torstai 8. tammikuuta 2009

Tomaattinen katkarapupata

Niinhän se arki sitten taas alkoi. Juhlapyhät on vietettynä ja jouluruuat syötyinä.

Kotiin palattuani huomasin pakastimen olevan liian täynnä (ovi ei enää meinannut mennä kiinni, puolustukseksi on pakko sanoa että pakastin on tositosi pikkuinen), aloitin tyhjentämisen siis katkaravuista.

Ystäväni kertoi minulle reseptistä jota oli kokeillut ja hänen innoittamana päätin itsekin kokeilla jotain sen suuntaista.

eli pataan tuli:

n. 250-300g pakastekatkarapuja
400 g tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
1-2 sipulia (salottisipulikin kävi hyvin)
2-4 kynttä valkosipulia
1 paprika
1-2 tl raastettua inkivääriä (itse laitoin inkivääritahnaa kun kaupassa ei ollut tuoretta)
1 chili tai chilijauhetta (maun mukaan)
hunajaa (ei pakollista, mutta antoi mukavaa makeutta)
suolaa
mustapippuria

Eli pienistä sipulit ja paprika, kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää inkivääri, chili ja mausteet. Keitä seosta niin että nestettä haihtuu jonkin verran ja kaada joukkoon purkillinen ruokakermaa. Keitä vielä hetki ja lisää lopuksi sulat katkaravut, mutta älä enää keitä, anna padan lämmetä vain hetki ettei katkaravut kypsy liikaa. Pata oli ihanaa tuoreen vaalean leivän kanssa. Leipää oli ihana dippailla ruokaan. :)

Tästä saa varmasti muokattua helposti myös katkarapukeiton. Ystäväni versiossa reseptiin ei kuulunut ruokakerma, täytyy kokeilla sitäkin versiota jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

nam katkoja. oliko teillä riisiä ollenkaan vai vaan vaaleaa leipää? Toimii niinkin varmaan tosi hyvin.

Mimmu kirjoitti...

Ostin stockalta chabata-leipää ja syötiin sitä sitten vain sen kanssa kun ei riisiä tehnyt mieli. Mutta nam nam, oli kyllä hyvää! Kannattaa kokeilla ;) Mä voisin tehdä viikonloppuna tuota tomaattikeittoa, slurp :p