maanantai 19. tammikuuta 2009

Leipäkokeiluja


Niin minäkin sitten tartuin jauhopussiin ja tein vaivaamatonta leipää

Uuni kuumeni ja siskolta joululahjaksi saatu uusi kannellinen pata sai kokea debyytin (hienosti toimii, kiitos vielä).

Kiitos vain reseptistä, hyväähän siitä tuli. Laitoin samassa suhteessa hiivaleipäjauhoja kuin nellen postauksessa. Siinä sitten leipää maistellessa tuli mausta vähän mummun tekemä hiivaleipä mieleen, rakenteesta ei niinkään, se kuori on ihana. :)

No, innostuin sitten oikein kunnolla tästä reseptistä ja uuni on jälleen kuumana. Tällä kertaa vähemmän hiivaleipäjauhoja, katsotaan mitä sieltä tulee.. 

1h. myöhemmin: sieltä se leipuska tuli, näyttää ehkä paremmalta kuin ensimmäisellä kerralla, vaikka söpöt halkeamat puuttuu lähes kokonaan. Laitoin vain vajaan yhden "kupin" hiivaleipäjauhoja. Maku on parempi kuin viimeksi. Tuollainen mitta on kyllä kätevä missä on desien lisäksi cupsit. :)

Tällaista tänään. :)

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

mulla kanssa halkeamat puuttui tuosta versiosta, missä oli enemmän tavallisia vehnäjauhoja. En tiedä miksi niin. Mutta kiva jos maistuu ja pata toimii :)

Mimmu kirjoitti...

Joo, tosi hyvää ja valmistuu ihan kuin itsellään:). Sitäpaitsi leivän hinta on noussut aika paljon.

aleksi kirjoitti...

toi näyttää vähän ettei ole noussut juurikaan.. sillonhan ei tietty repeä

Mimmu kirjoitti...

Aleksi, samaa harmittelin, leipä ei tuntunut nousseen niin hyvin kuin aikaisemmalla kerralla vaikka yritin toistaa kaiken muuten samoin paitsi ne jauhot. :)
Huoneiston lämpötila saattoi myös tehdä oman osansa. Hyvää se silti oli :)