sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Tea for two - tuliaiseni LontoostaIhan pakko oli ottaa kuva kun tuli joulu :) Raksu oli käymässä Lontoossa ja kysyi mitä tuliaisiksi. No, sanoin että tuo joku kiva pussi teetä. Noh, Harrods oli selvästi löytynyt ja teetä tuli kolmea eri sorttia: Aamiaisteesekoitusta nro 14, Ceylon afternoon ja Earl grey nro 42. Melko brittiläistä antaa sekoituksille numero ;)

Aamupalalla maisteltiin tietysti aamiaisteetä joka oli hyvää. Melko miellyttävä seos teetä - ei mitään kitkerää makua missään. Vaihtelu hyvä... Muut vielä maistamatta.Aamupalalla syötiin myös itse tehtyä maalaisleipää (vaivaamaton). Tällä kertaa tein sen kokonaan erikoishienoista vehnäjauhoista ja siitä tuli rakenteeltaan pienikuplaisempaa. Mies oli sitä mieltä, että maku oli vielä parempi kuin edellisessä versiossa. Tämä ehti myös vetäytyä selvästi pidempään, jos edellinen oli lepäämässä 12h niin tämä ehti olla ainakin 18. Luulen että pidempi "juurtumisaika" tai leipäily nimenomaan tekee lisää makua.

Leipäohjeeseen joku kommentoi, että sarpaneva on hyvän kokoinen leivälle tekoastiaksi. Nyt sitten tein ko. valurautapataan. Ihan söpö leipä tuli. Hieman kuori oli ohuempi kuin edellisellä kertaa - olisiko tuossa valurautapadassa ollut kuitenkin enemmän ilmatilaa sitten ja kosteus ei ihan niin paljon kovettanut pintaa... Vai oliko vaan jauhon erilainen laatu. Molemmat padat kuitenkin toimivat todistetusti :)

Rakenne oli ehkä hieman liiankin pienikuplainen, luulen että ensi kerralla teen leivontakarkeista jauhoista ja pitkällä lepoajalla... kun nyt ensin muistan niitä jauhoja ostaa... Mutta täytyy nyt vielä kehua miten erinomainen leipä tämä on. Kannattaa kokeilla.

1 kommentti:

Satunainen vieralija kirjoitti...

Näyttääpä taas hyvältä! Minä tein viimeksi siihen Sarpanevaan, kunsen nyt viimein sain ja hyvää oli. Sekaan laitoin tavallisten jauhojen lisäksi Lidl sämpyläjauhoja ehkä 1/4 jauhojen määrästä. Hyvää tuli. Pitääkin laittaa taas muhimaan. Teillä on kaunis blogia, selkeä ja harmoniset kuvat. Mukava silmälle!