keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Luumupuuro

luumupuuroa
Tässä arkinen ja konstailematon, mutta toivottavasti monelle käyttökelpoinen resepti tammikuun ruokahaasteeseen puuroista. Olin itse asiassa jo ennen haasteen julkistamista ajatellut jakaa kannsanne tämän suosikkipuuroni, niin että tämän täytyy olla enne!:) Koska monella on varmasti vielä jääkaapissaan luumupussien ja -hillojen jämiä joulun valmisteluista, tähän ne voi maukkaasti hukata.

Tämä resepti syntyi joskus opiskeluaikana kun ei ollut paljon varaa muuhun aamupalaan kuin kaurapuuroon ja jossain vaiheessa siihen vaan alkoi kaivata vaihtelua. Toinen suosikeistani siihen aikaan ja vielä nykyäänkin on omenapuuro, mutta siitä ehkä myöhemmin. Hyvä puoli tässä kaurapuuroversiossa on, että koska sitä ei tehdä maitoon se ei pala pohjaan niin helposti ja lapsi, joka inhoaa veteen keitettyä kaurapuuroa syö tätä hyvällä halulla ja mutisee hyväksyvästi että on hyvää. Auttaa myös ummetukseen ;)

Ohje on sinänsä viitteellinen - voit käyttää pelkkiä luumuja jos haluat tai vaikka pelkkää luumuhilloa jos haluat. Määriä täytyy tietenkin vähän rukata jos jätä toisen pois. Parasta tätä tulee jos käytät kuivattuja luumuja joko pelkästään tai hillojämien kanssa. Jos hilloa ei ole, voit lisätä reippaammin hunajaa ja ehkä pari luumua...

Luumupuuro (2:lle)
5 dl vettä
6 luumua (kuivattuja)
1 iso ruokalusikallinen luumusosetta (tai maun mukaan)
1 kunnon teelusikallinen hunajaa
n. 2 dl kaurahiutaleita
suolaa


Pilko luumut saksilla kolmeen tai neljään osaan ja laita ne kiehumaan veteen. Kiehuta luumuja kannen alla kunnes ovat hajonneet hieman ja värjänneet veden ruskeaksi. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja luumusose. Pienennä lämpöä ja hauduta puuro kypsäksi.

Mausta puuro hippusella suolaa. Vajaa puoli teelusikallista riittänee, koska luumussa on paljon aromia, mutta maun mukaan. Maista ja lisää jos haluat. Voit halutessasi lisätä vielä luumusosetta.

Parhaimmillaan puuro on omasta mielestäni nautittuna jääkylmän maidon kanssa, mutta kuvassa on nuoren herran lautanen - hän halusi puuronsa päälle ehdottomasti hunajassa ja kanelissa marinoituja saksanpähkinöitä. :)

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä,onnea kisaan!

nemo kirjoitti...

Njam...ja massu toimii! Onnea kisaan.

Anna kirjoitti...

Njam sanoo mummonkin masu! Pidän peukkuja!