keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Trooppinen juustokakku


Löysin kinuskikissan blogista tämmöisen kivan kevyen juustokakkureseptin. Alkuperäinen resepti on sitruunainen, halusin kuitenkin trooppista makua tällä kertaa. Laitoin passionhedelmiä juustotäytteeseen sitruunan lisäksi ja ne toivat minusta sopivasti sitä kaipaamaani trooppisuutta.

Jos kakkua haluaa tuunata pääsiäiseen sopivaksi keltaisen pinnan lisäksi, pintaa voisi koristella vaikkapa piirrellen siihen suklaalla tipuja ja pääsiäismunia. :)

Jäin miettimään, että kiilteen voisi tehdä kyllä hyytelösokerillakin. Minun mielestäni tämä liivatteen ja nesteen määrä teki kiilteestä vähän liian "kimmoisan", se olisi voinut olla vähän pehmeämpi, vähentämällä liivatteen määrää tai käyttämällä hillosokeria pinnan "kimmoisuutta" voi säätää.

Kakku onnistui kuitenkin hyvin ja oli aika helppo tehdä. Tarjosin kakkua illanistujaisissa ja ainakin se näytti maistuvan vieraille. ;)

Trooppinen juustokakku

Pohja
reilu 200g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
6 liivatetta
3-4 passionhedelmää
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi philadephia)
2 dl rasvatonta passion-persikkajugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua tai esimerkiksi jotakin trooppistamehua

Koristeet:
- suklaapursotukset



Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska sulan voin kanssa. Levitä keksimuru-voiseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää myös passionhedelmien hedelmäliha täytteeseen, määrää voi säätää makunsa mukaan, taisin itse laittaa 4 kappaletta ja se oli minusta sopiva määrä. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

Tein suklaakoristukset sulalla Pandan tummalla suklaalla. Jos ei ole pientä suklaakoristeiden tekoon sopivaa pursotinta niin muovipussillakin voi koristeet tehdä. Laita sula, vähän jäähtynyt suklaa muovipussiin, tee pieni reikä pussin kärkee ja pursota.

6 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Kyllä mä oon niin kade ihmisille, jotka osaa ja jaksaa tehdä tällaisia...

Unknown kirjoitti...

En mä tosta juustosta niin, mutta toi kakku on niiiin kaunis! Olet tosi taitavat ja upeat kuvat.

aleksi kirjoitti...

jos tekee ohuemman kiilteen niin ettei kaada sitä nestettä siihen päälle vaan irrottaa kakun vuuasta ja sitte varovasti lapioi kiilteen pintään lusikalla niin ei tuu kumista.. ja hillosokeri tosiaan toimii myös mutta onko sen kanssa jotain ettei se kaikkea jähmetä?

1 liivate per desi nestettä on musta sellanen vakio kiilteen ohje, näissä blogi kakuissa on usein paljon enemmän liivatetta.

Mimmu kirjoitti...

Voi kiitos kommenteista! Ihana piristys tähän päivään! :)

Aleksi, kiitos hyvästä neuvosta. Tosiaankin 2,5 dl - 3 liivatetta oli minusta liian tömäkkää. Kokeilen ensi kerralla sinun ohjeellasi. :)

Muuten ohje olikin tosi hyvä, juustotäytteestäkin tuli ihanan raikas. Taidan tehdä uuden vielä pääsiäisherkuksi.

Hyvää pääsiäistä ja paljon pajunkissoja kaikille! :)

Nelle kirjoitti...

Jep, heti voisin haukata palasen ;)

Sitruunainen kirjoitti...

Ihanan kuohkealta näyttävä kakku!! Sopii kevääseen kuin nokka naamaan! Voi miten mielelläni just nyt nauttisin palan moista... Kinuskikissalla on muuten ihan mahtavia ohjeita sivuillaan, eikö? Kurjaa ettei täällä Italiassa myydä niin rahkaa kuin hyla-tuotteitakaan, joten meikäläisen ei auta kuin haaveilla seuraavasta Suomen-lomasta! ;D