tiistai 23. maaliskuuta 2010

GB:n jätskiuutuudet ja kurkistus tulevaan: ihania uusia magnumeita tulossa...

uutuuscornettoja
Maailmassa on muutama herkku, joita minun on oikeasti vaikea vastustaa. Tumma suklaa on kärkipäässä ja sitten tietysti jäätelö, joka on mieluiten kuorrutettu tummalla suklaalla... ;) Mitä tummemmalla, sen parempi.

Miljöönä motellet annankadulla
Kun sain kutsun GB Glace:n uutuusjätskienmaisteluun, ei minun paljon tarvinnut harkita haluaisinko mennä. Vähän kieltämättä jännitti, mutta keräsin rohkeuteni ja annoin makeanhimon kuljettaa itseäni. ;) Paikkakin oli sopivasti keskustassa, kivenheiton päässä työpaikalta... Ja kun päivän palaveripuurot oli nautittu, sinne minä sitten suunnistin ihmettelemään, maistelemaan ja tällä kertaa muistin ottaa aamulla kamerankin mukaan. Kamera kyllä varmaan paljasti minut ruokabloggaajaksi. Kuka muu hullu haluaa ottaa itse kuvia paikan päältä, kummallisissa valaistusolosuhteissa kun mukaan saa lehdistömateriaalin ja kasan käsiteltyjä ja kiillotettuja tuotekuvia.. ;) Niin tai näin hurjan ystävällisiä ja avuliaita siellä oltiin. Saatoin jopa suorastaan hämääntyä kaikkien niiden ystävällisten ja auttavaisten ihmisten keskellä: mistä siis aloittaa?

vasemmalta lukien estradilla: pistaasi-suklaa, isompi freestyle - tuutti, love disc, classic ja mansikkacornetto

Tarjolla oli jos jonkin sortin tuuttia, puikkoa, mehujäätä ja mikä parasta: omia suosikkejani, magnumeita. Joukossa oli kaksi oikeasti tosi kiinnostavaa uutuutta; Magnum temptation fruit ja Magnum gold?!. Kyllä, sen nimi oikeasti on kirjoitettu kysymys- ja huutomerkillä. Vähän harmitti, että pääsin paikalle myöhässä: kaikki nämä midaan voitelemat magnumit oli jo syöty, viety ja hävinneet kuin kaste maasta.

Enkä ihmettele; enemmän tyyli- kuin ruokablogiin sopivasta ulkoasusta ja nimestään huolimatta jäätelön kuvaus on houkutteleva: bling-bling päällystetyn maitosuklaakuoren alla on vanilijajäätelöä ja merisuolalla maustettua kinuskikastiketta. Olisin kyllä kuulemma voinut tilata maistiaisia myöhempää kokeilua varten, mutta tuumasin, että eiköhän ne kesällä viimeistään tule maistettua, sen verran jäi kiinnostamaan tuo suola kinuskissa. ?! ;) Ja onhan se nyt päheän näköinen jäätelö, eikö? Kuva on napattu mainosmateriaalista, kun niitä ei ollut tosiaan yhtään jäljellä.



Mutta magnum temptation fruit - jätskiä pääsin jopa maistamaan. Arvatkaapa miten kävi? Tykkäsinkö?

magnumia bourbonilla ja karpalolla

Tummalla (ainakin tummahkolla) suklaalla päällystettyä bourbonilla maustettua vanilijajäätelöä jossa on karpalohippuja? Kyllä, kieltämättä osui ja upposi. Se ei ollut minusta edes liian makeaa vaan aika parahultaista ja tuommoinen pienempi jätskikoko sopii ainakin minulle.

Pahvirasia on samanlainen, kuin niissä muissakin herkkumagnumeissa. Se on vähän turha minusta mutta pitäähän se jäätelön paremmassa kuosissa ja mökille autoillessa sitä on meillä käytetty roskiksena;)




On se silti vähän jätettä... Ja magnum mantelin "uutuus" - kylttiä en oikein ymmärtänyt. Edes materiaali ei kerro mikä siinä on uutta? Muistan ostaneeni sellaisia ainakin muutama vuosi takaperin. Eihän se tietysti tuotetta pahenna...



Magnumien jälkeen pääsin tuuttiosastolle. Ihan kaikkia laatuja en maistanut, mtta se suklaa-pistaasituutti oli kyllä aika saksalaisen oloinen: päällä oli tummasuklaamousselta maistuvaa suklaajäätelöä ja haselpähkinärouhetta ja sen alla sitten pistaasijäätelöä. Ihan okei, mutta makeanpuoleista minun makuuni. Mutta jos pidät suklaajäätelöstä ylipäätään, tämä on varmaan mieleesi.

Uutuus jota en päätynyt maistamaan, mutta joka vaikutti mielenkiintoiselta oli Dulce de lechen makuista kastiketta sisältävä Cornetto love disc: hassu kerrosjäätelö, jonka päällä on Cashew - pähkinöillä ryyditetty suklaakiekko. Tämä on taatusti niin makeaa, että skippasin. Tuo kiekko on muuten aika kiva idea minusta pakkausteknisesti (olettaen että se ei mene rikki); jäätelöpursotukset kun tahtovat pakastealtaassa saada pahasti kolhuja itsensä. Tuossa ei ainakaan mikään pääse litistymään!

lapsiin ja minuun vetoava krokodiili

Solerolla oli myös uusia mehujäitä normikoossa ja lapsille oli vielä omia, krokotiilipakkaukseen laitettuja pieniä mehujäitä.

Soero - mehujää

Ainakin soleron ananas-appelsiinimehujää oli ihan raikas ja kiva. Se ei ollut edes mitenkään pahasti keinotekoisen makuinen. Kiva kesäjuttu, mutta olen kyllä itse ehkä enemmän jäätelöihminen kuin mehujääihminen... Niistä soleron jäätelö-mehujääpuikoista olen kyllä aina tykännyt.



Esillä ollut lasten pienempi mehujää oli minusta kiva idea. Pienempi ihminen ehtii ehkä jopa syödä sen kokonaan, ennenkuin se sulaa käsille, vaatteille ja joka paikkaan aiheuttaen keskikokoista suuremman perhekriisin. Niin, ja lapset varmaan tykkää tuosta laatikosta, jonka kita aukeaa. :) Mutta matkustelevia kesälomaperheitä varten noista voisi olla jotain kahden tai kolmen kappaleen pikkupakkauksia... Ihan just vaan tuli mieleen kun mietin mökkimatkoja autossa...


puffet - tyyppinen keksijäätelö
Jos pruuvin paras jätski oli minusta se magnumin karpaloviritys niin hyväksi kakkoseksi pääsee kyllä vanhan klassikon re-make: jäätelösandwich. Se on vähän niinkuin puffet, mutta minusta se oli kivampi: keksi oli jollain tapaa tummempi, olematta kumminkaan oreo- keksin tavalla tunkkainen, se oli rapea ja jäätelö oli kermaista ja ihanaa. Jätskin paksuuskin oli minusta sopiva suhteessa keksiin: domino - jäätelön ongelma on minusta vähän liian paksu keksi joka tahtoo murtua kun sitä syö. Eri asia on sitten se, miten hyvin se keksi kestää huoltoaseman pakastealtaassa, joka jää välillä auki ja jäätelö pääsee pehmenemään... Mutta varmaan tuollainenkin tulee kesällä syötyä. Kääre oli selvästi tehty minua 25 vuotta nuoremmalle segmentille ;)


Ai niin. Sain myös mukaani muutamia jäätelöitä ja päätin ilahduttaa niillä työkavereitani. Suurin osa löysi itselleen sopivaa syötävää, mutta jäätelöissä voisi olla ehkä hieman selvemmin ilmaistu onko tuote hylaa vai ei. Lisäksi yhdelle jätskin valitsijalle jäi lyhyt tikku käteen, kun kaikissa mukaan tulleissa kookosjäissä jne oli maitoproteiinia mukana. Se oli vähän yllätys, kuvittelin että se kookostikku olisi suunnattu nimenomaan vegaanisille ja maitoproteiinin kanssa kipuileville.

Mutta oli hauska ja virkistävä pikavisiitti jätskimakujen maailmaan. Melkein pelkästään tuon bourbon-karpalomagnumin takia koko vierailu kannatti. ...Ja vaikka jaoin jätskejä ison kasan kiitolliselle yleisölle töissä, minulle jäi vielä yksi liila laatikko itselleni. Nyt se nököttää pakastimessa, akuuttia makeannälkää odottamassa. :)

p.s. A:lle on pakkasessa pari kitarajätskiä, ei hätää. :)

9 kommenttia:

deem kirjoitti...

Toivottavasti lapselliset kesälomaperheet saavat PIKKUpakkauksia :D Kirvoitti hyvät ilot, kiitos :) Kesäjäätelöt kuulostaa nameilta.

Nelle kirjoitti...

köhh, kirjoitusvirhe, olitte nopeampis. Mä inhoan oikolukea noita bloggerin pikkuikkunassa ja korjaan tyleensä juttuja vielä julkaisun jälkeen.

Aika paha, tällä kertaa. Myönnän!

Virpi kirjoitti...

Nelle, nou hätä! Itse tykkään tehdä ihan samaa, siis että tarkistuslukea sitten vasta julkaistuna tekstinä :)

Nauruhan on hyvä asia vaan, hyväntahtoisesti minä ainakin täällä hihittelin kun mietin että melkoinen tuoteuutuus ois kyllä se genitaalipakattu jäätelökin ;)

Marikki kirjoitti...

Hihi, kävinpäs ensin lukemassa Kurpitsamoskan postauksen aiheesta ja sen kommenteissa oli kans alapääkirjoitusvirheestä puhetta. Ei siis sinun, vaan siellä oli tuo Love Disc taipunut toiseen malliin. Käypä vilikasemassa, on meinaan ihan hauska sattuma :D

Nelle kirjoitti...

Jäätelö on selvästi rakkausruokaa... ;)

Jael kirjoitti...

Oiih,olen ihan kateellinen!

Rosmariini kirjoitti...

Meitsi repesi nyt ihan kokonaan näille neitokaisten tuuttipostauksille. :D

Virpi P. kirjoitti...

Taas uusia houkutuksia ensi kesäksi siis. Magnumit ovat vaikeasti välteltäviä kesän kauppareissuilla ja yritän välillä keventää valitsemalla Soleron. Uutuudet on saatava maistaa, kuten lapsen ainakin.

Nelle kirjoitti...

Mullekin se magnum on hankala välteltävä. Nuo pienemmät puikot on kivoja, ehkä niistä voisi olla semmoinenkin versio, jossa suklaata ei ole ihan niin paksusti. Se paksu suklaa lohkeaa helposti ja vie pois sitä ihanaa raikkautta jäätelöltä...