perjantai 9. tammikuuta 2009

Porkkana-cheddarpaistos inkiväärillä ja korianterilla



Tämän lupasin raportoida jo aikaisemmin, mutta jotenkin on jäänyt ja jäänyt. Tämä resepti syntyi aluperin niin, että karppidietillä olevat vieraat olivat tulossa syömään ja jotain piti keksiä lisäkkeeksi. Porkkana ei ole ihan täysin hiilaritonta, mutta kermalla ja runsaalla juustolla ryyditettynä kelpasi hyvin veraille :) Sen jälkeen tätä on tullut tehtyä itsekin useamman kerran. Jos joku harrastaa kasvissyöntiä, niin tästä saa ihan hyvän pääruuankin siten, että laittaa vielä pinnalle paksun kerroksen juusto-kananmuna-kermaseosta, niin pintaan tulee tosi herkullinen proteiinikerros. :) Ei mitään kevytruokaa kylläkään! :)

Porkkana-cheddarpaistos (n. 6 henkilölle lisäkkeeksi)

1 pss porkkanoita (n. 1kg) tai valmista porkkanasurvosta
200-300g cheddarjuustoa raastettuna (jos tekee muna-kerma-juustokerroksen päälle, varaa ainakin 100g pintaan)
2 dl kermapurkki (voi laittaa enemmänkin jos tykkää, itse olen tarvittaessa käyttänyt keitinvettäkin)
3 tl inkivääritahnaa (tai n. 4 cm pala inkivääriä raastettuna/hienoksi silputtuna)
1 dl korianterisilppua
1 muna
muskottia
voita vuuan voiteluun
suolaa
cayannepippuria


Keitä porkkanat ja tee niistä sose kuten porkkanalaatikkoon. Tämä käy vaikka sauvasekoittimella. Lisää kerma, muskotti, suola, inkivääri ja pippuri ja surraa seos tasaiseksi. Jos tämä tuntuu vaikealta voit lisätä kermaa tai keitinlientä sen verran, että saat seoksen hyvin soseeksi. Soseen ei saa olla keittomaisen löysää, mutta porkkanat pitäisi saada kuitenkin tasaiseksi. Lisää kananmuna ja juustoraaste, mutta jätä vähän juustoraastetta pintaan vaikka tekisit ihan perusversion. Mikäs sen ihanampaa kuin hyvin paistunut juusto laatikon pinnalla! :) Tarkista maku ja lisää korianterisilppu ja tarvittaessa suolaa. Osan korianterista voi jättää koristeluun paiston jälkeen.

Voitele uunivuoka ja laita porkkanamössö uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes juusto on ruskettunut pinnasta kauniisti.

3 kommenttia:

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos vinkistä, näitä vhh-ohjeita ei ole koskaan liikaa. Jotakin muutakin kuin se iän ikuinen kukkakaalimuusi :) (vaikka sekin on hyvää!)

Nelle kirjoitti...

risulinna: Jossain jamie oliverin kokkauskirjassa oli kukkakaali cous-cous - siis ei oikeaa hiilarista mössöä vaan kukkakaalin kukinnot kun raakana murustetaan yleiskoneessa cous-cousia muistuttavaksi ja sitten voissa, valkoviinissä ja mausteiden kanssa nopeasti kiehauttaen niistä tulee kelpo lisäke. Muistaakseni laitoin siihen vähän curryä hyvän värin vuoksi ja vhiliä, valkosipulia ja muutenkin maustetta maun mukaan. Huom. valkkaria ei saa olla liikaa, ettei jää vetiseksi. Itse ohjetta en nyt tarkemmin muista, tarttis koeponnistaa...

Mausteinen Manteli kirjoitti...

no hei tämä kukkakaali-couscous kuulostaa myös hyvältä! :) näitä lisukkeita lihalle on mukava vaihdella.. yleensä näissä vhh-lisukkeissa on myös paljon enemmän makua kuin hiilarimössöissä..