keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Pientä ja sekalaista poimittuna

Yhteistyössä Pyrex

elämä

Kaiken tämän hässäkän ja uuvuttavan remonttikaaoksen keskellä on ollut yhtä ja toista kivaakin, mistä olisi voinut kirjoitella jos olisi ehtinyt. Tietysti mukaan on mahtunut myös niitä tylsiä, uuvuttavia päiviä, joista ei liene paljon muuta kerrottavaa kuin lähipizzerian puhelinnumero. Ja välillä sieltä kaaoksen ja epäjärjestyksen keskeltä vaan piti päästä poiskin, pakoon purkamattomia muuttolaatikoita, vääränlaisia keittiökaappeja ja jälleen yhtä takaiskua remontin etenemisessä, mukavampien juttujen keskelle. Yksi tälläinen pakopaikka tarjoutui meille tämän vuoden Habitaren muodossa. Teimme sinne nopean pyrähdyksen ja ihan kattavaa kierrosta emme ehtineet tekemään kun olimme paikalla vauvan kanssa, mutta jotain jäi mieleen kuitenkin.

kierrätysvalaisin tehojuomistaRetrovalaisin syntyy vaikka tehojuomapurkeista!

Oikeastaan suurimman vaikutuksen koko näyttelyssä minuun teki se kierrätysmateriaaleista tehtyjen valaisimien osasto. Ideat olivat ihan loistavia ja niissä käytettiin oivaltavasti kaikkea sitä Bonkkia jota nykyarjessa kerääntyy. Minusta etenkin tuo tehojuoma tms. purkeista tehty valaisin oli tajuttoman hieno :)


Lasiovia Keittiömaailman standillä...

Keittiöissä oli aika paljon samaa kuin viime vuonna. Ei mitään mullistavaa uutta. Se, mikä pisti silmääni sen oman keittiöarvonnan jälkeen oli, että Italiakeittiöistä bongaamamme keveät ja ohuet lasiovet näkyivät nyt myös kotimaisissa mallikeittiössä. Esimerkiksi a la Carte -keittiöiltä oli Keittiömaailman standilla esillä valkoista lasia. Kuulemma sitä on ollut ovissa jo jonkin aikaa, mutten tiedä miksi en ole pannut sitä merkille. Nojaa, ehkä se on nuo alumiinikehykset kun eivät vieläkään innosta... Niistä tulee edelleen mieleen Ikea. Ja mitä kaapeissa ensin, sitä koneissa perässä - Gorenjen osastolla huomasin myös ohuilla lasiovilla ja kädensijoilla keijukaistyyliin tehdyn jääkaappi-pakastimen.

Gorenje - jääkaappi

Ilven osaston kohdalla jäimme ihastelemaan liesiä, etenkin kun viereisellä kojulla tehtiin porukalle ilmaisia kahveja :) Tietysti tuo Ilve on ehkä hieman liiankin romanttinen meille, mutta kaunishan tuo punainen on yhtä kaikki. Kuin karkki.

ilve -liesiIhana suuri ja punainen!

Koska saimme kutsumme Habitareen Pyrexiltä, menimme tietysti ihmettelemään myös Pyrexin esittelyä. Useimmat tavarat olivat tietysti tuttuja jo siitä Trensetter - tilaisuudesta jossa kävin keväällä. Ja niin, noh, Pyrex - meillä niitä kippoja on kaapeissa ollut ns. aina:)

Annoskokoiset kipot Pyrexin uutuusvärissä olivat esillä sankoin joukoin...

Tietysti kaikkea oli esillä enemmän ja näin jälkikäteen kuvia katsellessa jäin miettimään, että Mielenkiintoisimmat kipot varmaan pääsivät minulta hukkumaan runsaudenpulaan. Olisi nimittäin pitänyt hipeltää sitä Tagine - pataa joka oli päätynyt varmaan Mimmun ottamiin kuviin.

