keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Lämmin avokadosalaatti






Kun on yksin kotosalla, voi kokkailla jotain tyttömäistä. Tämä salaatti kelpaa hyvin myös lisäkkeeksi, mutta silloin manteleita ja tomaattiakaan ei välttämättä tarvita. Vaihteeksi puhdas kasvisruoka ja nälkä lähti hyvin. Tämä kelpaisi myös karppaajille, jos sellasisia reseptejä etsii.

Usein avokadot ovat vielä vähän kovia ja vaikka kypsyttelin tuotakin monta päivää ja luulin sen jo olevan kypsä, se oli vielä aavistuksen kova. Avokadoa voi paistaa vähän pidempään jos se on kovaa. Kuitenin parasta salaatti on kypsällä avokadolla valmistettuna.

Lämmin avokadosalaatti
(yhdelle pääruoka tai kahdelle alkuruuaksi)

1 avokado
7-8 pisaratomaattia
½ tammenlehväsalaatista (tai jotain muuta salaattia) huuhdeltuna
n. ½ dl kuorittuja manteleita
1-2 rkl pinjansiemeniä
1-1,5 rkl balsamico - viinietikkaa
hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa

tee salaatista peti lautaselle ja halkaise päälle pisaratomaatit. Voit pirskottaa vähän oliiviöljyä lehdille.

Paahda mantelit ja pinjansiemenet teelusikallisessa öljyä. Sekoittele siemeniä koko ajan etteivät pala. Kun alkavat saada väriä, lisää avokado ja kuumenna vielä hetken. kaada sitten balsamicoa avokadojen päälle ja sekoita pannulla niin, että etikka höyrystyy.



kaada lämmin avokado-siemenseos salaattipedille, rouhi päälle mustapippuria, ripsauta suolaa ja pirskota oliiviöljyä. Nauti välittömästi:)

Ei kommentteja: