perjantai 12. joulukuuta 2008

Kelvollisia tryffeleitä lidlistä
kun tässä joulukiireet alkaa kohta painaa niskassa ja ne hyvät ajatukset omien konvehtien teosta alkaa tuntua kaukaiselta unelmalta niin ajattelin esitellä löytöni lidlin karkkihyllystä. Yritän aina kovin vastustella osatamasta suklaarasioita näin joulun alla, mutta sitten näen jotain, mitä on pakko maistaa ja sorrun. Tähän sorruin, koska olen ostanut saman merkin tummaa suklaata ja se on ollut aina hyvää.

Jos nyt supermarketeiden tryffeleistä puhutaan, niin tässä oli aika hauska ja erilainen tryffeli. Maku ja sisustan rakenne on pehmeä mutta vahvan suklainen, siinä ei ole saksalaistyyppistä liköörivahvennusta peittämässä halvan suklaan makua ja ylipäätään ulkonäkökin on sopivan syntinen pikkuiseksi herkkupalaksi vaikka espressokupillisen parina.

Kaiken kaikkiaan minusta varsin onnistunut pikku namipala - ainoa suurempi vika on se, että herkku sulaa sormiin syötäessä :) Ihanat pienet suklaalastut kun tarttuvat sormenpähin ja sulavat sillä sekunnilla. Mutta montako sekuntia se sulkaa nyt ehtii siinä sormissa edes vanhentua.... :)

Kyseessä siis Lidlin J. D. Grossin Truffel Pralines. Joo, se punainen laatikko jossa on tummaa suklaata... :)

Sivuhavaintona muuten tuote on paljon onnistuneempi uutuus kuin Anthon Bergin rypäle - muscat makuyhdistelmällä varustettu marsipaanikonvehti. Se vanhempi versio on parempi (oliko se luumu vai kirsikka ja marsala?), ehkä olen niin rakastunut runebergin torttuihin että manteli ja punainen hillo vaan kuuluvat minusta yhteen. Tässä rypäle - muscatissa marsipaanin maku jyrää herkän viinin maun kokonaan ja rypäleen voi ehkä hyvällä mielikuvituksella vielä kuvitella löytyvän siitä tumman suklaan ja marsipaanin makuyhdistelmästä jonkinlaisena makeutena. Toisaalta, söinpä taas yhden sellaisen konvehdin - etteivät nuo kaikesta huolimatta täysin syömäkelvottomia ole ;)

1 kommentti:

Yaelian kirjoitti...

Voi harmi,että täällä ei ole Lidliä....Lidlissä on muutenkin ihanaa suklaata,varsinkin juuri nuo J. D. Grossin suklaat.