TaginePikkukippojen taakse piiloutunut Pyrexin tagine -pata

En huomannut tuota ennenkuin nyt jälkikäteen kuvia selatessa. Sellainen tagine minun on pitänyt hankkia ja olisi kiinnostanut onkohan tuo Pyrexin versio hyvän oloinen? Ja kun nyt tuli ääneen sanottua niin sanokaapa tietääkö joku mikä olisi hyvä Tagine - pata hankintalistalle, saa suositella?

pyrex-tuotteita

Saimme lisäksi Pyrexiltä kasan erilaisia kippoja testiinkin - osaa olen jo kokeillut ja osaa en. Eniten tässä normiarjessa on tullut käytettyjä sellaisia kirkkaita kulhoja ja uuniastioita joita minulla oli itsellänikin ennestään. Niistä minä tykkään edelleen. Juhlia tehdessä ihastusta herätti suhteellisen iso ja laakea irtopohjavuoka jonka Mimmu sai. Siinä oli kätevä valumisenestoreuna.

valumaton säilytysvuokaNäitä rasioita käyn varmaan ostamassa lisää itselleni - kansi pysyy ja pitää. Värejä voisi kyllä olla muitakin...

Mutta hyödyllisimmän kipon tittelin vie kyllä ihan 100% ehdottomasti säilytysrasia, jossa on oikeasti tiivis kansi. Kansi pitää nesteen sisällään vaikka kippoa roikottaisi kulmasta pystyasennossa. Eikä se nouse tilastaan pois jääkaapissa. Siitä täytyy kyllä antaa Iso Kiitos Pyrexille, se toimii ihan oikeasti. Rehellisyyden nimissä (ja ettei menisi ihan Pyrex- hehkuksi) todettakoon myös, että sieltä trendsetters - tilaisuudesta mukaan saamani Pyrexin (topaz) lettupannun hyvyys jäi minulle vähän hämäräksi... Tai siis se paistoi todella tasaisesti mutta hitsi se kesti kauan että niihin lettuihin sai mitään väriä! :) Yksikään lettu ei kyllä revennyt, mutta ei kyllä oikein sopinut minun temperamentilleni...

Ja jos palataan hyviin tuotteisiin, niin kun kaikki ovat puhuneet perheleipureiden Karppinen - leivistä koko syksyn melkein henkeä vetämättä niin minun täytyy kyllä kehua niitä ihan tavallisiakin Perheleipureiden leipiä ;) Ei sillä, ei se Karppinen missään nimessä mitään huonoa ollut ja varmaan karppaamiseen juuri hyvä leikkeleiden kuljetusalusta. Mutta jos hyvistä leivistä puhutaan, niin ei se kyllä mihinkään kaikkien aikojen kymmenen kärkeen pääse - muttei kai se ole tarkoituskaan. Mutta: perheleipureilla on monta todella hyvää leipää joista nyt kestosuosikeiksi meille ovat jääneet ne aiemminkin jo kehumani saaristolaisnapit ja raskausaikana sorruin totaalisesti niihin vadelmabebe - leivoksiin. Joo, kyllä, todellakin. Eli jos tykkää ylipäätään bebeleivoksista (tai on raskaana) niin kannattaa kokeilla. :)

Ja sitten vielä viimeisenä muttei suinkaan vähäisenä pitää mainita se suklaapuolen syksyn yllättäjä. Maraboulla on nimittäin ihan yllättävän hyvää Premium almond - suklaata (linkki suklaayhdistyksen arvioon). Palat levystä ovat kuin konvehteja ja niiden sisällä on tummaa moussea ja yksi paahdettu (suola?) manteli. Oi jes. Paras Marabou mitä minun käteeni on sattunut. Tämä levy pesee kyllä monta konvehtirasiaakin ihan 10-0.

Mutta siinä kaikki tältä illalta. Nelle kiittää, kumartaa ja kellahtaa muuannen KELA-laatikon viereen. :)

9 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva reportaasi! Ja hyvät kuvat! Olen ihan masentunut (leikki) , kun luonnonvaloa ei ole, en osaakaan enää kuvata mitään. Ja sitä kautta ei voi postata mitään, kun ei osaa kirjoittaakaan kun ei voi kuvata, eikä sitten voi tehdä ruokaakaan, kun ei voi kuvata eikä kirjoittaa eikä postata, joten näännymme varmaan pian nälkään. No, oikeasti tilanne ei ole ihan niin paha:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuota.. karppaamisessa ne hiilihydraatteja sisältävät leivät kyllä korvataan kasviksilla. Karpatessa ei tarvita välipaloja koska ruokavalio pitää paremmin nälkää.

Iltapäivälehdissä toki leipäteol, eh, siis alan asiantuntijat toki kertovat kuinka karpatessa syödään rasvaa posket lommolla ja tarvitaan Karppisia kun niitä leikkelepinoja ei lautaselle pysty rakentamaan.

Nelle kirjoitti...

Campasimpukka: heh, meillä on kanssa ollut vähän haastetta kuvien kanssa kun muutto sekoitti kaikki normisysteemit. Hassua, miten se kuvien kanssa säätö vaikuttaa niin paljon intoon kirjoitella. Mutta tunnistan kyllä mitä sanot :)

Anonyymi: Tiedän kyllä tuon mitä sanot, mutta ainakin itsellä kun karppaamista tuli tiukempana joskus kokeiltua reippaan vuoden niin aamupala on sellainen, missä jotenkin kaipaa leipää kun on useamman kuukauden vetänyt turkkilaista jogua ja marjoja. Kananmunaa ja vihanneksiakin kun jaksaa vaan niin kauan. Jotain karppileipiä koitin silloin itsekin tehdä ja rahkalettuja, mutta silti näen kyllä mihin sitä karppista kaipaa :)

Virpi kirjoitti...

Hei kiva kun mainitsin tuon suklaan, meinasin jo unohtaa testata sitä, vaikka siitä sillon viimeksi olikin puhetta! :)

Jael kirjoitti...

Kiitos kierroksesta:) Punainen liesi on ihana! ja samoin punainen tajine-pata:) Ja kiitos suklaavinkistä;yleensä ainoa Maraboun suklaa mistä olen pitänyt on ollut ihana Pigalle,mutta tuo menee kokeiluun sitten seuraavalla Suomen-reissulla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti bebevinkistä. Täytyypä kattella pullahyllyjä sillä silmällä.
Ilahdun aina täysillä kun saan vinkkiä laktoosittomista tuotteista. Onneks maltoin avata linkin :)

Viikonlopputerveisin Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Moikka baijerista,

Meillä on ollut vuosia käytössä Emily Henryn tajine-pata. Vai onko se Henry Emily?? :) Anyway, loistava pata, väri- ja koko vaihtoehtojakin löytyy.

Baijerilainen

Tusla kirjoitti...

Meillä samoin on Emile Henryn iso tagine-pata. Tänä syksynä on näkynyt kaupoissa vielä ihan tosi herkullisia värejä, sammaleen vihreää ja luumua, meillä tosin on tylsästi musta...

Ollaan juurikin vaihtamssa liettä induktioon, pitänee ehkä hankkia selalinen läpyskä, minkä avulla kivipatakin toimii induktiolla. Vaikka uunissahan noitsa Tagineita voi toki myös käyttää ihan hyvin.

Nelle kirjoitti...

Virpi ja yaelian: eipä kestä! :)

Heidi: joo, ne on kyllä niin yltiömakeita kuin voi kuvitella - mutta... :)

Baijerilainen ja Tusla: Tosiaan, Emile Henryllä varmaan on ihan hyvä - onko siinä niitä nystyjä sisäpinnassa vai ei? Creusetillakin näkyi olevan jokin tagine - sattui silmiin spokkalla käydessä...