keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Karpaloinen pakkassmoothie

karpaloinen ja kanelinen smoothie
Aamupalaa - tällä kertaa pakkaspäivän sellaista. Varustaudun myrskyiseen päivään ja mietin, ottaisinko kameran mukaan autoon, ihan vaan varmuuden vuoksi. Maussa on selvästi pakkasen kirpeyttä, lumiganhen pehmeyttä ja mausteista joulun aavistusta. Se, että löysin viikonloppuna niitä karpaloita on saanut mut selvästi hurahtamaan talvimakuihin jo vähän näin etuottona. Jos et pidä karpaloista, jätä väliin.

Banaania voit laittaa enemmänkin jos tykkäät makeammasta, minä pärjään yleensä puolikkaalla. Lapselle laittaisin enemmän banaania ja vanilijasokeria, vaikka saattaisipa tämä silti olla karpaloisuutensa takia liian jyrkkää A:n makuun.

Myös pakkaessa oli karpaloita, joten tässä sekä pakastettuja että kuivattuja.

Karpaloinen pakkassmoothie (n. yhdelle-kahdelle)

1/2 tai 1 banaani, maun mukaan
n. 2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
0.5 dl kylmää vettä
2 rkl jäisiä karpaloita
n. 1-1,5 rkl vehnäleseitä
1 tl pellavansiemeniä (tällä kertaa kokonaisia, rouhetta ei ollut)
2-3 tl kuivattuja karpaloita
2 palaa jäätä
1/2 maustemittaa vaniljahippuja (tai 1 tl vaniljasokeria jos pidät makeasta)
1/2 -1 maustemittaa kanelia

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Nauti pillillä tai ilman. Kaiva esiin kaulahuivi, myssy ja kumisaappaat. On aika kohdata syysmyrsky:

"Tuuli repii puista lehdet,
katson myrskyä suoraan silmiin;
minun värejäni et vie."
Nelle, 1998

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Harmi ettei ole karpaloita eikä banaaneja, ois nimittäin sopinut Oulun aamuun varsin hyvin; lunta tulee vaakasuorassa ja tuulee niin maan himskatisti! Ei kai ny lokakuussa vielä tarttis ihan tännekään talven tulla.

Nelle kirjoitti...

Täällä ollaan vaan todella voimakkaan tuulen kourissa. Oli upea tunne kun käveli töihin. Kadulla oikein tunsi luissaan ja ytimissään miten tuuuuleee. Mahtavaa!:)

Yaelian kirjoitti...

Tosi kaunis tuo kuvasi!
Smoothisi kuulostaa tosi hyvältä;pakastettu bansku ja jugurtti sopiikin loistavasti yhteen.
Ja hyvä että pidät väreistä kiinni;-)

Nelle kirjoitti...

Yaelian, no minä en tuossa käyttänyt pakastettua banskua, mutta se sopii hyvin kyllä. Silloin bansku vaan kannattanee pilkkoa pakkaseen vähän pienemmiksi paloiksi ettei blenderi hajoa ;)

Kiitos, minustakin kuvasta tuli ihan hauska ja oikeastaan vähän vahingossa kun kaadoin karpalopurkin ja tajusin että se voisi olla aika hauska kuva.