sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

serrano-mozzarella pizza

serranopizzaa
Huomenna odottaa paluu arkeen lomaviikon jälkeen. No, tänään oli paluu kotiin, mikä tarkoitti "hei hei" äidin jääkaapille.

Vilkaisin tuossa viikolla viimeisintä Glorian ruoka&viini-lehteä ja sen kannessa komeili hyvän näköisiä pizzoja. Toisessa niistä taisi olla ilmakuivattua kinkkua.. mmm.. Mutta niin, takaisin kotiinpaluuseen, jääkaappi oli siis luonnollisesti lähes tyhjä, paketti serrano-kinkkua katseli kuitenkin hyllyltä, "syö minut"-tyyppisesti. Paikalliseen lähikauppaan suuntautuneen retken jälkeen syntyi siis seuraavanlainen luomus. Suosittelen kyllä lämpimästi, tämä pizza onnistui jotenkin poikkeuksellisen hyvin, ihanan herkkiä makuja. :)

Pohja:
1,5-2 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pkt hiivaa
1/3 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:
1/2 prk (vajaa 100g) Créme fraîchea
(ketsuppia tai tomaattipyreetä)
1 pkt Serrano-kinkkua
100-150g kirsikkatomaatteja
1 mozzarellapallo
(hyvää oliiviöljyä)

Pinnalle:
tuoretta basilikaa tai rucolaa

pizza
Laita uuni kuumenemaan 225°.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Aloita taikian alustus lisäämällä vehnäjauhoja vähitellen. Jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa lisää öljy ja jatka alustusta. Jauhojen määrä ei ole kovin tarkka, mutta kannattaa lisätä jos taikina ei ole kimmoisa pallo. Voit antaa pohjan kohota, me olimme vv:n kanssa niin nälkäisiä ja hätäisiä ettemme malttaneet odotella kohoamista kovin kauaa.. ;)

Valmistele täytteet siivuttamalla mozzarella ohuiksi siivuiksi ja puolittamalla kirsikkatomaatit.

Täytä pizzapohja levittämällä créme fraîchea pohjalle. Itse lisäsin myös vähän ketsuppia, mutta ei ole pakollinen. Tämän jälkeen laitoin pitsan vähän reiluksi viideksi minuutiksi uuniin. Viiden minuutin jälkeen otin pizzan pois uunista ja lisäsin loput täytteet. Näin tein sen takia kun mozzarellasta tulee pohjaan niin paljon nestettä, niin pohjan on mielestäni hyvä kypsyä vähän aikaa itsekseen. Laita pizza uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Lisää valmiin pizzan päälle tuoretta basilikaa tai rucolaa. Laitoin pinnalle vähän myös oikein hyvää Ole Aurumin oliiviöljyä. Tarjoile heti.

1 kommentti:

Marikki kirjoitti...

Oijoi, näyttääpäs hurjan hyvältä.