perjantai 23. tammikuuta 2009
Sitruunainen mannapuuro villivadelmalla ja rosmariinilla
Leipää ei ollut. Taaskaan. Eikä jogurttia. Aamupalaa oli saatava.
Pyörittelin tuossa tammikuun ruokahaasteen yhteydessä mielessäni myös sitruunan lisäämistä mannapuuroon, mutta koska olin jo kirjoittanut luumupuuron valmiiksi ja se on vuosien varrella hyväksi ja uskolliseksi koettu resepti niin se ansaitsi tulla ilmoitetuksi tähän jaloon kilpaan.
Tämä nyt innovoitu mannapuuro oli kuitenkin myös ihan erinomainen aamun piristys. Kävisi myös jäähtyneenä kivasti jälkkäriksi vaikka vadelmakiisselin parina. Maku melkein paranee kun puuro jäähtyy sanoo hän ja välipalastaa samaisella puurolla.
Rosmariini saattaa olla jonkun makuun liiankin vahva mauste. Jos haluaa miedomman rosmariinin maun, sitä voi keittää vaikka pakastevadelmien kassa hetkisen ja poistaa sitten oksan ja lisätä valmista vadelmahilloa mukaan. Me kyllä tykättiin rosmariinista ihan näinkin - au brutal. Tuore timjami ja erityisesti sitruunatimjami kävisi tähän myös loistavasti.
Mannapuuroa sitruunalla, rosmariinilla ja vadelmalla
1 litra maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunan mehua
2 tl hunajaa (voi laittaa enempikin jso tykkää)
rosmariinia
vadelmahilloa
Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen mannasuurimot ja raastettu sitruunan kuori. Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes puuro sakenee, n. 10 min. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunan mehulla. Jos haluat voit säätää sitruunan ja hunajan määrää ylöspäin. mannapuuro kyllä kestää aika paljon sitrunaa ja hunajaa ennenkuin mausta tulee mitenkään liian sitruunainen. Maista ja etsi oma mielikohtasi :)
Tarjoa puuro vadelmahillosilmällä ja tuoreen rosmariinin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Tuo kombinaatio mannapuuron kanssa kuulostaa ihanalta.Tein joskus aikanaa jotain samantapaista mannapuurosta, johon tuli myös sitruunankuorta ja mehua, sekä rahkaa, ja sitten se kypsytettiin uunissa, reseptin olen hävittänyt aikoja sitten.Rosmariini kuulostaa mielenkiintoiselta lisäykseltä tuohon.Ja onnea kisaan!
mä olen tällainen perinteisten makujen yhdistelijä näemmä. En oikeastaan ole sitä aikaisemmin miettyt, mutta nyt kun on tätä blogia tullut kirjoiteltua niin sen alkaa huomata.
Onpa kiva ohje. Jälkkärinäkin varmaan ihana. Tätä voisi Siiviläsuulle keittää.
joo, varmasti uppoaa lapsukaisiin:)
Lähetä kommentti