lauantai 13. marraskuuta 2010

Joe's pancakes - eli superhelppoja aamupalapannareita!

helppo pannukakku


Nämä ovat niin helppoja ja nopeita tehdä, että pienempikin lapsukainen osaisi nämä isilleen aamupalaksi pyöräyttää (okei, paistaessa saatetaan tarvita äitiä salaliittolaiseksi...). Tämä ohjeen helppous ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että nämä oliisvat huonoja - päin vastoin! Näistä tuli ihan mahtavan meheviä, kuohkeita ja paksuja! :D

V toivoi aamupalaksi pannareita ja kun laiskotti vähäsen, halusin etsiä jonkin uuden, todella helpon reseptin vaihteen vuoksi. Selasin ensin Rouxin muna - kirjan läpi, sitten New Basics Cookbookin ja vasta kun olin jo luovuttamassa tajusin, että aivan hiljattain lahjksi saamani ihana Vivi-Ann Sjögrenin kirjahan voisi pitä sisällään jonkin aarteen tähänkin tarpeeseen... Ja kuinkas ollakaan, sieltä löytyi todella helppo ja nopea pannariresepti.

amerikkalainen pannukakkuSyntinen pannari syntyy, kun pistelet siihen haarukalla reikiä ja kyllästät letun makealla siirappiliemellä...

Ohjeessa ei ole lainkaan sokeria, joten perustaikinalla tehdyt pannarit voi syödä yhtä hyvin pekonin ja uppomunien kuin hillonkin kanssa. Minä sekoitin perustaikinaan kourallisen rusinoita omana lisäyksenä ja kun sitten karamellisoin hieman kanelilla maustettuja ananaksia lettujen kanssa totesin, että taikinaan olisi voinut ripauttaa kardemummaakin.

Paistoin letut blinipannuissa ja annoksesta tulee sillä tavoin 5 paksua lettua. Me emme oikein kyenneet syömään kuin 1,5-2 lettua - sitten iski totaalitäyttymys. Mutta: pidemmittä puheitta, ihanan helppo ja loistavan mehevä pannariresepti jossa kieltämättä on helppoudessa ja toimivuudessaan jotain todella miehistä. :)

mehevät pannaritJoen pannarit todella tulivat melkein kakkumaisen paksuja - V sanoi että hieman blinimäisiä, jopa.

Joe's Pancakes (5 paksua pannaria, 10 pienempää)

1 reilu teekupillinen jauhoja (laitoin 2,5 dl)
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 teekupillinen kirnupiimää (laitoin 2,5 dl jogurttia)
1 muna
rasvaa paistamiseen (suolaisiin voi käyttää vaikka ihraakin, mutta laitoin voita)
(n. 1 dl eli kunnon kourallinen kaurahiutaleita)
(rusinoita)

Sekoita jauhot, sooda ja suola. Sekoita niihin nopeasti piimä ja muna. Taikinaa ei saa sekoittaa enempää kuin on juuri tarvis. Se jää vähän kokkareiseksi muttei tee mitään.

Vivi-Ann kertoi lisäävänsä taikinaan joskus vähän kaurahiutaleita ja minähän tein työtä käskettyä. Sen jälkeen lisäsin vielä rusinoita. Kardemumma sopisi makeisiin myös...

Ja sitten paistamaan! Käytä paistaessa kunnon nokareita voita ja kuumaa pannua. Nostele kokkareita pannulle lusikalla ja anna paistua paksuiksi letuiksi.

Tarjoile kuumana vaikka Creme fraichen ja karamellisoitujen ananasten kanssa...


karamellisoitu ananas

Karamellisoitu ananas
n. 1/2 tuoretta valtavaa ananasta tai yksi pieni ananas
reippaat 2-3 rkl reilun kaupan sokeria (edelleen sitä testiin saatua... kohta loppuu!)
reilu 30g voita
loraus cointreauta
ripaus kanelia

Pista ananaksesta kuori ja kova sisus. Viipaloi ananaksen liha sopiviksi palasiksi.

Sulata sokeri paistinpannulla ja kun sokeri alkaa vähän saada väriä lisää voi. Anna voin sulaa ja sekoita seosta. Lisääliköriloraus ja sekoita taas. Sitten lisää ananakset syntyneeseen siirappiin. Anna paistua kunnes ananas on lämmintä kauttaaltaan (2-3 min)

Tarjoa aamiaislettujen kanssa; pistele lettuihin reikiä haarukalla jotta ne imevät itseensä siirappia. Valuta sitten siirappi pannareille, nosta muutama ananas päälle ja kruunaa koko komeus ranskankermalla. Nauti hyvän aamuteen kanssa.

4 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Tästä oli pakko tulostaa ohje, joskohan sais aikaseksi kokeilla. Meillä kun kropsut, lätyt, vohlut...maistuu ;o)

Nelle kirjoitti...

Helena: nämä ovat kyllä niin ihanan helppoja, kun ei tartte yhtään ihmeempiä mitata. Kun tekee tuollaisia isoja paksuja, kannattaa sitten muistaa antaa niiden paistua kunnolla läpi asti - tai laittaa vaikka hetkeksi uuniin paiston jälkeen - ettei jää sisälle raakaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pakko taas jättää kommenttia, pannukakut ja ananas oli meidän tämän päiväinen lounas:) mikä herkullinen yhdistelmä, ananas oli ihahnan aromaattista ripauksella kanelia ja seuraavan kerran laitan pannukakkuihin sitä kardemummaa. Kaikki maistui ulkona tehtynä ja nautittuna erityisen hyvältä. Tämä uusitaan!
Ex-baijeri :)

Nelle kirjoitti...

Baijeri: Pannarit <3! Hitsi, mullakin olis ananasta jääkaapissa Hmmm.... Olin jo unohtanut tämän herkun:)