maanantai 23. maaliskuuta 2009

Maaliskuun ruokahaasteen 2009 äänestys!

Maaliskuun ruokahaaste heitti kisailijat Suurten Vastausten (tm) äärelle. Sattuma ohjasi kättä kun se vapisevana lähestyi HeVi -vaakaa. Vaaka tulosti viestin, joka oli tarkoitettu vain luettavaksi ja kokattavaksi. Sitten vastaan ui vielä blondi kala (lienikö jopa baabelista?). Ansa oli viritetty ja loppu jäi kiinni kokista. Jotkut totesivat ongelman olevan S.E.P. -tasoa, mutta kokonaista 8 urheaa jatkoi loppuun asti ja raahsi sätkivän blondin ja kirkuvan vihanneksensa keittiöön asti.

Tällaisessa haasteessa on reilua ruuan vähämyrkyllisyyden lisäksi palkita ehdottomasti myös kyvystä pitää pyyhkeensä tallessa, leikkimielisyydestä ja uteliaisuudesta.

Arvioikaa siis äänestäessänne kuka käytti vastauksensa parhaiten? :) Valinnan teette äänestämällä alla olevalla härvelillä suosikkinne voittoon. Niin, että pidemmittä puheitta liftarit ja muut eksyneet ilmoittautumisjärjestyksessä!Tämän kerran vastaukset elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen...
Vellipoika -blogin Savusiikaa ja remouladekastiketta:
Suu-auki -blogin kuhaa nektariini-minttusalsalla:

Appelsiinia ja hunajaa -blogin oreganolla maustettuja kalapullia ja kastiketta:

Kulinaarimuruja -blogin haukiknöllit fenkoli-omena-vesikastanjaspydärillä ja appelsiinkastikkeella:

Merkintöjä Melukylästä -blogin Punajuurigraavattua siikaa omena-piparjuurikastikkeella:

Lounaslaatikko -blogin Fenkoli purotaimen nuudelit:


Pastanjauhantaa -blogin Paistettua siikaa mustajuuren ja sitrushedelmien kera:


Äijäruokaa - blogin Äijäkaalia ja mustapapusalsaa:

Kaikki annokset ovat niin älyttömän hyvän näköisiä että äänestäkää ahkerasti, ettei vaan tule tasapeli! ;)
Siskotkokkaa yrittää hillitä postausintoaan ja viettää hiljaiseloa äänestyksen ajan, koska kaikki kisaan osallistuvat annokset ansaitsevat jakamattoman huomion ja kun minä vielä yllytin! ;) Katsotaan nyt onnistutaanko... :) Äänestys päättyy 30.3.3009 ja voittaja ja huhtikuun ruokahaasteen järjestäjä julkaistaan kuun viimeisenä päivänä.

Don't panic, vaan käytä äänesi!

"That is, it's going to hurt if you fail to miss the ground."
Douglas Adams, Life, the universe and everything

13 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hih, hauska postaus....ja ihan hiljaiseloa menet viettämään! No, varmasti sinä aikana syntyy jotain mielenkiintoista...;-)

Nelle kirjoitti...

yaelian: en minä mihinkään katoa, käyn vaan sitten vieraisilla teidän muiden blogeissa kun äänestys on käynnissä. Pohdin, että muutkin näyttävät pyhittäneen äänestysajan ja se on minusta reilua kun kaikki osallistujat ovat nähneet hurjasti vaivaa näiden luomusten tekoon! :) On ihan hyvä mieli, että niin moni oli kiinnostunut haasteesta :)

Ketsuppi kirjoitti...

Miten tääkin meni multa ohi...? Mihin kaikki aika katoaa. Höh. Kiireettömämpi elämä tänne, kiitos.

Oman lähikauppani neljäkakkonen ois ollut kastanja. Täytynee toteuttaa haaste omatoimisesti myöhemmin. :)

Ja ihania ruokia muuten!

Ketturouva kirjoitti...

Meillä osui 42:sta kohdalle ensiksi luomubanaani. Seuraavassa kaupassa tuli kastanja, ja siinä vaiheessa luovutimme - mielikuvitus ei kerrassaan juossut kylliksi että olisi tullut testattua mitä saisi aikaan banaaneista, kastanjoista ja kalasta. Mutta täällä on toinen toistaan paremman näköisiä ja -kuuloisia ruokia!

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti seuraava ruokahaaste onnistuisi kasvisbloggailijaltakin, niin pääsisin minäkin osallistumaan :)

Nelle kirjoitti...

Elina mä harkitsin ensin sitä, mutta sitten ajattelin että haluaisin oikeastaan kuulla kivoja ideoita kalalle, kun se on terveellistä ja sitä tulee syötyä muutenkin liian vähän :)

Hallatar kirjoitti...

Nam...

Täällä tulee nälkä.
Kala olisikin ihanaa....


¤ haaveilee ¤

Aurinkotuuli kirjoitti...

Minä myönnän, unohdin haasteen ja tuli kiire. Säntäsin sunnuntaina painamaan lähikaupan neljäkakkosta. Tuli omena. Sitten olisin halunnut vaaleaa kalaa. Oli vain seitä. Seitä omenalla!? Liian tylsää, siispä jätin väliin. Mutta ei haastis aivan hukkaan mennyt. Tein ompoista sitten porkkanan kanssa keväisen kasvispedin broilerille. Ensi kerralla sitten taas yritän muistaa osallistua ajoissa (kuten jo useamman kuukauden olen tehnyt). Että semmosta.

Mutta tämä oli kyllä todella hauska idea ja ihanan näköisiä haastajia näyttää olevan. Tullee tiukka kisa! PItää itsekin tsempata tosiaan ensikuussa :).

Crane kirjoitti...

No voihan... Miten on mulla jäänyt tällainen blogi-ihanuus huomaamatta!(Pyyhkii suupieliään...) Kiitos Nelle, kun kävit blogissani!
Lisään heti suosikkeihin ja tulen uudelleen!

Nelle kirjoitti...

hallatar: kala on hyvää, mä tunnen vaan usein itseni aika avuttomaksi sen äärellä.

aurinkotuuli: no se sei oli kyllä aika tyly kohtalo :) Joku voisikin joskus tehdä seihaasteen ;) Keksisi sillekin jotain muita käyttökohteita kuin mantelikala ja kalasoppa...

crane: no mistäs näitä kaikkia löytää kun uusia syntyy kun sieniä sateella :) Itsekin teen blogilöytöjä joka päivä... :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, minä en olisi missään tapauksessa muutenkaan osallistunut kisaan, kun kerta veden keitto ei ollut aiheena :)

Ihania kalaruokia kaikki. Vaikea päättää, mitä äänestäisin. Tarkkaan harkintaan menee tämä.

Reija kirjoitti...

Hei, ja kiitokset vallan mainiosta haasteesta. Innostuin heti. Aika äkkiä värkkäilin oman ehdotukseni, mutta ehdinkö postailla sitä ajoissa? no enpä en, kun menin sotkemaan päiviä... Mutta osoitteessa

http://www.satokangas.fi/blogi/2009/03/kuhafileita-ja-mustajuuripyretta-myohassa/

on nyt kuitenkin yksi ehdotus. Josko jollekin siitä olisi iloa näin haasteen ulkopuolella...

Nelle kirjoitti...

hyvistä resepteistä on aina iloa! :) Sitäpaitsi kiva että haaste inspiroi sinutkin - vaikka kisaan et ihan ehtinyt mukaan. :)