perjantai 8. kesäkuuta 2012

M-herkkukauppa Espoossa, pieteetillä pidetty kyläkauppa

Suolakapris

Olin kuullut V:ltä, joka taas oli kuullut lähderannassa asuvalta tutultaan että lähderannassa on hauska pieni kyläkauppa, joka myy kaikkea epätavallista; erikoisempia mausteita, luomutuotteita ja muuta kivaa. Ja kun meillä on I:n kanssa tapana tehdä pitkiä kärrykävelyitä, otimme eräänä kauniina päivänä kohteeksi laaksolahden M herkkukaupan. Ja kyllä kannatti, olen löytänyt vähittäismyymälän, josta saa kaikkea sitä ihanaa, mitä olen roudannut kotiini toiselta puolen maailmaa ja vielä ihan järjelliseen hintaan!

Suolakapriksia, joita olen metsästänyt vaikka mistä ja vielä hieman halvemmalla kuin delidelin verkkokaupassa.

M herkkukauppa on olemukseltaan sellainen perinteinen rakkaudella pidetty kyläkauppa, josta ulospäin tulee vähän mieleen edesmennyt Sesto. Ja sisälläkin on vähän jotain samaa; tiiviisti ahdetut eripariset hyllyrivistöt notkuvat tavaraa. Hyllyistä löytyy niin Espeletten chilijauhetta, chilikastikkeita, bonnen hedelmäsoseita, beluga - linssejä, käsin tehtyjä italialaisia pastoja (joissa on vielä alle kympin kilohintakin!), Delidelin suolakapriksia (!!), tryffelillä maustettua rypäleöljyä, kotimaisten pienjuustoloiden juustoja, arctic milkin vuohenmaitorahkoja, paavolan juustolan Hannen kotijogurtteja ja kaikkea sitä, mitä olen roudannut kotiin maailmalta ja stokkan herkusta. Huomaatteko, miten innoissani olen tästä lähderannan aarteesta? ;)


Eikä siinä vielä kaikki! ;) Kauppias ylläpitää yritykselleen verkkosivuja, joista mm näkee minä päivinä liikkeestä on saatavana tuoretta sushia tai eri leipomoiden tuotteita (mitä sanoisit vaikka tuoreesta Rezen maalaisleivästä tai Hanna Partasen muikkukukoista?). Niin, ja tietysti kauppaan voi tilata etukäteen herkkuja ja kassalla voi kauppiaalle itselleen esittää toiveita kuten kunnon kyläkaupan henkeen kuuluu.

 Tuoretavaraa on tietysti rajoitetusti, mutta se mitä on, on tuoretta ja hyvää. I:n erityissuosikiksi ovat nousseet italalaiset luomupäärynät, joita on ollut tarjolla pariakin eri sorttia. Ne pienet punaiset päärynät olivat niin raikkaita ja ihania, että meinasin itsekin pyörtyä onnesta kun maistoin vähän yhdestä I:n päärynästä. Totesin, että näitä olisi pitänyt ostaa ainakin kilo! ;)

Se, mitä tuollaisessa pienessä kaupassa ei ole, on palvelulihatiski. Mutta pakatuissa lihoissakin löytyy; tarjolla on mm. west sharkin pihvejä ja nuo viimeksi ostamiani talouskyljykset löysin valmiiksi pakatuista lihoista. Kyllä M herkkukaupassa asiointi ainakin meillä vähentää tarvetta lähteä Tapiolan herkkuun - M-herkkukauppa on paljon kotoisampi ja parkkitilaakin löytyy suoraan kaupan edestä ;)


Kyllä, suosittelen käymään vaikka vähän kauempaakin jos autolla liikkuu. Jos ei muten niin saadakseen suolakapriksia, tryffeliöljyä ja autenttisen kyläkauppakokemuksen:) Älkää siis uskoko minun sanaani vaan käykää katsomassa itse. Ja kauppakeikan jälkeeen (mikäli maltoit olla ostamatta pakasteallasta tyhjäksi herkkujäätelöistä) voit siirtyä kaupan vieressä olevaan pieneen jäätelökahvilaan  :)16 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hieno kauppa! Tuollaisia kauppoja jossa kauppiaalla on intoa tekemiseen mahtuisi tähän maahan enemmänkin..

LukanLusikassa kirjoitti...

tälläisia postauksia on ilo lukea :)

Nelle kirjoitti...

