keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Omena, kurkku ja melonijuoma korianterilla
Kurkku näytti epäilyttävältä. Päätin prosessoida sen, ennenkuin se prosessoi jääkaappini. Mielessäni pyöri Appelsiinia ja hunajaa -blogista jonkin aikaa sitten bongaamani hyvän näköinen juoma. Päätinpä olla sitten myös terveellisen ruuan advokaatti tällä kertaa ja tehdä kurkusta juoman. Kuka tietää vaikka tautikin pelästyisi tällaista tempausta. Kaivoin jääkaapista myös kylmiä hedelmiä kuten cantaloupe - melonia ja omenan. Tästä juomasta tuli tosi lempeää mutta korianteri tuo siihen hieman jännitystä. Omenan tarvitsee olla hapan tähän juomaan...Happamuutta tuli lisää myös uudenvuoden juhlijoiden meille jättämästä karpalomehusta ja limestä, jota laitoin juomaan vielä vähän happoja tuomaan. Karpalo ei oikeastaan maistu juomasta vaikka niin kuvittelin - ehkä aavistus on jos oikein käyttää mielikuvitusta :) Juoma on lempeä. Jos joku tykkää hirveästi varsiselleristä sitäkin voisi varmaan laittaa tähän vähäsen, silloin tosin luonne muuttuu melko radikaalisti. Itse tykkäsin tämmöisenään, mutta olenkin aina tykännyt omenaisista jutuista. Pellavansiemeniä tähän voi myös vähän ripsauttaa jos tykkää.

Omena, kurkku ja melonijuoma korianterilla ( annoksesta riittää 2:lle korkeaan lasiin)

1 kurkku siemenet poistettuna ja kuorittuna
200g melonia siemenet ja kuori poistettuna
1 pieni hapan omena, tai 3/4-1/2 suuremmasta ompusta
½ limetin kuori ja mehu
n. 1,5-1.8 dl karpalomehua (ocean spray löytyi meiltä)
tupsu korianteria (olisiko ollut 5-8 lehteä, joista koristeluun pari)Kuori omena ja kurkku sekä poista siemenet lusikalla kurkusta ja melonista. Kuutioi nämä blenderiin, lisää limen kuori ja mehu, korianteri sekä karpalomehu. Aja blenderiä ensin vaikka jääpalamurkauksella että saat kurkut ja melonit liikkeelle. Sitten tasaisemmin, kunnes juoma on sileää.

Kaada laseihin ja tarjoile. Jos haluat, voit jäähdyttää juomaa parilla jääpalalla, mutta koska hedelmät olivat tälläkertaa jääkaappikylmiä, en itse kokenut sitä tarpeelliseksi.

6 kommenttia:

nemo kirjoitti...

Bongasin ihan saman juoman minäkin ja olen latkinut sen jälkeen vähän samantyyppisiä juttuja. Korianteri kuulostaa hyvältä.

Yaelian kirjoitti...

Kurkku onkin ihana tollaisissa juomissa.Melonin kanssa takuulla hyvää.Mulla on tätä kirjoittaessa just tämänhetkinen smoothieni vieressä, ainekset siinä ovat pinaatti, selleri, kiwi, appelsiini,inkivääri ja ripaus omenamehua.Hyvää!

Nelle kirjoitti...

mä ostin semmosen juomakirjankin - ilmeisesti tää kevättalvi saa aikaan luontaista himoa tommosiin juomiin. Siellä kirjassa oli kans hauskan näkösiä tarttee kokeilla joku päivä. Lähinnä ajattelin että innoitukseksi semmosen kirjan

Nelle kirjoitti...

äh, sanoinkin siitä kirjasta jo tuolls yaelianin blogissa. Nukkumaan saisin mennä tän tautini kanssa. Kävin ruokakaupassa ja nyt olen yskinyt sen keikan jälkeen niin että oksettaa. Hirveitä yskäpuuskia... huoh. Nenä ei onneksi vuoda enää..

Yaelian kirjoitti...

Pikaista paranemista Nelle!

Nelle kirjoitti...

tänään tuntuu jo toiveikkaalta - ehkä tää tästä... :)