lauantai 7. helmikuuta 2009

Vinkeät vehkeet: Aika - espressokuppi ja karkkia!


Seuraavana vinkeänä vehkeenä esiteltäköön Aika - sarjan espressokupit. En oikein ymmärrä sitä sarjaa muuten, mutta nuo kupit ovat ihanan värikkäitä ja toimivia. Tässäpä teille siis väriä lauantaihin!

Huomatkaa muuten M&M's karkit joita kuppi on tulvillaan. Niitä saa nyt Suomesta. Näin niitä kasan siellä Honkkarissa ja nappasin mukaan heti yhden pussukan... Täytyy tunnustaa että ne on kyllä jo kohta syöty vaikka ostin ne leivontaa ja koristelua varten :D
Aika - espressokuppi


Yleisfiilis:
Retro, voi leikkiä hauskasti eri väreillä ja yhdistellä erivärisiä lautasia ja kuppeja toisiinsa. Suosikkeja turkoosi ja punainen. Savi on paksua, mutta ei liian paksua. Kupin korvasta on hyvä ottaa kiinni, toisin kuin esimerkiksi koko-sarjan espressokupista joka on kyllä söpö, mutta muotoilultaan huono ja kömpelö. Niitä Kokon espressokuppejakin meillä on pari, olen käyttänyt niitä lähinnä hillon esillepanossa juustotarjottimella. :)

Luokka:
Kahvikuppi, käyttötavara

Ulkonäkö: Iloinen ja retro. Voi hyvin yhdistää kaikenlaisiin värikkäisiin astioihin. Punaisen teeman kanssa tosi iloinen. Pelkäsin vähän, että kyllästyn näihin, mutta kahden vuoden käytön jälkeen niin ei ole käynytkään. Tosin, mä tykkään väreistä!

Suunnittelu: Kupin paksuus on onnistunut. Jos se olisi paksumpaa, kahvi jäähtyisi ilman kupin esilämmittelyä kuumalla vedellä. Nyt se ei ole pakollista. Jos esilämmittelyn jaksaa tehdä, kahvi pysyy kuumana pitkään. Kahvasta saa kunnolla kiinni ja kuppi seisoo lautasellaan tukevasti. Ei luisu ympäriinsä. Meillä on myös sellaisia ihan ohuita bone china espressokuppeja mutta tykätään tästä enemmän ehdottomasti. Jotenkin rehellisen kahvikupin tuntu. Ne, joiden mielestä kupin reunan pitää olla ohut eivät varmaan tästä tykkä. Ei se paksu ole, muttei mikään superohutkaan.


Käytännöllisyys:
Toimii sekä ilman lautasta että sen kanssa. Meillä kun on jauhava espressokeitin eikä tavallista kahvinkeitintä ollenkaan (!) niin näitä tulee oikeastikin kulutettua. Sen takia iso bonus on että nämä voi laittaa tiskikoneeseen! Jee!

Ihmettelyä:
Miksi loput aika - sarjan kipot ei ole näin kivoja?

Paljonko käytetään:
melkein joka päivä iltaruuan jälkeen... :)

Tiskikone:
Joo!

Uuni:
Joo! (en kyllä ole vielä keksinyt miksi haluaisin laittaa ne uuniin... pieni suklaakompotti? Ehkä, ehkä... )

Mistä:
Muistaakseni Anttilasta... Löytyy joka puolelta helposti. Esiintyvät pieninä laumoina posliinihyllyjen läheisyydessä. Ostin nämä jostain poistosta pari vuotta sitten. Sain ne tosi edukkaasti. Kuvittelin että lopettavat koko sarjan kun myivät pois -40% alella. En muista mitä maksoi, mutta tein mielestäni hyvät kaupat.

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva punainen kuppi ja lautanen kanssa on kiva.En tunne paremmin tuota Aika-sarjaa, mutta tuosta kupista kyllä tulee sellainen deja` vu-tunne. Ihanan näköinen kuva noiden M&M karkkien kanssa!

Nelle kirjoitti...

Joo, tää on tätä mun kameraopettelua. Harmittaa, että jäi turhan suuri ISO - arvo kameraan kun tohelsin vaan aukon ja karkkien kanssa. Otin monta, monta kuvaa eri aukoilla ja asetteluilla:) Mutta niin sitä oppii, ei se onneksi näy tälläsessä webbijulkaisussa, mutta isona printtinä rakeisuus jo vähän näkyy.

Yaelian kirjoitti...

Minkälaisella kameralla kuvaat?

Nelle kirjoitti...

Canon EOS 40D järkkäri ja 100mm kiinteäpolttovälinen linssi jossa suurin aukko f/2.8. (raksu auttoi vähän speksissä) :)

Tuntuu toimivan ihan hyvin näihin ruokakuviin :)

Yaelian kirjoitti...

Kiitos! Mäkin olen haaveillut järkkärikamerasta kun tuolla mun tavallisella digikameralla ei oikein kunnon ruokakuvia voi ottaa. Näkyy tuo Canonin kamera olevan aika suosittu.

Nelle kirjoitti...

joo, niistä on välillä lisäksi aika hyviä pakettitarjouksiakin, joissa tulee muutama linssi mukana.

Mulla on canonin pokkareita ollut joskus aiemmin ja sillä tavalla nuo kuvakkeet (tai osa niistä) on jo ennestään tuttuja.