torstai 1. lokakuuta 2009

Siskoskeittiöstä leivottiin syyskuun ruokablogi


Saimme yllättävän, mutta sitäkin mieluisamman yksivuotissynttärilahjan vähän näin etuajassa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma (Sre) on valinnut Siskot kokkaa -blogin syyskuun, 2009 ruokablogiksi.

Olemme tästä huomionosoituksesta yllättyneitä, iloisia ja kovasti otettuja. Hippasen vajaa yksivuotias blogimme pääsi kieltämättä hyvään seuraan. Läpi patojen, pastojen ja vadelmapensaiden on tultu melkoinen matka siitä, kun Mimmu soitti minulle eräänä marraskuun iltana ja kävimme pienen vuoropuhelun puhelimessa:

M: "Muh!!! Muhmuhmuh..."
N: "??"
N:"Nooh?"

M: "Et arvaa mitä SE sanoi!"


En voinut kuvitella mitä Wagnermaista Mimmun viksu ja muuten niin diplomaattinen siippa oli onnistunutkin sanomaan? Siihen tarvitaan kyllä jo jotain, että tavallisesti ystävällinen ja empaattinen sisareni oli saatu tuolla tavoin kiihtymään? Arvauksia?Mimmun luvalla, minäpä kerron:

"Voisitko sä tehdä joskus sellaista ruokaa kuin siskosi tekee?"

Täytyy myöntää, että tuosta kysymyksestä olisi voinut tulla nälkävuoden mittainen kokkaustauko... Tai kahden, ehkä. Mutta niinpä ei onneksi käynytkään. Kaksi käytännöllistä naista iski viisaat päänsä yhteen ja siitä se sitten syntyi, ruokablogi. Nyt on melkein vuosi täynnä makuja, muistoja ja monta synkeää päivää on saanut auringonsäteitä yhteisestä projektista. Ja monta päivää on piristetty ihanilla kommenteilla, joita olemme saaneet.

Jos rehellisiä ollaan, mietin vuoden täyteen tulemista jo tuossa muutama viikko sitten, ennen kuin tiesin tästä valinnasta mitään. Tuumailin, että blogin kirjoittelu ja erilaisten ajatusten lukeminen jo sinällään on ollut tosi hienoa. Emmekä me Mimmun kanssa koskaan kuvitelleet, että niin moni olisi kiinnostunut meidän blogistamme ja että näitä juttuja kirjoitellessa voisi ilahtua niin usein. Lähtökohtamme oli oikeasti paljon käytännöllisempi. Ainakin minulle itselleni tämä blogi on toiminut monella tapaa tärkeänä juttuna vuoden aikana. Ja sitten tuli vielä tällainen. Eipä tässä oikein tiedä miten päin olisi - tyytyväinen, kyllä, joo... :) Perusteluissaan Sre lausuu siskoskeittiöstä seuraavaa:

Siskot kokkaa on aktiivinen ja sesonkitietoinen blogi, joka elää ajan hermolla. Sen ruokaohjeet ja -kuvat ovat innostavia ja havainnollisia, ja blogin ajatus, siskosten ajatustenvaihto ruoka-asioiden ympäriltä, on hauska. Siskot kokkaa on myös viime aikoina ottanut kiitettävästi kantaa suomalaiseen ja ulkomaalaiseen ravintolakulttuuriin.

Siskot kiittävät ja kumartavat. Toivottavasti Sre-blogikuukautemme tuottaa monta keskustelua ja toivon, että teille uusille ja entuudestaan tutuillekin vierailijoille silloin tällöin jää mukaan vinkki tai idea sinne omaan keittiöön. Toivottavasti viihdytte ja jaksatte jättää lukiessanne paljon, paljon kommentteja resepteihimme paitsi tämän kuukauden aikana, myös siitä eteenkin päin. Niitä on tosi mukavaa lukea.


Tästä on hyvä jatkaa kokkailujen ja ehkä omalta osaltamme sen ruokakulttuurinkin kehittämisen parissa.

Voi silakka sentään, olipa mukava ylläri!

Kii-tos.

N&M

23 kommenttia:

Satunnainen vierailija kirjoitti...

Onneksi olkoot, bloginne on maininan ansainnut!

Kissaemo kirjoitti...

Onnittelut teille hienosta huomionosoituksesta! Upea bloginne on sen kyllä totisesti ansainnut. Käyn säännöllisesti kurkkimassa, mitä kaunista, herkullista ja kekseliästä olette milloinkin saaneet aikaiseksi.

