torstai 11. joulukuuta 2014

Yumen joulumenu lounaalla

Yhteistyössä Kämp Group

suklaakakku, omenasorbetti

Kämp Group halusi tarjota muutamalle bloggaajalle mahdollisuuden tulla tyyppaamaan erityinen Yumen joululounasmenu, joka on tarjolla tässä joulunalusviikoilla. Niinpä ilmoittauduin paikalle sillä pidän japanilaisesta ruuasta ja pikkuisen olin utelias näkemään mitä jouluisaa japanilaiseen ruokaan on keksitty :) 

Lounasmenulla on kolme alkupalaa, kaksi pääruokaa ja yksi jälkiruoka. Jos kaikkea haluaa maistaa kannattaa ainakin pääruoka jakaa.

Vielä perjantaina ehditte maistelemaan tätä nimenomaista menua, mutta ensi viikolle luvassa on taas uutta. Tätäkin menua kannattaa kyllä mennä maistelemaan; vaikka Yume ei ole halvimman paikan maineessa, ainakin meidän kohdallamme lounaaksi olisi hyvin riittänyt joko yksi pääruoka-anos naiseen tai yksi alkupala per nenä ja yksi yhteinen pääruoka.Pöydässämme oli nimittäin jokaiselle yksi pääruoka-annos ja niistä yksi jäi täysin koskematta kun jälkkärillekin piti jättää tilaa ja täyttymys alkoi iskeä. Annoksen runsaus on ihan kiva, koska 22 eur hinta kyllä houkuttelee sekin jakamaan annoksen.

Alkupaloina tarjottiin paria erilaista rullaa joissa oli hauskasti yhdistetty jouluista punajuurta tuliseen chiliin ja "loimulohimaiseen" lohipalaan. Toisessa rullassa taas oli yllätyksekseni minttua, hieman jouluista maustemaailmaa ja makeaa kastiketta. Oikeastaan tosi jouluista ollen tällaista itämaisella - suorastaan thaikeittiön twistillä tehtyä maki-rullaa. 

ribsit olivat juuri niin hyviä kuin voi kuvitella. Ja joo, niitä saa syödä sormin, pöytään tuli myös lämpimiä pyyhkeitä!

Alkupalojen ehdoton kuningatar oli kuitenkin ihan unelmamureaksi kypsennetty todella aromaattinen possunribsi jossa oli ihana tahma päällä. Niitä ei jäänyt palaakaan. 

Ehkä oma suosikkini lounasmenusta; kanaa luumukastikkeessa. Ihan täydellinen crispy skin.

Pääruuista omaksi suosikikseni nousi ihan rapeaksi paahdettu luumuinen kevätkananpoika, Se vaan oli ihan killerihyvää jos tykkäät sellaisesta rapeasta, luullisesta ja aromaattisesta kanasta, makeasta luumukastikkeesta ja raikkaasta mintusta, korianterista ja kevätsipulista. Niinpä. 

Turskakin oli hyvää, mutta kana oli parempaa. IMHO ;)

Turska on jostain syystä syksyn kala; sitä on myyty Sellon CM:ssä ihan hyvään hintaan ja olemme itsekin laittaneet sitä muutamaan otteeseen. Parhaimmillaan turskasta tulee sellaista ihan poutapilvimäisen keveää, ihanaa sususasulavaa kalaa kun se kypsennetään uppopaistaen aivan lyhyesti. Tuo kuvan kala oli tosi hyvää, mutta ehkä tykkään itse vieläkin enemmän siitä pankolla paneroidusta versiosta, koska olen ymmärtänyt että pankon kypsyessä lyhyemmän aikaa kala jää vieläkin mehukkaammaksi jos mahdollista. Joka tapauksessa takuuvarmaa kamaa. 

Jälkiruoka taas oli ihana perusvarma suklaatorttu jonka kohokohta köllöttää tuossa kakun päällä. omenasta ja yuzusta tehty sorbetti on pacojetin käsittelyn jäljiltä ihan täydellistä rakenteeltaan; hedelmät on sosuetettu hienoksi ja ajettu pacojetin läpi joka jättää rakenteeseen hieman vastusta ja rakennetta vaikka lopputulos on täysin sileää, upeaa sorbettia. Yuzussa pyöriteltyjen omentikkujen sekaan oli silputtu shiso - lehtiä, joista tuli hauska kesäisen kukkea mutta samalla kasvimaasta muistuttava aromaattinen maku. Ja sitten vielä tuoreita marjoja.

yume, takeaway
Turskaa tilattiin kaksi annosta, joista toinen päätyi doggybagiin. :) 


Mutta se mikä jäi yllättäen vielä oikein erikseen mieleen oli, että kun se yli jäänyt annos lähti emäntämme mukaan, tajusimme että niin, yumesta saa tosiaan take awaytakin! Hitsi jos jonain perjantaina olen kulmilla ja menossa kotiin myöhään, niin käyn nappaamassa kotiin kassin.  Loistoidea jos haluaa hemmotella perhettään. Olispa Sellossakin tommonen takeaway ;)


Kiitokset Yumen väelle, lounaan tarjosi Kämp Group.


Don't take my word for it; Herkkusuun lautasella - blogin raportti samasta tapahtumasta, kiitos seurasta! :)

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

mmm,jollen asuisi näin kaukana olisimme tavanneet Yumessa;D
Herkullisen näköistä!

Nelle kirjoitti...

Jael: No tapasimme sentään Herkkusuun lautasella blogin pitäjän kanssa - taidatte olla Campasimpukan kanssa niitä harvoja pitkän linjan bloggaajia joiden kanssa ei olla treffattu vielä koskaan kasvokkain :)

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

voi miten erilaisilta noi samat annokset näyttävät toisesta suunnasta. sait paremmin kuvattua kävetäkääryleiden ja makien sisään...oli muuten sitten herkullista ruokaa,ja hyvää seuraa. kiitos!

Nelle kirjoitti...

Herkkusuu: kiitos seurasta itsellesikin; oli hauska vihdoin tavata. Ja kiva kun tulit kommentoimaan, sain linkin juttuusi; kävin sitä jo omaa kirjoittaessani etsimässä, mutta vielä ehtii! :)