torstai 14. tammikuuta 2010

Nachogratiini

Myöhästyneesti hyvää uutta vuotta kaikille!

Vuosi vaihtui ja uuden vuoden mukana tuli roppakaupalla uutta tehtävää koulun saralla. Koulupäivät venyvätkin helposti kymmentuntisiksi. Näiden päivien jälkeen tuntuu useimmiten siltä, että tyyny on paras kaveri. Tällaiset päivät saavat kaipaamaan myös jotain herkkua, jolla voisi vähän hemmotella itseään. Tämä nachogratiini on juuri sitä.

Nachogratiini


400g jauhelihaa
1-2 sipulia tai punasipulia
1 paprika
2 tomaattia
1 pss taco/fajita spice mix
0,5-1 dl vettä
1 prk philadephiajuustoa ja/tai jotain muuta tuorejuustoa
1 prk säilykeananasta
100g maissilastuja
100-150g juustoraastetta

Vuoka ennen maissilastuja

Kuutioi sipuli, paprika ja tomaatit. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon esimerkiksi fajita spice mix-mausteseos. Lisää jauhelihaseokseen kuutioidut sipulit, tomaatit ja paprika, paista hetken. Olen joskus laittanut myös herkkusieniä tai kesäkurpitsaa mukaan. :)

Voitele matala uunivuoka. Levitä tuorejuusto vuoan pohjalle ja jauhelihaseos tuorejuuston päälle. Laitoin muuten Philadephian lisäksi aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa. Sitten seuraa taiteellisin osuus: asettele maissulastut pystyyn jauhelihakerroksen jälkeen, tasaisesti. Maissilastujen asettelun jälkeen laita ananaspalat lastujen väleihin. Lopuksi ripottele juustoraaste koko komeuden päälle.

Paista uunissa 200°, noin 10 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan. Sopii muuten hyvin myös opiskelijaillanistujaisiin. :)

6 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Kiitos! Tää onkin just sopiva perjantai-illan helppo ruoka, teen siitä lapsiystävällisen vaikka lisäämällä porkkanaa jauhelihan sekaan. =)

Merituuli kirjoitti...

menis just nyt kun keräilen itseäni eilisen jäljiltä ;)

Nelle kirjoitti...

Taina: Mimmu oli erityisen ielissään että tykkäsit ideasta ;)

Merituuli: oltiin mimmun kanssa tosi tyytiksiä et päädyttiin ajoissa nukkumaan; V könysi kotiim vasta paljon, paljon myöhemmin ja sillä on mennyt koko päivä lähinnä Rva R:n koiravahtina ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tämä oli helppo ja nopea tehdäja huippuhyvää. Vähän tuli tuunattua (ei sitä vaan osaa noudattaa ohjetta sellaisenaan ;)); lisäsin mössöön vielä kidneypapuja ja laitoin tuorejuuston joukkoon puolet creme fraichea. Jää kyllä vakioherkkuohjeisiin. Nam.

Anonyymi kirjoitti...

Sissus mitä herkkua!!! Tein koeponnistuksen eilen ja ens viikonloppuna aion hurmata tällä murkinalla miesystäväni. Kiitos ohjeesta.

Mimmu kirjoitti...

Taina, joo, meilläkin se toimii perjantaiherkkuna. Lisää vain kasviksia sekaan, sopii varmasti hyvin ja tekee ruokaisemman. :)

Merituuli, heh :D

Anonyymit, Kiitos kommenteistanne, mukava aloitella päivää lukemalla tällaisia kommentteja. Kiva että piditte. :)

Ohjetta on tosiaan helppo muunnella oman maun mukaan. Ja jos haluaa kokeilla tulisempaa versiota niin jauhelihan sekaan voi laittaa vähän chiliäkin. :)