Jokihaka: Joo-o, totta! Toivottavasti porukka innostuisi vaikka kauempaakin käymään siellä, sillä valikoima mausteissa, kastikkeissa ja säilykkeissä on tosiaan hieno. Lisäksi siihen vähän matkan päähän rakennetaan suurempaa k-markettia, että vähän olen huolestuneena katsellut että toivottavasti M-kaupalle tulisi asikkaita kauempaakin sillä se K - marketti varmasti vetää osan porukasta sisään.

Luka: joo ja tuollaisessa kaupassa on ilo käydä - kauppias jopa hyppäis kassan takaa avaamaan minulle ja lastenvaunuilleni ovea kun ei ollut ruuhkaa :) Kyläkaupat <3

aleksi kirjoitti...

Arabiaan on avattu tämmönen M-kauppa vähän aikaa sitte. tuntuu vaan että tämmöset on vähän jäänyt piiloon noiden stailauttujen trendipaikkojen taa, anttonin&anttonin ja muiden, näitä kuitenkin on keskustassakin jokunen jotka on olleet olemassa vuosia.

Jael kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä kaupalta! Ja tykkään katsella kauppakuvia;D

Nelle kirjoitti...

Aleksi: joo, katsoinkin että se on ketju - mutta jotenkin minulle jäi olo että kauppiaalla itsellään on suuri vcalta siihen, millainen valikoima liikkeessä on. Ainakin tuolla se yrittäjyys huokui joka paikasta. :) Ja musta on ihanaa, että tämmösiä on - ja jotain se stailaaminenkin maksaa; minusta on ihan viehättävää että kaikki ei ole niin viimeisen päälle laitettua. :)

Yaelian: on hyvä kauppa - katsopa ensimmäisessäkin kuvassa hyllyn päälle - olin pudottaa silmäni kun löysin samaa tryffeliöljyä jota anoppini toi minulle lahjaksi Italiasta! :)

aleksi kirjoitti...

Siis pidän juuri näistä pienistä ja vähän sekavista :)

Jonna kirjoitti...

Tänne voisikin tehdä pyöräretken jo ihan pelkästään niiden suolakapristen takia

Nti Papu kirjoitti...

Olipa hauska bongata kirjoitus tästä kaupasta! Olen lapsuuteni asunut noilla "huudeilla", mutta nyt ei ole varmaan kymmeneen vuoteen tullut käytyä tuossa pikkukaupassa. Vielä vähän aikaa sitten tuolla ajeli myös ihka oikea keltainen kauppa-auto! :)
Nti Papu

Nimetön kirjoitti...

Kyllä ihan perus-K-kaupoissakin kauppiailla on suuri valta siihen mitä heillä on myynnissä.

Suurempi ongelma on asiakkaat, jotka haluavat aina sitä perinteistä samaa :)

Unknown kirjoitti...

Oi, olisipa tälläinen kauppa täälläkin!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aivan ihanannäköinen kauppa :) Hyvä hyvä, näitä lisää!

Nimetön kirjoitti...

M-kauppa on todella mainio kauppa. Olen jo vuosia tilannut sieltä joulukinkun! Palvelu on siellä aivan loistavaa!

k1su kirjoitti...

Sen verran täytyy Laaksolahtelaisena korjata, että kauppa ei sijaitse Lähderannassa, vaan Laaksolahdessa. :) Kaikki muu jutussa pitääkin lähikaupastani täysin paikkansa.

Nelle kirjoitti...

Aleksi ;) Arvasin!

jonna: toivottavasti teit retken, me olemme retkeilleet siellä useampaankin kertaan - myös jäätelövalikoima on ihana.

nti papu, anonyymi ja k1su: kas, teille kauppa onkin vanha tuttu - kiitos korjauksesta, toivotan että useampi kuitenkin löytää paikan päälle - onneksi kaupalla on hyvät nettisivut :)

anonyymi: asiakkaat ja asiakkaat - on totta että monet haluavat tiettyjä juttuja aina - mutta ehkä me jotka haluamme jotain erilaista voimme sitten vaikka käydä vähän kauempanakin siellä missä niitä on. Ihana että jostain sentään löytyy valikoimaa! :)

Nelle kirjoitti...

Minna, mausteinen manteli ja anonyymi: netistä onneksi nykyisin saa paljon juttuja - mutta eihän se sitä tunnelmaa korvaa. :)