ravintola on pieni ja intiimi, vain 18 asiakaspaikan yrtys jossa ruokaa tehdään puhtaasti suomalaisista raaka-aineista. Tyyli on fine-dining, pienine väliruokannoksineen ja kaikkineen mutta toteutus on ilahduttavan kotoisa, välitön ja jollain tavalla ruoka heijastaa kyllä sitä raikasta intoa ja iloa, jolla hommaa tehdään. Me söimme molemmat yllätysmenun 19:30 kattauksessa ja annoimme kokkien viedä meitä makumaailmassa minne ikinä tie vie. Me otimme molemmat ns. " tavallisen" menun, mutta koko setti on saatavana myös vegeversiona ja huom! tilausta tehdessä kun antaa etukäteen tiedon, niin menu on saatavana myös munattomana ja maidottomana vegaaniversiona. Ja koska paikka erikoistuu juureksiin ja kasviksiin, makuelämys on varmasti hyvä myös erikoisruokailijalle. Vähän toisenlaista meininkiä kuin taannoinen kahvilakeikka Ursulasa, jossa muuantena sunnuntaina leviteltiin käsiä ja myytiin eioota minkäänlaiselle munattomalle ja maidottomalle ruualle ;)


Mutta takaisin eiliseen; Aion vaan lyhyesti kehua paikkaa ja kiittää sydämeni pohjasta onnistuneesta illasta. Varmaan Merituuli laittaa pidempää reportaasia vielä, mutta omalta osaltani voin vain sanoa, että en keksinyt menusta mitään moitittavaa, palvelu oli huomaavaista ja hyvää. Ilta oli hieno elämys. Kaikkiin kysymyksiin saimme vastaukset ja meille esiteltiin myös uusia lautasia, joita on tarkoitus ottaa käyttöön vasta kohta. Jokainen ruoka suunnitellaan kotimaisena taidekäsityönä tehdyille lautasille siten, että se sopii syötäväksi juuri siltä lautaselta. Vaikka n. 90-120 eur (oma laskuni oli n. 95 eur) illallisesta viineineen ei ole ihan halpa, se on kuitenkin varsin kohtuullinen hinta tällaisesta 9 lautasellisen illallisesta. Me joimme viiniä pääasiassa puolikkaita laseja, että jaksoimme maistaa kaikkia eri ruokien kanssa suositeltuja viinejä. :)

juureksia - lakritsajuuri ja oranssi viini, namm...

Maut jokaiessa annoksessa olivat hienoja, puhtaita ja pohjoismaisen raikkaita. Annoksia leimasi keväinen, kukkea keveys; Jokaiselta lautaselta löytyi aina jotain yllättävää tai kiinnostavaa. Viinivalinnat tukivat erinomaisesti ruokaa; mutta erityisesti mieleen jäi oranssi viini, jota lakritsajuurta sisältävän alkupalan kanssa tarjottiin. Ihan täydellinen liitto! Illan kaunein annos taas oli punajuuresta ja turkinpippurista tehty jälkiruoka :)

Menkää, istukaa alas ja antakaa Spisin viedä teidät visuaaliselle ja kaikkia aisteja hellivälle makumatkalle. Meillä ainakin oli Oikein mukavaa. Kiitos Spisille ja kiitos Merituulille, oli kiva kun mentiin!:)

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiitos tuosta ravintolan esittelystä,en ollut siitä ennen kuullutkaan.Kuulostaa hyvältä! Ja ihanaa oli varmaan äidinkin välillä päästä vapaalle;D Kaunista pääsiäistä!

Merituuli kirjoitti...

Lämmin kiitos itsellesi että lähdit. Olen harkinnut avajaispäivästä asti tuonne menoa ja jotenkin olin varma ettei sinua ihan hirveästi tarvitse maanitella!

Hyvin olet kyllä kiteyttänyt minunkin ajatuksiani, jos ottais vaan copy paste ;).

Oli se jälkkäri vaan hurjan kaunis!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ihan uusi tuttavuus minullekin. Vaikutti kyllä aivan ihanalta paikalta!