keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Pastaa rucolalla, mozzarellalla sitruunalla ja kapriksilla
Päätin sitten tehdä pastaa. Teen usein jotain tämän tyyppistä pastaa, jossa aineita ei mitenkään keitellä soosiksi vaan ne vain sekoitellaan mukaan valmiiseen pastaan. Lopputulos on ihanan raikas ja maut maistuvat hauskasti erikseen ja yhdessä.

Suosin usein runsaita lisäkkeitä ja keitän vähän vähemmän pastaa - vatsa tulee täyteen ja on ainakin etäisesti terveellisempää syödä iso kasa kirsikkatomaatteja kuin vastaava määrä pastaa. Jokainen voi silti tehdä oman makunsa mukaan ja tämä resepti toimii kyllä, vaikka laittaisi vähemmän kirsikkatomaattia ja enemmän pastaa.

Pasta vivace a la Nelle:) (riittää kahdelle)

1 tuore mozzarella (sellainen pieni pussukka mitä kaupat myy täällä, olisiko 150g)
½ sitruunan kuori
n. 10 kaprismarjaa (koosta riippuen voi laittaa enemmän tai vähemmänkin)
1 pkt kirsikkatomaatteja
1-1½ rkl artisokkapestoa
rucolaa
parmesania
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
(rosmariinia) laitoin rosmariiinia, mutta se oli vähän ehkä liikaa... voi jättää pois
3-4 dl kuivaa pastaa - yleensä keitän n. 1½-2 dl pastaa per nenu.Valmistele kaikki makuaineet ensin johonkin lautaselle yhdeksi kasaksi, koska kun pasta on kypsää se on kypsää ja sitten ei enää kannata viivytellä. Muuten pasta jymähtää ja tarttuu toisiinsa tai kypsyy liikaa. Jos pasta nyt jostain syystä joutuisi odottelemaan pastan päälle kannattaa kaataa vähän öljyä, jolla vältetään pastan tarttuminen yhdeksi isoksi pastaklimpiksi. Mutta oikeasti, kannattaa preparoida kaikki valmiiksi etukäteen.

Pastan keitosta en oikein osaa antaa muuta vinkkiä, kuin että keitä sitä ainakin 2 minuuttia vähemmän kuin pussin ohjeessa sanotaan ja maista pastaa. Jos pasta on vielä liian raakaa, jatka keittämistä mutta vaani pastaa kuin haukka ja maista taas välillä (esim. minuutin päästä) joko pasta olisi ok. Kun pasta on al dente eli tuntuu juuri ja juuri kypsältä valuta pasta ja sekoita kaikki makuaineet kuumaan pastaan kattilassa. Monesti laitan kattilan pohjalle öljyä, kattilan liedelle ja kaadan sinne ensin makuaineet (paitsi parmesan ja suola) ja sitten vasta pastan ja sekoitan sitä liedellä. Sitä ei tarvitse enää keittää, mutta kun öljy ehtii kuumentua ja kaadat sinne yritit ja muut, kuuma öljy irrottaa niistä makua ihan toisella tavalla.

Kun kaikki on kunnolla sekaisin niin jaetaan pasta annoksiksi, raastetaan päälle parmesania, tarvittaessa vielä mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä sekä suolaa päälle ja tarjoillaan heti.

p.s. jos pastaa jää, sen voi tehdä vaikka fittataksi aamulla sekoittamalla mukaan 2-3 kananmunaa ja juustoraastetta

Ei kommentteja: