perjantai 5. marraskuuta 2010

Kurpitsa-vuohenjuustoröstit eli I accidentally the whole pumpkin

kurpitsarösti
Oletko koskaan ajatellut, että kurpitsasta tulee tosi hyviä röstejä? Olin keskiviikkona tekemässä lisäkettä paahdetun possun jämälle ja ylläripylläri siitä tulikin ihan pääruokakelpoisia kakkusia.

Eli joo, nämä olivat hyviä lisäkkeenäkin mutta maku oli niin täyteläinen ja hyvä, että itse asiassa tarjoaisin näitä mieluummin vaikka perunamuusin kanssa pääruoka-annoksena.

Ja jos haluaa vielä enemmän makua, mikä estää lisäämään taikinaan vaikka vähän murustettuja, kuivattuja suppiksia tai murskattua pähkinää... Tosi hyviä ja yksinkertaisia. :)

kasvispihvi kurpitsasta

Kurpitsa-vuohenjuustoröstit (4 kpl)

100g raastettua butternut - kurpitsaa
80-100g vuohenjuustoa
1-2 oksaa rosmariinia
1-2 oksaa tuoretta timjamia (maun mukaan)
1 dl fibrexiä
1 dl kermaa
1 muna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1/2 tl muskottia
1/2 tl suolaa
mustaa pippuria
paistamiseen voita ja öljyä tai vaikka ankanrasvaa

Kuumenna uuni n. 200 asteeseen ja laita tarjoiluastia uuniin lämpenemään.

Laita fibrex ja kerma kippoon, niin että sokerijuurikaskuitu imee itseensä kerman. Jos et ole hiilaritietoisella tuulella tai sinulla on vanhaa, vaaleaa leipää, käytä sitä. Taikina on aika haurasta, joten 1/2 rkl jauhoa lisättynä taikinaan auttanee myös sen koossa pysymisessä mutta omani tein ilman.

Kuori ja raasta kurpitsa. Sekoita sitten turvonnut fibrex, kurpitsaraaste, kananmuna. Nypi joukkoon vuohenjuusto ja lisää loput aineet. Sitten vaivaa käsillä massaa tasaisemmaksi, niin että juusto leviää taikinaan.

Laita sitten pannu kuumenemaan ja rasva pannulle. Kun rasva on kuumaa, muotoile taikinasta pannulle kakkusia. Minä käytin rengasmuottia ja painelin massan tiiviiksi muottiin.

Paista molemmin puolin kakkusiin kaunis väri ja nosta kakkuset sitten lämmitettyyn uunivuokaan (tai nosta pannu uuniin). Anna kuumentua uunissa täysin läpi ehkä n. 15 min.

Tarjoa vaikka perunamuusin kanssa.

6 kommenttia:

Crane kirjoitti...

Aivan mainio resepti....!!!! Kiitos!

Nelle kirjoitti...

Crane: kiva jos tykkäsit! Olin itsekin yllättynyt että niistä tuli niin hyviä :)

Anni kirjoitti...

Ai vitsit, pekonilla kuulostais niin hyvältä. Paitsi et sit vois ehkä heivata ton vuohenjuuston joka toki myös on <3.

Anni kirjoitti...

Hmm, tai sit vain paistais sen pekonin röstin kaveriks eikä koskis ite röstiohjeeseen. Tai tai tai..

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kävipä hyvä tuuri kun törmäsin tähän reseptiin googlen kautta juuri kun mietin, mitä ihmettä teen suuresta määrästä butternut-kurpitsaa, kun ei niitä keittoja/pyreitä tms aina jaksa syödä... Ihan mielettömän hyviä tuli, kiitoksia reseptistä!
Reetta

Nelle kirjoitti...

Anni: hehe, tosiaan tuohon voi kokeilla kaikenlaista. Minä tykkäsin siitä vuohenjuustosta vähän makean kurpitsan parina. Makea ja vuohenjuusto toimii joka ikinen kerta. :)

Reetta: tosi kiva kuulla, joskus löytää ihan vahingossa aarrereseptin! :) En ollut koskaan aiemmin tullit miettineeksi kurpitsaröstien tekoa. Mutta aina kannattaa kokeilla soveltaa vanhaa tuttua johonkin uuteen. :)