keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Chilisuolaa!


Sain Mimmulta taannoin itse kasvatettuja, ihania chilejä. Lisäksi oma Cayanneni oli tehnyt myös melko paljon (säälittävän pieniä) chilejä. Pelko alkoi iskeä sydämeen että ihanat tuliaischilit menisivät homeeseen jääkaapissa.Sitten löysin Sellosta aarteen - karkeaa, vaaleanpunaista vuorisuolaa 500g pusseissa n. 8 eur / kg. Ostin pussin ja tiesin heti, mitä chileistä syntyisi.

Jamie Oliver teki chilisuolaa taannoin telkkarissa. Hän käytti tuoreita chilejä, karkeaa suolaa ja sitten kuivatti karkean chilisuolan laakealla pellillä. Jamien mukaan suhteilla ei niin tarkkaa väliä ole, pääasia, että chilejä on paljon ja erilaisia - osa tulisempia ja osa miedompia. Niin suolan mausta tulee mielenkiintoinen, monipuolinen ja kuitenkin siinä on kärkeä. Sillä siis eteenpäin.Chilisuola

n. 400g karkeaa, vaaleanpunaista himalajan suolaa (tai muuta karkeaa suolaa)
2 habaneroa
2 mietoa, punaista chiliä
n. 10 pikkiriikkistä cayannea (max. 3 cm pitkiä, eli jos käytät kaupan/taitavamman chiliviljelijän chilejä kolme-neljä isoa riittänee)
1 lemondrop - chili
1/2 aji cristal (loput ehdin jo kokata ruokiin!)


Poista chileistä hatut. Siemeniä ei tarvitse poistaa. Laita chilit blenderiin tai vastaavaan. Lisää päälle karkea suola ja aja pulsseissa kunnes chilit ovat muusaantuneet suolan sekaan.

Levitä suola uunipellille ja anna kuivua muutama päivä, kunnes suola on kokonaan kuivaa. Sitten voit murskata suolan myllyyn mahtuviksi paloiksi.

Raportoin myöhemmin, millaista tuli. :)

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ooh gourmetsuolaa! Mullakin on ruususuolaa,ja tuo onkin loistoidea,kiitos:-)

Mari kirjoitti...

En kestä tätä teidän blogia! Olette ihan mun idoleita ja reseptit, vinkit ja kirjoitukset ylipäätänsä muuttuvat vain paremmiksi ja paremmiksi päivä päivältä :)

Merituuli kirjoitti...

hurrrjan kaunista suolaa! wau!

Nelle kirjoitti...

Yaelian: minustakin se jamien suola näytti tosi hyvälle.

Kun muuten nyt aamulla kokeilin suolaa, se kyllä murtuu rakeiseksi ihan sormin, ei tarvita mitään morttelia :) Mutta antaa nyt kuivaa loppuun asti.

Mari: Oi kamalaa! Älä vaan katkea tai mitään - me tarvitaan sut ehdottomasti sinne Kurpitsamoskaan kirjoittelemaan - myös ilman kaulinta! Mutta kiitos - mukava kuulla, että jotain kehittymistä on havaittavissa? :)

Merituuli: Väri siirtyi hauskasti chileistä suolaan - se nyt oli vaaleanpunaista jo valmiiksi, mutta nyt se on ihan punaista. :) Väri näyttää säilyneen kirkkaana näin aamullakin. :)