maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kebakkoja, uudestaan!

kebakkoja grillissä
Sateinen sää on houkutellut harvinaisen vähän kokkausambitioita. Lisäksi olemme vielä siivonneet mökkiä ja kotia ja muutenkin laittaneet paikkoja parempaan kuntoon - kun kerrankin on aikaa... Ja sataa.

V ihastui kebakoihin kun tein niitä viimeksi. Täytyy nyt vielä kehua oikein erikseen, että ne ovat kyllä hyviä ja vielä parempia tällä kertaa. Nyt laitoimme niihin n. 300g hirven jauhelihaa jota Salon Citymarket meille möi tarjoushintaan ja siihen sekaan n. 400g nauta-sikajauhelihaa, vaikka lihaa oli enemmän mausteiden
määrät pysyivät kutakuinkin samana, koska en halunnut peittää hirven makua.Smetanaakin laitettiin siis tällä kertaa suhteessa lihaan vähemmän kuin viimeksi ja täytyy myöntää, että se teki taikinasta helpommin käsiteltävää. Lopputuloksestakin tuli söpömpi kun kebakot pysyivät paremmin kasassa. Lisäksi laitoimme joka kabakkoon kaksi siivua pekonia ja tiukemman taikinan sekä parempien pekonikannustusjoukkojen ansiosta kebakot pysyivät koossa ilman ongelmia.

Pakkasessa on vielä toinen puolista hirvenlihasta, näitä syntynee tässä viikolla jälleen uudestaan!;)V muuten osti kaasugrilliin valurautaritilän josta kebakkojen komeat raidat ovat peräisin. alkuperäisellä ritilällä tuollaisten raitojen aikaansaaminen ei kyllä luonnistunut. V kuumensi ensin ritilän oikein kuumaksi, sitten kebakot sisään ja lämpöä pienemmälle. Näin se käy kun osaa ;)

kirveliä tuoreena

Kebakkojen kaveriksi tehtiin kirvelillä maustettua vahapapusalaattia. En kirjannut aineita ylös, enkä muista enää tarkkoja määriä, mutta papujen sekaan laitettiin kirveliä, sitruunan kuorta (ja loraus mehua), hieman chiliä ja valkosipulia, kevätsipulia ja oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Ei se niin tarkkaa ole :)


Muistattehan muuten, että kuivatut vahapavut pitää ensin liottaa yön yli ja sitten keittää kypsäksi. Raakoja papuja ei pidä syömän. Myös fenkoliöljy sopii tosi hyvin vahapapujen kaveriksi - lorautin sitä joskus ruokalusikallisen isohkoon vastaavantyyppiseen papusalaattiin ennenkuin kirvelit tulivat ja lopputulos oli nam.Tästäpä herää ajatuksia, että tuohon papujen sekaan voisi kyllä pilkkoa vaikka grillattuakin fenkolia :) Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti...

Jos ette ole vielä kebakoita kokeilleet, ottakaapa tästä vinkkiä ja edetkää ;)

Ei kommentteja: