sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Täytetyt broilerin rintafileet aprikoosilla


Kiireinen viikko on takana ja akku alkoi jo olla aika tyhjä, kuten isi tapaa sanoa. Jotain hyvää, mutta kuitenkin suhteellisen helppoa teki mieli. Saimme idean täytetyistä broilerin rintafileistä ja näin pääsiäisen kunniaksi ajateltiin sitten kokeilla aprikoosia yhtenä osana täytettä. No, toden totta, ruoka on tosi helppo valmistaa, se tulee kuin itsestään uunissa. Aprikoosi sopi mielettömän hyvin broilerin kanssa ja toi kivaa piristystä pääsiäisateriaan. Isikin, joka on joskus vähän ennakkoluuloinen (ehkä syystäkin...), piti kovasti ruuasta.

Broilerin lisäksi teimme lohkoperunoita ja cantaloupe-salaattia pinjansiemenillä. Tuo cantaloupe-meloni sopii muuten paahdettujen pinjansiementen kanssa hyvin yhteen ja yhdistelmä sopiikin lisäkkeeksi broilerille erinomaisesti.

Mutta siihen reseptiin:

Täytetyt broilerin rintafileet aprikoosilla

4 kpl marinoimattomia broilerin rintafileitä
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa (esim. creme bonjour)
0,5-1 prk ranskankermaa
n. 15 kpl kuivattuja aprikooseja
mustapippuria rouhittuna
1 pkt pekonia (2 siivua/file)
2 dl kermaa/ruokakermaa

Ota broilerin rintafileet lämpiämään huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruuan valmistusta. Tee fileistä taskuja, tekemällä syvä viilto fileen paksummasta päästä. Sekoita tuorejuusto, n. 2 rkl ranskankermaa ja puolita joukkoon kuivattuja aprikooseja (noin 8-10 kappaletta). Sekoita täyte tasaiseksi ja rouhi mukaan vielä mustapippuria. Täytä fileet ja kiedo pekonisiivut fileen ympärille, yhteen fileeseen menee noin 2 siivua pekonia.

Asettele fileet uunivuokaan ja kaada sekaan ruokakerma. Halutessasi voit lisätä ruokakerman kanssa vielä lopun ranskankerman ja muutaman aprikoosin antamaan makua.

Paista uunin keskitasolla 225, 10 minuuttia ja tämän jälkeen laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin ja vaikkapa lohkoperunoiden kanssa, jotka valmistuvat näppärästi uunissa yhtä aikaa.

tulppaanitHyvää pääsiäistä kaikille! :)

3 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Jotain tuollaista olisin halunnut itsekin tehdä jonakin päivänä, oli jopa aineksetkin, mutta sitten piti saada nuorisolle nopeasti lauantaina ruokaa ja ei ihan ehtinyt noin paljon valmistella:)

Sitruunainen kirjoitti...

Herkullinen idea! Eipä ole koskaan tullut mieleen yhdistää aprikooseja ja broileria - täytyy olla tosi hyvää. Tuleeko kananrinnoista uunissa helposti mehukkaita? En ole koskaan kokeillut - yleensä onnistun polttamaan kaiken mitä uunissa paistan (tämänhetkinen uunini tuntuu kyllä melko ärhäkältä, siis ehkäpä voisin kokeilla uuniruokia himpun verran alemmassa lämmössä). Noita aprikooseja on kokeiltava!

Mimmu kirjoitti...

Katriina, ruuasta tuli kyllä hyvää ja tosiaan vaati melko pienen ennakkovalmistelun, loppu tulikin sitten aivan itsestään uunissa.

Sitruunainen, minä valmistan useimmiten broilerin rintafileet juuri näin täyttämällä. Varmimmin niistä saa mehukkaita kun kietoo ne esimerkiksi pekoniin ja laittaa vähän kermaa, tomaattimurskaa tai muuta vastaavaa nesteeksi uunivuokaan. Pekoni suojaa kanaa kuivumiselta ja antaa hyvää makua ja suolaisuutta. Kannattaa kokeilla kyllä, vaikkapa eri täytteilläkin, mielikuvitus rajana. :) Aprikoosi sopi nyt näin pääsiäisenä ja antoi ihanaa hedelmäisyyttä ruokaan.

Kannattaa laittaa uuni aluksi vähän kuumemmalle, että pekoni saa väriä ja sitten kannattaa pienentää uunin lämpöä lopuksi ajaksi. Broilerin rintafileiden kypsyyden voi testata pistämällä niihin reiän, jos sieltä tulee kirkasta nestettä niin fileet ovat suurella todennäköisyydellä kypsiä.

Unohtui tuohon tekstiin muuten vielä kirjoittaa että broilerin kannattaa antaa vetäytyä uunituksen jälkeen noin 10 minuuttia. :)