maanantai 1. joulukuuta 2008

RisottoTänään oli kokkauspäivä. Päädyin sitten risottoon ja täytettyihin broilerin rintafileisiin. Tämä risotto-ohje mukailee Jamie Oliverin Alastoman kokin paluu-kirjan reseptiä. Kirjan ohje on mielestäni erinomainen, teoksesta löytyy myös monia eri variaatioita risotosta, kannattaa katsastaa. Tässä nyt kuitenkin ohje.

1 litra kasvis- tai kanalientä
2 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia (tai 2 tavallista sipulia)
2 valkosipulin kynttä
1/2 lehtiselleri
400 g risottoriisiä
2 viinilasia valkoviiniä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
70 g voita
runsas 100 g parmesaania

Hienonna sipulit ja selleri, kuumenna kasvisliemi. Kuumenna kattilassa oliiviöljy, lisää sipulit ja selleri. Paista aineita niin että ne pehmeävät. Lisää riisi. Paista riisiä niin että se on kuultavaa. Tämän jälkeen lisätään viini, kun neste on imeytynyt aletaan lisäämään kasvislientä kauha kerrallaan, aina niin että edellinen on ehtinyt imeytyä, lisää myös hyvä hyppysellinen suolaa. Tämä vaihe kestää noin 15 minuuttia, älä pidä levyä liian kuumana ettei riisi kypsy pinnasta liian nopeasti. Kun kaikki neste on lisätty ja risotto alkaa olla valmista (vähän hampaissa tuntuvaa) lisätään voi ja parmesan-juusto. Tarjoile samantien, sillä risotto on parhaimmillaan heti. Itse lisäsin risottoon nesteen lisäyksen yhteydessä suppilovahveroita. :)

Risoton valmistukseen käytin Etelä-Afrikkalaista Inspire valkoviiniä. Viini sopii hyvin niin risoton kuin broilerinkin kanssa nautittavaksi.

Ei kommentteja: