torstai 5. helmikuuta 2009

Hunajainen sitrussmoothie


Lapsukaisen masu kenkkuilee. Sitä on nyt koitettu parantaa luumupuurolla, pellavansiemenlimalla (josta lapsi suureksi hämmästyksekseni piti!) ja erilaisilla hedelmäsmoothieilla, joihin olen laittanut leseitä ja pellavansiemenrouhetta. Runsaasti nestettä on myös yritetty juoda.

Koska sitrukset ovat nyt parhaimmillaan, ostin niitä kaupasta suuren läjän. Tämän aamun vatsaherättely tapahtui siis sitrussmoothien avulla.Hunajainen sitrusmoothie (3 isoa lasia)

1 sweetie
2 appelsiinia
2 mandariinia
10 jäistä mansikkaa
0.5 dl vehnälesettä
0.5-1 dl appelsiinimehua
1-2 rkl juoksevaa akaasiahunajaa


Kuori sitrushedelmät. Sweetienkin laitoin vain huolellisesti kuorittuna mukaan. En alkanut kaivaa lohkoja greippiveitsellä - tuleepahan kuitua. Laita kaikki aineet blenderiin ja surauttele jäämurskaimella tasaiseksi.

Hunajan voi jättää pois, jos haluaa. Itse tykkään kirpakasta niin etten koe sitä lainkaan välttämättömäksi. Lapsi kuitenkin protestoi kirpeydestä vielä tuonkin makeutuksen jälkeen, niin että lisäsin hänen lasiinsa vielä hieman hunajaa. Sitten kelpasi.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Hyvältä kuulostava smoothie! Toivottavasti auttoi mahakipuihin. Mä yleensä aina laitan mun smoothieihin jauhettuja pellavansiemeniä.