Yaelian kirjoitti...

Paljon paljon onnea, olette tuon maininnan todellakin ansainneet:-)

Ketsuppi kirjoitti...

Hei onnea! Ootte kyllä prenikan ansainneet. Ilolla tätä lokia aina lukee. :)

Inez kirjoitti...

Hienoa, onneksi olkoon! Olette kyllä tuon todellakin ansainneet! Bloginne on ihana, kuuluu pitkään sarjaani "tsekattava joka aamu" :D Ihanaa, maukasta ja toivottavasti pitkäikäistä jatkoa teille!

Jams kirjoitti...

Jei! Tervetuloa joukkoon :D

Rosmariini kirjoitti...

Onnea ruokablogistanin ykkössiskoille!

Martina kirjoitti...

Onnea! Oikeaan osoitteeseen pärähti tunnustus! :)

Katriina, kirjoitti...

Onnea teille, voitto on ansaittu! Tämä on hienosti toimitettu blogi. Jaksan aina ihailla sitä ehtymätöntä rakkautta ja intoa, jolla täällä ruokaa valmistetaan;)

Sanna kirjoitti...

Onnea kovasti! Hieno tunnustus. Ja täytyy olla ihan samaa mieltä kaikkien muiden kanssa, olette huomionosoituksen todellakin ansainneet :)

Virpi kirjoitti...

Minäkin yhdyn onnittelijoihin, Siskoskeittiö on itselläkin tiiviisti seurattujen blogien joukossa - eikä suotta! Nauttikaa tunnustuksesta, olette sen ansainneet :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukavaa - sekä tämä teidän palkinto että innostunut kommenttinne siihen. Jatkakaa samaan malliin, Siskot!

t. Sisko

Merituuli kirjoitti...

vautsi miten hieno juttu Nelle ja Mimmu! Onnea paitsi upeasta tunnustuksesta myös yksivuotisuudesta! (olipa hassusti sanottu)

Minä tykkään eniten bloginne vinkeistä, joita reseptien seasta tihkuu. Myös upeiden nimien esittäminen ihan kotikokattaviksi ruuiksi on tervetullutta.

Niin että tulevia postauksia odotellen, siskot!

Nelle kirjoitti...

Oi, heti yksi toive toteutui - ihanan paljon kommentteja täällä odottamassa! :)

Kiitos kaikille onnitteluista. Oli tämä kyllä tosi mukava yllätys. :) Vaikka tämä tuntuukin mukavalta, vielä mukavampaa on, että olette täällä iloitsemassa kanssamme. Aikas jees!

... ja kiva kuulla kommenteistanne, mistä olette tykänneet. Sitä kuitenkin aina kirjoittaessaan miettii, mikä kenellekin antaa eniten.

Tästäpä lähden sitten kotiin ja kokkaamaan. :)

Heli kirjoitti...

Parhaimmat onnittelut! :) Kunnianosoitus tuli nyt oikeaan osoitteeseen! Ja onnea kohtasilleen vuoden ikäiselle blogille! :)

Mari kirjoitti...

Ihan mielettömästi onnea myös Kurpitsamoskan puolelta! Tunnustus meni todellakin oikeaan blogiin :)

Mimmu kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani kaikista ihanista kommenteista ja onnitteluista! :)

Kuten sisko sanoikin, oli tosi mukavaa tulla koneelle ja huomata, että näin monet iloitsevat kanssamme, ihana piristys! Kiitos vielä. :)

Kirsikka kirjoitti...

Onnittelut myös torpan keittiöstä! Ykkösblogi on tämä:)

Haarukka kirjoitti...

Onnea! Täällä on hyvä meininki!

Krisu kirjoitti...

Isot onnittelut!

Taina kirjoitti...

Onnea! Tämä on blogi josta ruuanlaittorajoitteinenkin saa kaikenlaista irti, ihan oikea osoite tunnustukselle! :)

Okriina kirjoitti...

Onnea onnea! Ihana huomionosoitus ihanalle blogillenne :)

kittyfane kirjoitti...

Palkinto meni oikeaan osoitteeseen! Siskot kokkaa on niitä harvoja ruokablogeja, joita seuraan säännöllisesti, vaikka aika laiskasti jaksankin kommentoida.

Blogissa minua viehättävät viihdyttävät mutta selkeät tekstit ja kuvat, tuoreus ja oivaltavuus, monipuolisuus, yleinen lämminhenkisyys sekä antaumus, jolla tätä jaksatte kirjoittaa. Kiitos!