sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Frittatta - jämämunakasta vuohenjuustopastasta
Oli taas pastanjämää ja peruna-munakoisojämää ja juustonkannikkaa. Niistä syntyy hyvä aamupala/lounasmunakas näin viikonloppuisin. Bonuksena pääsee eroon jämistä, joita jääkaappiin on kertynyt.


Fittatta jämistä (riittää aamiaisella n. 5-6:lle)

3 dl keitettyä vuohenjuustopastaa
1,5-2 dl peruna- munakoisolisäkettä
1 paprika
1 oksa rosmariinia
5 munaa
1 dl maitoa/hapankermaa/kermaa - mitä nyt sattuu olemaan
1,5-2 dl juustoraastetta (tai paljonko kannikoista sattuu tulemaan jälleen)
cayannepippuria
tuoretta yrttiä jos haluaa
mustapippuria
öljyä tai muuta rasvaa paistamiseen

Tähän kannattaa valita pannu jonka voit laittaa uuniin. Muussa tapauksessa käytä kannellista pannua ja laita kansi päälle kun olet lisännyt juustoraasteen lopussa ja kypsennä hiljaisella tulella kannen alla valmiiksi, eli kunnes juusto sulaa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.Laita pilkottu paprika pannulle öljyyn ja paista paprikoita kunnes vähän makeutuvat ja pehmentyvät. Lisää muut jämät - perunat, pastat tai vaikka makkarat tai grillilihan palat jos niitä on. Paista vähän aineksia.

Sekoita munat, kerma cayanne ja riko rakenne haarukalla. Kaada munamössö jämien päälle ja sekoittele niin, että sattumat jakautuvat kutakuinkin tasaisesti seokseen. Paista pari minuuttia ja raasta sillä aikaa juusto. Ripottele juustoraaste munakkaan pintaan ja laita pannu uuniin n. 13 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut vähän väriä ja juusto sulanut.

Tarjoile vaikka hyvän vihreän teen, tuoremehun ja tuoreen leivän kanssa.

2 kommenttia:

Risulinna kirjoitti...

Jämämunakas on kyllä niin tarpeellinen välillä kun jääkaappi pursuilee ;) mutta hyvältä tuo teidän versio kyllä näyttää !

Nelle kirjoitti...

Tästä tuli kyllä tosi hyvää, parempaa jopa kun yleensä. Mieskin, joka ei yleensä niin munakkaista välitä oli sitä mieltä että tämä on hyvää. Siinä oli selvästi jämiä enemmän kuin munaa, niin että fiilis oli kuin espanjalaisissa munakkaissa.