tiistai 30. joulukuuta 2008

Ohrasuurimolisäke sellerillä ja lehtipersiljallaOhrasuurimo on lisäkkeenä mielestäni täysin aliarvostettu. Siksipä ajattelin raportoida tämän ihan erikseen, koska tämä lisäke on havaittu hyvin toimivaksi kaikenlaisten ruokein kanssa. Se sopii erinomaisesti vaikka täytettyihin sipuleihin, lampaalle. Yksi onnistuneimmista yhdistämisistä tapahtui joskus nieriän kanssa. Nieriän herkkä maku sopii ohrasuurimon kanssa aivan täydellisen hyvin yhteen ja sain paljon kiitosta vierailta tuosta yhdistelmästä. Näin jälkikäteen mietittynä, taisi olla vielä parempi yhdistelmä kuin tuo reseptissä mainittu risotto...

Ohrasuurimot maistuvatkin mielestäni paljon paremmalle kuin riisi ja hieman tahmea rakenne on minusta vaan hyvä asia. Ohrasuurimoita kannattaa tehdä kerralla vähän isompi erä, ne maistuvat kyllä vielä seuraavanakin päivänä lisäkkeessä. Ne voi myös maustaa uudelleen lisäämällä pannulle erilaisia mausteita ja öljyä sekä paistamalla siinä uudestaan. Mutta asiaan, yksi suosikkilisäkkeeni eli:

Ohrasuurimoita sellerillä ja lehtipersiljalla

n. 1 dl ohraruurimoita per ruokailija + 1 dl kattilalle jos on isompi porukka :)
kasvislientä ohrasuurimoiden keittämiseen (ks. paketin ohje, itse laitan aina vähän summissa... olisiko ollut 3 dl ohraa ja n. 7 dl aikaisemmin tekemääni kalalientä)
2 vartta selleriä
2 kynttä valkosipulia
1 pieni sipuli
lehtipersiljaa
mustapippuria
pieni pala inkivääriä
öljyä
(limeä)
(suolaa)

Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan. Käytin esikeitettyjä ohrasuurimoita ja niillä meni n. 30 min. Jätin suurimot vielä hetkeksi kattilaan imemään loput nesteet itseensä. Olisko ollut jotain 15 min.


Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri ja selleri ja laita ne kasariin tai korkealaitaiseen paistinpannuun öljyyn ja kuullota niitä hieman. kun inkivääristä alkaa irrota tuoksu ja valkosipulit eivät vielä ole ruskeita laita sekaan ohrasuurimot. kääntele hyvin pannulla ja lisää tarvittaessa vähän öljyä, niin että kaikki makuaineet oikein sekoittuvat ohraan. Lisäke käy hyvin myös tällaisenaan, mutta lehtipersilja tuo siihen lisää raikkautta. Lisää halutessa myös hieman limen mehua ja pippuria, tarkista suola ja lisää lehtipersilja. Tarjoile.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ohrasuurimot ovat minustakin tosi hyviä.Täälläpäin niitä tykätään lisätä keittoon.

Jams kirjoitti...

Nieriän kanssahan muuten ihan takuulla oliskin herkkua, pitääkin muistaa tämä kun taas joskus on rahaa ostaa nieriää.

Nelle kirjoitti...

jams: joo, oli kyllä hyvää. Lehtipersilja sopii myös ohraan toi hyvin... Viime kesä oli oikein tehdään lehtipersilja tutuksi kun menin ja istutin sitä yrttipenkkiin :) Kasvoi hyvin!