sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Bruschettaa kirsikkatomaateista ja lehtipersiljastaTämän vuoden yrtti on selvästi ollut lehtipersilja. Viime vuonna se oli selvästi korianteri. Varmaan se johtuu siitä, että mökin penkissä nämä kyseiset rehut innostuivat kasvamaan ihan villinä (em. vuosina) ja kun yrttiä on, sitä alkaa lisätä vähän sinne ja tänne ja yhtäkkiä huomaa etsivänsä ruuista uusia makuja ja luonnetta eri yrttien kautta. Että sori vaan, jos ette tykkää lehtipersijlasta tänä vuonna olen tunkenut sitä vähän joka paikkaan :)

Itse asiassa tämä ajatus laittaa lehtipersiljaa bruchettaan tuli siitä, kun ystäväni tarjosi männä juhannuksena pieniä quesadilloja joihin tehtiin juuston lisäksi täyte tomaattisilpusta, lehtipersiljasta, chilistä, korianterista ja olisiko ollut vielä avokadoakin. Pitää joskus oikein pyytää resepti siitä, koska olivat tosi hyviä. Sitä muistellessa jääkaapin edessä tein meille välipalabruchetan lounaan korvaajaksi.Meillä oli täällä pieni askasteluprojekti joka lienee pakko raportoida, vaikka teemansa puolesta menee ehkä heikosti ruokablogiin - no, ehkä etäisesti osaston "rasvankerääjät" - kautta... :)

Mutta, se bruchetta. Hyvää oli ja piti nälän poissa askartelujen ajan - sopivasti illalliseen asti.

Bruschettaa lehtipersiljalla

1 siivu maalaisleipätyyppistä leipää tai chapataa - meillä oli rouhechiapon puolikas per nenu
1 iso valkosipulin kynsi pannulle murskattuna
öljyä paistamiseen
reilu ½ pakettia kirsikkatomaatteja lohkottuna tai muuten maun mukaan
1 valkosipulin kynsi täytteeseen hienonnettuna
reilusti lehtipersiljaa - varmaan ainakin 1 dl silppua
hyvää öljyä
mustapippuria
suolaa

Murskaa valkosipuli pannulle reiluun määrään öljyä ja heiluttele paloja kuumassa öljyssä sen verran että leviävät tasaisehkosti pannulle ja öljy maustuu. Laita leivät öljyyn pannulle ja paista hyvällä lämmöllä, kunnes leipä saa väriä.

Käännä leipä ja paista vielä, kunnes toinenkin puoli on saanut väriä ja leipä öljyistynyt ja maustunut valkosipulilla.

Puhdista leipä mahdollisesti mustuneista valkosipulin paloista ja aseta se laitaselle. Sekoita kulhossa tomaatti, lehtipersilja ja valkoipuli ja lorauta mukaan vähän öljyä. Jos et pidä valkosipulista raakana, sen voi jättää pois tästä ihan hyvin. Myös jos et pidä lehtipersiljasta voit sekoittaa sen sijaan pestoa tai vain basilikan lehtiä tomaattiin.Kasaa tomaatista leivälle hyvä läjä ja pirskota hyvää oliiviöljyä lautasen yllä, lisää suolaa tomaateille ja öljylle (sormisuola on tähän hyvä, ei tule niin helposti liikaa) ja rouhi päälle vielä mustapippuria. Ruoka tarvitsi kattaukseen sormien lisäksi haarukan karanneiden tomaattien metsästykseen :)

1 kommentti:

Yaelian kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Täälläpäin lehtipersilja on täällä käytetty persilja ja hallitseva yrtti muutenkin monessa mielessä. Minäkin tungen sitä vähän sinne sun tänne.....