tiistai 28. huhtikuuta 2009

Fenkolia grillissä


Mökin netti ei toimi vieläkään. Ehkä se joskus. Grilli kuitenkin toimii varsin hyvin. Raahasin fenkoleita mukanani mökille kun muistelin possun alkupalasalaattia. Kevään ensimmäinen fenkoligrillaus jouduttiin kuitenkin tekemään ilman tuoretta kirveliä kun projekti ryytimaa oli vielä "hieman vaiheessa" :)

Mutta ei hätää [seuraa mainos] Pirkan kirveli-chili laakerinlehtiöljy on myös raikkaan kirvelistä ja valelin fenkolit sillä ennen grilliin laittoa... Ja pirskotin sitä vähän fenkoleille kypsennyksen jälkeenkin. Tässä siis ideaa niille, jotka eivät jaksa tai voi leikkiä mansiirtokonetta (ja vielä vapaaehtoisesti) ;)

Grillasimme halkaitut fenkolit kaasugrillissä (yläkorissa), jotta yrttinen, herkkä maku säilyisi hyvin. Ne olisi voinut myös kevyesti esikeittää ennen grilliin laittamista, jolloin ei tarvitse grillata niin kauan ja onnistuminen on varmempaa, koska lyhyemmän grillausajan vuoksi fenkoli ei hiilly niin helposti. Esikeittelyyn riittänee joku 15 min... Kuvittelisin, että ihannoimaani alkupalasalaattiin fenkolit olivat marssineet kattilan kautta. Kypsyivät kuitenkin myös ilman esikeittelyä - mutta grillin miedommalla alueella. Ensi kerralla kokeilen kuitenkin pientä kiehauttelua ennen grilliin laittamista.

Fenkolien lisäksi tarjolla oli nieriää, kesäkurpitsaa, (eilisiä) ananksia sekä raikasta salaattia johon laitoin jäävuorisalaattia, babypinaattia ja kevätsipulia.

Kastikkeena oli sitruunanmehulla ohennettu smetana, johon silppusin fenkolin "lehtiä", kevätsipulia ja lehtiperisljaa. Taisi sinne mennä vähän edellisen päivän kokojyväsinapilla maustettua majoneesikastikkeen jämääkin... Nämä mun kesäkeittiöhommat on kierrätystä nopealla syklillä.

Rohkaisen jopa teitä fenkolikammoisiakin: Fenkoli+grilli+ kirveli = toimii!

5 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

minä olen fenkolin ystävä myös, mutta ovat olleet penteleet aika kovissa hinnoissa. täytyy silti joku kerta lykätä grilliin, kiitos vinkistä!

nemo kirjoitti...

Ihana fenkolivinkki, kiitos!

Jael kirjoitti...

Mäkin just laitoin postauksen fenkolista, tosin laitoin omani uunissa ja kermaisen kastikkeen vielä päälle.Olen ollut fenkolikammoinen tähän asti,mutta uunissa paahdetut fenkolit saivat pääni kääntymään.Varmaan ihan sama juttu olisi noiden grillattujen kanssa.

Hauskaa Vappua!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Tänään teenkin fenkolia grillistä!

Nelle kirjoitti...

Toivottavasti kaikkien wappu sujui hyvin. Me olimme kaukana, Intternetin saavuttamattomissa. Söimme hyvin ja nautimme auringosta sekä ystävien seurasta.

Muutama onnistunut kokksuskin tuli tehtyä, niistä jotain raporttia myöhemmin :)