keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Imperiumin parasta satoa

inkivääripikkuleipiä
V kävi Lontoossa ja toi sieltä stem ginger biscuitseja. Ne ovat ihania, kovan rapeita inkivääripikkuleipiä, joissa inkivääri on keitetty sokerissa ihan läpikuultavaksi ja pilkottu sitten taikinaan.

Olen yrittänyt etsiä niihin ohjetta, mutten ole nähnyt sellaista, jolla saisin aikaan tällaisia melkein cantuccinimaisen kovia, ohuita inkivääripikkuleipiä, joita kaupasta saa. Nämä ohjeet näyttivät lupaavimmilta, mutta ilmeisesti niilläkin tulee pehmeitä pikkuleipiä. Jos jollain on hyvä ohje näihin niin vinkatkaa toki.

Olen koukussa ja ilman pikkuleipiä.

2 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Mitä jos vaan tekisit jollain hyvän kuuloisella ohjeella ja antaisit sitten kuivua esim pöydällä?
Itsellähän ei toki ole aavistustakaan millaisia koko keksit on, mutta kaikkia keksejä tehdessä ainakin omaan suuhun maistuvat parhailta viikon kovetuttuaan jossain.

Nelle kirjoitti...

Krista: se varmaan on yksi tapa. Kannatti kuitenkin huokailal näiden keksien perään, sain sähköpostilla vinkin yhdestä jännän kuuloisesta ohjeesta :) Jos sillä tulee hyviä pikkuleipiä niin raportoin sen tännekin :)