tiistai 21. huhtikuuta 2009

Chorizopataa punaisilla linsseillä



Kaikenlainen maanmöyriminen ja säntäily kompostien ja muiden välttämättömyyksien perässä vaatii vähän tuhdimpaa evästä brunssia ajatellen. Täsä yksi suosikki jota välillä olen tarjonnut talkooseurueille tai muille nälkäisille ryhmittymille. Makkara ja käytetty neste ratkaisee ruuan maun oikeastaan kokonaan. Tähän voi yhtä hyvin käyttää myös edellisen illan grillimakkaran ja vihannesten jämät. Pinnalle voi raastaa vanhat juustonkannikat kuten minä tällä kertaa tein. Ihan loistosapuskaa kompostikeittiöön. Käyttämäni makkara oli tälläkertaa ihan Citymarketin raakamakkara-Chorizoa. Loistava tuote muuten, ostin sitä eilen lisää kaupasta, koska oli niin hyvän makuista. Käy hyvin viipaloituna myös raclettesetin lisäkkeeksi - ai mistäkö tiedän ;)

Chorizopata (n. 4:lle)

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
4 chorizomakkaraa tai vaikka grillimakkaroiden jämät (2-3 grillimakkaraa)
1 plo keskiolutta (tai n. 3 dl vettä)
1 iso purkki tai 2 pientä purkkia (n. 140g) tomaattipyrettä
1,5 tl sinappia (käytin makeaa, mutta kokojyvä olisi ollut vielä enemmän pop)
(1/2 kasvisliemikuutiota) tai suolaa
mustapippuria
2 oksaa lehtipersiljaa (voi laittaa myös salviaa jos on)
(1 varsiselleri jos muistaa laittaa - siis 1 varsi, ei koko kimppua!) :)
juustokannikan jämät

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen.

Viipaloi makkarat. Pilko sipuli, valkosipuli ja varsiselleri. Kuullota niitä pienessä voimäärässä ja kaada uunivuokaan. Paista voinokareen kanssa makkaroihin hieman väriä ja kaada ne mukaan uunivuokaan.

Huuhdo linssit juoksevan veden alla ja lisää ne uunivuokaan. Lisää myös tomaattipyre, sinappi ja olut. Laita vuoka uuniin n. 30 minuutiksi. Sekoita ruokaa paiston puolivälissä. Lisää sitten juustoraaste ja paista vielä 10-15 min kunnes juusto sulaa ja on haluamasi väristä.



Laita tarjolle vaikka munakkaiden, eilisen salaatinlopun ja leivän sekä hyvän tuoremehun kanssa.

3 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

älä sano, että teillä on tollanen ruuanvalmistuspöytäkin! ottakaa mut aupairiksi :D

Nelle kirjoitti...

tää on tätä kesäkeittiösarjaa :) Mitäs kieliä sä puhut? Mansea?;D

Noeivaiskaa - pitkästyisit kuoliaaksi täällä Espoon perämetsien perhe-elossa iloisen opiskelijakaupungin touhustuksen sijaan :)

Satu kirjoitti...

Voi maailma, kuulostaapa hyvältä! Nyt tiedänkin, mihin laitan jääkaapissa pyörivät chorizon jämät. :-) Tämän voisi varmaan tehdä hellallakin hauduttaen, kun meille ei ainakaan vielä ole uunia siunaantunut...