torstai 25. maaliskuuta 2010

Keväisiä m&m's cookieseja!


Sain tuotelahjana aivan ihania keväisiä m&m´s karkkeja kokkaustani piristämään! Karkit eivät ole tavanomaisten m&m's karkkien värisiä, vaan kyseessä on keväinen limited edition. Makeiset ovat pastellisävyisiä ja sopivat oikein hyvin koristamaan vaikkapa pääsiäisen herkkuja. :)

Ystäväni S, oli tehnyt ihania m&m´s keksejä ja pyysin reseptiä häneltä. Resepti oli kiertänyt ystävältä toiselle ja laitan sen nyt tänne kaikkien iloksi. Tämä onkin juuri niitä reseptejä jotka kulkevat ystävältä toiselle pienellä paperilapulla ja tarkempaa tietoa lähteestä ei ole. Reseptistä kiitos siis S:lle (ja monelle muulle sitä ennen). Kannattaa kokeilla, keksit on nopeita tehdä ja niistä tuli tosi hyviä! :)

Nämä keksit ovat minun mielestäni hyvä jättää vähän vaaleiksi, paistoaika on noin 10-15 minuuttia, 15 keksit uunista riippuen saattavat jo tummua vähän. Tykkään kuitenkin sellaisista vähän sitkeistä ja mehukkaista kekseistä enemmän kuin rapeista, joten 10-11 minuuttia on silloin sopiva paistoaika,tarkkaile uuniasi!

m&m's cookiet (noin 20-30 keksiä)

5 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta
250 g voita
2,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Lisäksi jos haluaa voi lisätä vähän soodaa
2 kananmunaa
1 pss m&m´s karkkeja


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja kaikki sokerit ja suola. Lisäsin myös hiukan soodaa, noin 1/2 tl. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokeriseokseen ja sekoita sähkövatkaimella. Lopuksi lisää kananmunat taikinaan ja sekoita.

Lisää lopuksi osa tai kaikki m&m's karkit mukaan takinaan ja nostele taikinamöykkyjä leivinpaperille. Ja niin, kummatkin m&m's karkit käyvät oikein hyvin tähän, pähkinällä tai ilman. Jätin osan karkeista laittamatta taikinaan ja käytin ne koristeluun. Nämä koristeluun varatut karkit siis tökitään muotoillun keksin päälle, ennen uuniin laittoa.

Keksit leviävät uunissa aika paljon, joten kannattaa jättää kunnon välit keksien välille. Paista 175° noin 10-15 minuuttia.

6 kommenttia:

Tsajut kirjoitti...

Suloisia nuo uuden sävyiset M&M karkit. Tämä resepti tuli poimittua talteen kokeilua varten.

Heli kirjoitti...

Voi noita pitää hankkiakin pääsiäisherkkupaloihin. Harmi, kun mulle ei kukaan lähetä tuotelahjoja :/

Nelle kirjoitti...

Mä jäin miettimään, että noita voisi vaan ripotella siihen keksin pintaan varmaan... Luulen että ne uppoaisi siihen sen verran että pysyvät kiinni, mutteivät peity.

Pääsin ihailemaan näitä mimmun luomuksia tampereella ihan kädestä pitäen ja ne taikinan sekaan sekoitetut karkit eivät juuri näy pinnalle, mutta niillä keksiin tulee hauska rakenne:)

Mimmu kirjoitti...

Luulen kans että karkkien ripottelua kannattaa kokeilla, keksit kuitenkin leviää uunissa paljon ja osa karkeista hukkuu keksiin.

Ihastuin kyllä täysin noihin uusiin pastellisävyisiin mm:iin. :)

Nanna kirjoitti...

Oliko nämä m&m leivontaan tarkoitettuja vai ihan tavallisia? Mulla on joskus ollu leivonta m&m ja tavalliset tuntuivat tosiaan niitä käyttäessäni katovan tuonne taikinaan. Minäkin tein juuri niitä tavallisia chocolate chip cookies´seja viime viikolla.Nyt jo pikkuleipäpurkki ammottaa tyhjänä...

Nelle kirjoitti...

Nanna: mimmulla on kädessä jännetupintulehdus, joten vastaan vähän hänen puolestaan. Ihan tavallisilta m&m's - karkeilta nuo vaikuttavat, eikä saatekirjeessäkään mainittu mitään, että noita olisi erikseen leivontaan. Se onkin ihan uusi tieto! :) Mutta hyvännäköisiä oli mimmu noillakin saanut kekseistä, mutta ehkä tosiaan turhaa painaa kovin kovasti niitä koristelukarkkeja taikinaan, jäävät nätimmin esille.

Ne sun cookiet oli ihanan näköisiä nam! Suklaacookiet on niin <3