keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Lisää Miso - keittoa ja ruisleipää, nyt raclettejuustolla ja kapriksilla


Tämän viikon suosikkiruokani Miso-keitto on taas kuumana. Mutta sen pariksi ajattelin kierrättää racletesta jääneitä juustonpaloja. Itse asiassa ajatus ruisleivästä ja raclettejuustosta tuli anopilta (tai melkein anopilta), hän kun tarjosi sitä meille joskus alkupalana; ruisleivälle hyvä siivu raclettejuustoa ja koko komeus uuniin kunnes juusto on sulaa. Juuston voi myös vain sulattaa ja kaataa kuumana ruisleivän päälle. Nam. Yksinkertaista ja hyvää.

Päätin kuitenkin hyödyntää myös hapankaalin jämää joka jääkaapissa lojui. Niinpä otin palan ruisleipää, siihen hapankaalia ja yksi siivu raclettejuustoa. Komeus uuniin vartiksi 200 astetta ja päälle kapris. siinä se. Illallinen on tarjolla....

Noniin, nyt on toinen ilta racletteleipää vielä ennen julkaisua! Näin "sinkkuviikoilla" työt selvästi vie ajan kokkaukselta. Tänään racletteleivälle tuli hapankaalin lisäksi myös sipulirenkaita ja juuston päälle kapriksen sijaan viipale pekonia. Misokeiton sijaan lasi punaviiniä - muuten menee ihan terveysintoiluksi koko touhu ;) Leivän kypsennysaika oli pidempi niin, että pekoni sai kunnolla väriä. Onneksi Raksu palaa perjantaina reissultaan, niin ei kuihdu koko blogi ;)

pääruokatagi vaan, koska tää on koko ruoka tänään, sorry - folks.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Misokeitto on hyvää, nami, ja racletteleivätkin kuulostaa hyvältä. Olet tosi ahkera ruokabloggaaja :-)

Nelle kirjoitti...

nooh, katsotaan kuinka käy, kun mun firmaprojekti oikein käynnistyy... :) Toivottavasti on aikaa myös kokkailla:)

Jael kirjoitti...

Onnea siis firmaprojektille, saako kysyä minkälaista firmaa olet laittamassa pystyyn? Ja toivottavasti silloinkin ehdit vielä bloggailla....

Nelle kirjoitti...

ihan itseni työllistävää pientä ohjelmistopuolelle tulevaa firmaa. Ei mitään suureellista :)